Tietoa mainostajalle ›

May 17, 2013

MAAILMAN KAUNEIN ESINE

Sain Hedda’s:n Mialta haasteen ”Maailman kaunein esine”. Aikamoinen pähkinä purtavaksi.. Kuinka valita kaiken maailman tavarasta se kaikkein kaunein. Onko kaunein esine tavara, jossa on jo vuosikymmenten ajanpatinaa, tunnetta ja muistoja? Onko se esine, joka on kulkenut jo kenties usean omistajan matkassa vuosikymmenestä toiseen vai edustaako se kenties jotain nykyajan huippumuotoilua ja tekniikkaa?

Oma valintani tähän haasteeseen on Carl Hansen & Son:n The Wishbone Chair. Tuoli edustaa mielestäni tinkimätöntä käsityöläisyyttä ja on sellainen puusepän taidonnäyte ettei toista ihan heti tule vastaan. Neljästätoista osasta koostuva Wishbone käsittää yhteensä sata eri työvaihetta ja yhden tuolin kasaamiseen kuluu käsityöläisiltä kolmisen viikkoa. Mikä muu ”massatuote” on tällaisella tuotantorakenteella edelleen valmistuksessa?

Tämä haaste taitaa olla kiertänyt jo tovin. Siksipä en heitäkään haastetta tätä pidemmälle vaan haastan sinut kysymällä: Mikä on sinun mielestäsi maailman kaunein esine?

(Kuvat täältä)
SHARE:

6 comments

 1. Kauniin tuolin toit julki! Itse en osaa vastata esittämääsi kysymykseen maailman kauneimmasta esineestä juurikin samoista syistä, joita esitit tekstin alussa. Ihan mahdoton valinta :-) Sen sijaan halusin vihdoin jättää merkkini, kun melko säännöllisesti käyn lukemassa mahtavaa blogiasi. Hyvää viikonlopun alkua!

  ReplyDelete
 2. white and sweet: Kiitos, kun jätit merkin käynnistäsi. Kävinpä samantien vastavierailulla blogissasi ja jäin lukijaksi :)

  ReplyDelete
 3. Eilen viimeksi ihailin Wishbone tuoleja, ne ovat aivan upeita. Meille vaan tarvitaan 8-10 kpl, joten tuolla hinnalla ne saavat jäädä unelmaksi.

  ReplyDelete
 4. Saija: Kymmenen Wishbonea keventää kyllä aikalailla kukkaroa :)

  ReplyDelete
 5. Prikulleen samaa mieltä! Wishbone on todella kaunis - toivon saavani siitä kuningatar-tuolin itselleni pöydän päähän. :)

  ReplyDelete
 6. Mrs. K. Miten kaunis toive :)

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig