Tietoa mainostajalle ›

April 3, 2013

MAALÄMPÖÄ?Olemme pähkäilleet talomme lämmitysmuodon kanssa tovin. Tonttimme ei kuulu kaukolämmön piiriin, joten tämä vaihtoehto on täysin poissuljettu. Lämmityskustannuksistaan tarkka tuskin edes harkitsee suoraa sähkölämmitystä, vaikka perustamiskustannuksiltaan tämä olisikin edullinen vaihtoehto. Kotien energiatehokkuudesta puhutaan paljon, eikä tunnu olevan ihan yhdentekevää, mitä materiaaleja ja toimintoja kotiinsa valitsee. Energiatehokas koti saattaa olla hieman kalliimpi rakentaa, mutta sen asumiskustannuksen pitäisi olla huomattavasti edullisempi kuin tavallisen talon. Energian hinnannousu tuntuu vähemmän ja hyvän energiatodistuksen saava talon jälleenmyyntiarvo kasvanee vielä tulevaisuudessa.

Mikä sitten olisi oikea lämmitysmuodon valinta? Perussääntönä tuntuisi olevan, että mitä enemmän talo kuluttaa energiaa, sitä kannattavampaa on valita lämmitysjärjestelmä, jonka energiakustannukset ovat pienet. Pieneen ja vähän energiaa kuluttavaan taloon taas on taloudellisinta valita investointikustannuksiltaan edullinen lämmitysjärjestelmä: esimerkiksi suora sähkö täydennettynä lisälämmönlähteellä, kuten pellettitakka, tulisija, lämpöpumppu ja aurinkokeräin.

Kaksi erillisrakennusta ja yhteensä yli 200 neliötä lämmitettävää puoltaisi maalämpöön inventoimista. LVI-suunnitelmamme ovat vihdoin loppusuoralla. Lopullisista valinnoistamme tarkempaa tietoa myöhemmin..

Mikäli maalämpö kiinnostaa, muun muassa Geodrillin nettisivuilta löytyy kattavaa tietoa maalämmön valitsemisesta omakotitaloon.
SHARE:

2 comments

  1. Oletteko harkinneet, että laittaisitten alkuun sähkön ja maalämmön vasta parin vuoden päästä. Silloinhan periaatteessa voisi saada kotitalousvähennyksen?

    ReplyDelete
  2. Sami: Emme ole miettineet sähkölämmitystä. Maalämmön vaihtoehdoksi olemme harkinneet vesi-ilmalämpöpumppua. Tällöin säästäisi perustamiskustannuksissa tuon porakaivon hinnan. Ymmärtääkseni tuon kotitalousvähennyksen saa vaan työnosuudesta..

    ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig