Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

March 21, 2013

TILASUUNNITELMA

Talomme suunnittelu lähti sisältä ulos päin. Ensin perustarpeet: montako makuuhuonetta on riittävästi? Entäs keittiö ja ruokailutila, olohuoneen yhteydessä vai erillään? Tietenkin sauna ja pesutilat sekä kodinhoitohuone. Mikäli talossa on useampi kerros, mitkä tilat mihinkin kerrokseen vai kenties eri rakennukseen. Mahdollisille lapsille yläkerta omaksi valtakunnakseen vai kenties kulku omiin huoneisiin eteisestä? Ja tilava eteinen, tietenkin. Näistä huoneista linkittyi toisiinsa luonnollinen tilajärjestys, mistä kuljetaan mihinkin tilaan ja minkä kautta.

Olen kovasti ihastunut Kannustalon Lato 189 pohjaan. Ei turhia käytäviä ja tilajärjestys mitä selkein. Äm-2:sta en olisi ikimaailmassa saanut suostuteltua puutaloasukiksi, mutta Ladon pohja (ja Ulla Koskisen kädenjälki) miellytti myös vastahakoista kanssarakentajaa. Ladon vaikutus onkin selkeästi nähtävissä pohjassamme.

Sitten vain suunnittelemaan lihaa luiden ympärille. Kuinka Lato taipuu moderniksi kivitaloksi?
SHARE:

2 comments

 1. "Talomme suunnittelu lähti sisältä ulos päin."

  Itsekin olisin tykännyt juuri tämän suuntaisesta ajattelusta, alkaen ihan siitä, että jos löydän hienon keittiön pöydän (yhdessä vaiheessa oli iso pyöreä pöytä kiikarissa), niin olisin suunnitellut sen ympärille sopivan keittiön, ja aika valmiin idean löysinkin yhden ruotsalaistalotehtaan mallistosta, jossa talon kulmassa on pyöreä torni. Se keittiön pöytä olisi voinut olla siinä tornin alatasolla ja talo olisi jatkunut keittiönä eteenpäin...

  Mutta arkkitehtimme lähti toisesta suunnasta. Että ensin pitää olla tontti. Ja sitten katsoa minkälainen talo sinne tulee, ja taloon tulevat yksityiskohdat suunnitellaan kaikkein viimeksi...

  Tällä ollaan menty, ja lopulliset yksityiskohdat taitaa leijua ilmassa yhä edelleen... Jotain ollaan toki lyöty jo lukkoon.

  ReplyDelete
 2. Mika: Tontti, ilmansuunnat ja tontille ja kaavaan sopiva talo ovat myös ihan ymmärrettävästä syystä tärkeitä talonsuunnittelun lähtökohtia. Meidän oli tässä tapauksessa helppo lähteä kasvattamaan talo sisältä ulospäin. Keskellä tupa ja mahdollisimman vähän väliseiniä. Tämän ympärille sai sijoitettua suorakaiteen aika kivuttomasti. Teimme talosuunnittelun ohella 3D-mallinnusta tiloista, jolloin sisustusarkkitehtuuriset ratkaisut kulkivat jatkuvasti käsi kädessä talon arkkitehtuurin kanssa.

  P.S. Täytyy myöntää, että tuvan mittasuhteisiin vaikutti juurikin haluttu keittiönpöytä ;)

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig