Tietoa mainostajalle ›

October 25, 2013

VALAISTUSSUUNNITTELU: PART 1

Kotimme valaistus noudattaa samaa niukkaa linjaa, kuin muutkin suunnitelmat. Briefinä suunnittelijalle oli, että valaistuksen tulee olla mahdollisimman yksinkertainen, huomaamaton ja edullinen. Kuten olemme kantapään kautta saaneet oppia, sanat yksinkertainen ja edullinen eivät tunnu millään mahtuvan samaan lauseeseen.

Valaistussuunnittelun toteutti kokonaisuudessaan Jere Kangasmäki Winlediltä*. Winled oli toteuttanut muun muassa Asuntomessujen suosikkikohteemme Majan valaistuksen. Majassa oli rohkeasti toteutettu valaistus melkeinpä pelkkää valonauhaa hyödyntäen. Mikäli tuo Majan persoonallinen valaistus ei miellyttänyt silmää, löytyi asuntomessuilta myös toinen Winledin toteuttama kohde Rock-kivitalo Cliff. Meillä äänet näiden kahden talon valaistusten suhteen jakautuivat fifty-fifty. Tässäpä oli suunnittelijalle toinen pähkinä purtavaksi (budjetin lisäksi).

Suunnittelu pyörähti käyntiin siten, että lähetimme Winlediin talomme kuvat dwg:nä sekä alustavan listan toiveistamme. Tämän jälkeen pidimme suunnittelijan kanssa puhelinpalaverin, jossa kävimme vielä tarkemmin läpi taloomme suunniteltuja materiaalivalintoja ja valaistustoiveitamme.

Varoittelimme suunnittelijaa jo etukäteen tavastamme suhtautua kaikkiin suunnitelmiin nihilistisen pikkutarkasti (tässäpä heti kärkeen jo kolmas haaste). Hivenen jännittyneinä avasimme ensimmäisen sähköisen luonnoskansion ja kävimme Jeren suunnitelmia läpi kohta kohdalta. Suunnitelma oli sanalla sanoen loistava, sekä kuvainnollisesti että kirjaimellisesti. Muutama viilaus (tietenkin) ja jo toisella luonnoskierroksella olimme kokolailla tyytyväisiä lopputulokseen.

Koko valaistussuunnitelma on toteutettu kahdella valaisimella (Kanna-valopaneeli sekä valonauha). Muutama Halo tuli vielä bonuksena tilaan, jossa kelpaa istuskella syksyn pimenevinä iltoina "tähtitaivasta" tuijotellen.

Seuraavassa postauksessa olisi tarjolla 3D-kuvia sekä video "lopputuloksesta"

* Blogiyhteistyö: linkki aukeaa uuteen ikkunaan.
SHARE:

6 comments

 1. Hei! Majan valaistus oli niin kiinnostava, että haaveilen jo seuraavan talomme valaistusta toteutettavaksi samaan tapaan, valonauhoin! Jään mielenkiinnolla seuraamaan teidän valaistusratkaisuja, koska tuo Kanna -valopaneeli vaikuttaa myös mielenkiintoiselta! :)

  -U

  ReplyDelete
  Replies
  1. Majan valaistus oli tosiaan upea. Meitä hieman häiritsi valonauhojen pistemäisyys (toi mieleen jouluvalot), mutta löysimme tähän "ongelmaan" erittäin hyvän ratkaisun Habitaresta (opaalimuovinen asennuslista, joka hajoittaa nuo pisteet).. Tätä kokeilemme ainakin kodinhoitohuoneessa.

   Delete
 2. JESH! Meitä on hieman mietityttänyt oma valintamme neliönmallisesta kattovalaisimesta (koska kaikkialla muualla näkyy vain pyöreitä), aivan mahtavaa että olette päätyneet samaan muotokieleen kuin me. "Great minds think alike" ;)
  T.K /Talo Maunulaan

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo pyöreä on jo niin nähty ;) Tai no, oikeastaan meidän silmää miellyttää juurikin tuon neliön valaisimen muotokieli sekä "huomaamattomuus"! Saapa nähdä mikä on lopputulos :)

   Delete
 3. Heippa! Meillä on myös toteutettu valaistus paneeleilla, spoteilla ja led-nauhalla. Eniten meiltä löytyy nuita paneeleita himmennettävinä ja normiversioina. Tosin meillä on eri valmistajan tuotteet. Tykätään nuista paneeleista tosi paljon, eivät häikäse ja tuovat ihanan "huomaamattoman" valon. Ainut mitä ollaan nyt jälkikäteen mietitty, että mitäs sitte ku valoteho loppuu/virtalähde pamahtaa: löytyykö vielä isoon reikään sopiva paneeli?! Spotteihin kuitenki tulee todennäköisesti aina löytämään led-lamppuja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juurikin tuo paneeleiden haikäisemättömyys ja huomaamaton valo miellyttää meitäkin kovin. Saapa nähdä, mitä sitten käy, kun tuo valo sammuu.. Toivottavasti ei kuitenkaan vielä ihan lähivuosina! Tai sitten vaan suurempaa reikää ja suurempaa paneelia ;)

   Delete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig