Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

March 13, 2013

DIY-VANERIHYLLY

Tämä koivuvanerihylly syntyi erään työprojektini oheistuotteena. Tarvitset kaksi vanerilevyä, joista toisesta pyydät sahattavan valmiiksi sopivan kokoiset hyllyt. Ruuvaa vanerilevyyn puutuet, joihin hyllyt kiinnitetään. Halutessasi voit käsitellä vanerin puuvahalla kellastumisen estämiseksi.

(Vanerihyllykuva: Mikko Tikka)
SHARE:

3 comments

 1. Hei!

  Suunnittelen keittiöön pientä astia-vanerikaappia ja mietinkin onko kuvassa oleva käyttämäsi vaneri koivuvaneria? Se on yleensä kauniin vaaleaa ja oksatonta, mutta pienessä kaapissa toivoisin ehkä suurempaa kontrastia ja ns. voimakkaampaa kuviointia. Oletko käyttänyt oksatonta kuusivaneria koskaan, mihinkään? Kaipaisin mielipidettäsi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, tässä projektissa käyttämäni vaneri on tosiaan koivuvaneria. Havuvanereissa puun syyt erottuvat voimakkaammin ja sävy on hieman intensiivisempi.

   Teimme eteisen kaappimme rungon havuvanerista ja kaappi olisi toiminut hienosti ihan vaneripinnallakin (maalasimme kaapin kuitenkin kauttaaltaan valkoiseksi).

   Ehdottomasti keittiön astiakaapin voi toteuttaa havuvanerista. Pinta täytyy kuitenkin aina käsitellä lakkaamalla, vahaamalla tms. Kannaattaa testata valittua pintakäsittelyainetta vanerin palaselle, jotta näkee millainen lopputuloksesta tulee ennen kuin käsittelee koko kaapin. Lakka tummentaa ja korostaa vaneria. Ajankuluessa värittömällä lakalla käsitelty vaneri myös kellastuu.

   Toivottavasti vastauksestani oli apua? Mikäli tulee mieleen muita kysymyksiä tai haluat tarkennusta, laita vaan viestiä, niin yritän vastailla parhaani mukaan.

   Delete
 2. Vau, en uskaltanut toivoa näin nopeaa ja hienoa vastausta! Kiitokset!

  Alunperin sain innoitukseni tästä keittiöstä: http://www.komaanarchitecten.be/nl/home/provincie
  Ja mietinkin, mahtaako kuvissa oleva vaneri olla jotenkin makeasti käsiteltyä koivuvaneria, kun se näyttää niin oksattomalta, mutta kuitenkin monisävyiseltä.

  Mistä ostitte havuvanerinne? Oliko se oksatonta? Ykköslaatuista oksatonta kuusivaneria on ilmeisen vaikea löytää. Oletko vahannut itse vanerihyllysi? Oletko ollut tyytyväinen viimeistelyyn? Kiitos vaivannäöstäsi ja avustasi. Blogiasi on ilo seurata!

  T. Fani Tukholmasta

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig