Tietoa mainostajalle ›

June 17, 2013

INSPIRAATIO: TAKKA

Yksi kotimme takoista sijoittuu portaiden alle. Portaat "piilotetaan" kahden seinän väliin. Tällä saamme aikaiseksi sen efektin, että takka on muurattu ikään kuin seinään. Lisäksi saamme portaiden alla olevan hukkatilan tehokkaasti käyttöön. Takaksi olemme suunnitelleen hissiluukullista kiertoilmatakkaa. Kiertoilmatakan etuna on se, että ne tuottavat lämpöä nopeasti ja pitkään. Näiden luvataan sopivan erityisesti kivitaloihin, jossa on varaavaa massaa paljon talon seinä- ja lattiarakenteissa. Kiertoilmatakan lämmitystehon luvataankin olevan jpoa 3-4 kertaa suurempi kuin varaavien uunien. Koska talomme ei näillä näkyminen lämpene maalämmöllä, takasta on varmasti iloa talven kylminä hetkinä, kun vesi-ilmalämpöpumppu sanoo kaput, ja lämmitys siirtyy sähkölle.

(Kuvat: 1, 2 ja 3)
SHARE:

7 comments

 1. Meille piti tulla tuollainen seinän sisään tuleva takka, mutta se ei sitten onnistunutkaan.

  Takkasuunnitelmat menivät muutenkin pieleen, joten kai siitä syystä meillä ei vieläkään ole takkaa hommattuna vaikka tiedetäänkin millainen halutaan. Hissiluukullinen musta takka (siis tuo luukku musta) meille tulossa.

  ReplyDelete
 2. Ompa hieno idea! Suotta takat ovat aina sellaisia ulkonevia "möhkäleitä" :)

  ReplyDelete
 3. En muista olenko aikaisemmin jo sanonutkin, että sulla on todella mielnkiintoinen blogi. :)

  ReplyDelete
 4. Är: Ikävää, että teidän takkasuunnitelmat ottivat takapakkia! Mikä oli syynä, ettei takka onnistunut seinäupotuksena?

  Syhi: Meillä oli vähän vaikeuksia mieltää takkaa sellaisena "möhkäleenä". Tästä syystä väännettiin takan paikkaa pitkät tovit. Toinen vaihtoehto olisi ollut laittaa pieni terästakka, joka on tulossa myös saunatupaan...

  Suvi Tuuli: Kiitos kauniista kommentista :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ensinnäkin lähdettiin ihan soitellen sotaan eli tilattiin talopaketti ja sen jälkeen alettiin miettiä mitä sinne halutaan. Takka (niin kuin moni muukin asia) olisi pitänyt suunnitella ennen paketin tilaamista niin oltaisiin voitu vähän seiniä siirrellä.

   Seinätakan olisi meidänkin taloon voinut toteuttaa olemassa olevalla pohjalla, mutta se olisi vienyt niin suuren osan vaatehuoneesta, että lopulta ajatuksesta luovuttiin. Mutta kyllä sitä asiaa pyöriteltiin.

   Jos joskus tehdään toinen talo niin sitten suunnitellaan ensin ja tehdään vasta sitten. Eikä toisin päin niin kuin nyt.

   Teillä tuntuu tuo suunnittelu toimivan upeasti!

   Delete
 5. Är: Veivasimme myös tätä takka-asiaa loputtomiin. Lopulta palaset loksahtivat paikoilleen, kun sijoitimme portaat tuohon olohuoneen ja makkareiden väliin.. Talo rupeaa nousemaan elokuussa. Katsotaan sitten, kuinka suunnittelu on "käytännössä" toiminut ;)

  ReplyDelete
 6. Moi. Ihailin takkaanne ja kiinnostaisi kuulla miten takan kuori eli seinä on toteutettu. Onko se mahdollisesti betonielementti vai slammattu kivipinta?

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig