Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

April 2, 2013

IKKUNAOSTOKSILLA

Vietimme mielenkiintoisen keskiviikkoiltapäivän ikkunakauppiaan puheilla. Jostain syystä kaikki vesikattopakettien tarjoajat tuntuvat pyytävän ikkunatoimittajilta tarjouspaketteihinsa passiivi-ikkunat, vaikka kivestä rakennettuun uudisrakennukseen riittänevät kuulemma vallanmainiosti u-arvoltaan ykkösen luokkaa olevat ikkunat. Mikäli ikkunaremontti tehdään vanhaan kohteeseen tai lämmitysmuotona on suora sähkölämmitys, passiivit ovat oikein kannattava sijoitus. Kiinteistön kannalta arvokkaaseen A-energialuokkaan päästään 1,0 u-arvolla yhdessä tehokkaan lämmityksen kanssa (tässä tapauksessa maalämpö). Lisäksi ikkunamies halusi muistuttaa, että valuharkko + selektiivi-ikkunat muodostavat aikamoisen bunkkerin. Tämä kannattaa huomioida, mikäli meinaa hoitaa yhteyden ulkomaailmaan matkapuhelinverkon välityksellä.

Olemme alusta asti kaavailleet ikkunoiden ulkopuolisten karmien värikesi mustaa (RR33) ja sisäpuolelle sävytettyä valkoista, mutta nytpä on alkanut pohdituttamaan tuo sisäpuolen väritys: mustat karmit olisivat myös aika jämäkät, mutta onko tämä nyt liiankin muotijuttu?
SHARE:

6 comments

 1. Sinulla on aivan ihastuttava blogi! Jään mielenkiinnolla seuraamaan talon vaiheita.

  Juurikin viikonloppuna katsoin anopin ikkunoita, että nehän on taas aika hyvännäköiset! Anopin ikkunoiden karmit on sisältä ja ulkoa tummanruskeat (talo on rakennettu 80-luvun alkupuolella). Vielä jokunen vuosi sitten katsoin niitä ihan toisenlaisilla mietteillä..

  Meille valitsimme ikkunoiden ulkopuolisten karmien väriksi tummanharmaan, mutta sisäpuolelta ne ovat valkoiset.

  ReplyDelete
 2. Meidän talossa oli ennen puunväriset karmit. Sittemmin kun uusimme koko julkisivun, joka on mustavalkoinen - tuntui sopivalta muuttaa myös ikkunanpokat (sisäpuolelta mustiksi). Ulkoa katsottuna mustissa osissa on nyt toistaiseksi valkoiset pokat ja valkeissa mustat!
  Sisälle mustat ikkunankarmit tuovat särmää sekä kehystävät kauniisti maisemaa. Meidän värimaailma on melko mustavalkoista sisälläkin höystettynä harmailla.
  En usko, että se on muotitrendijuttu ;) musta on kuitenkin niin perusväri kuten valkoinenkin!

  ReplyDelete
 3. Meillä on valkoisessa kivitalossa tummanharmaat ulkokarmit ja sisällä tammenväriset. Valkoinen on tylsä ja mustaan taas kyllästyy nopeasti. Puu tuo lämpöä muuten funkkis-tyyliseen taloon. Katsokaa vaikka Alvar Aallon taloja, joissa vallitsee valkoisen ja vaaleamman puun harmonia.

  ReplyDelete
 4. Kiitos tästä postauksesta (ja muutenkin mainiosta blogista). Tuota u-arvoa täällä mekin pähkäilemme, nyt päätin että otetaan u=1.0-ikkunat. Sitä urakoitsijammekin suositteli, myös ikkunatoimittaja oli sitä mieltä että se riittää valuharkkotaloon. Tiiviimmissä ikkunoissa ilmenee usein koko lasin huurtumista talvipakkasilla.

  ReplyDelete
 5. Mustaahan taisi edellisen kerran näkyä runsaasti ikkunanpokissa 60-70-luvulla. Sen pitemmälle mun tietoni arkkitehtuurista eivät ulotu:) On se varmaan siinä mielessä tämän hetken trendijuttu, että seuraavaksi tulee taas jotain muuta - kasarityyliset puunväriset ikkunanpuitteet kenties? Kyseessä ei kuitenkaan ole lainkaan hullumpi trendi ja laittaisin rohkeasti sellaiset, jos ne sopivat muuhunkin tyyliinne. Omasta mielestäni mustakehyksiset 60-luvun ikkunat ovat edelleen varsin ihania...

  ReplyDelete
 6. Iisa: kiitos :) Juurikin noista 80-luvun tummanruskeista karmeista on jokseenkin karmivat muistot..
  Mrs. K.: Musta ja valkoinen on tosiaan klassinen väriyhdistelmä
  Ppp: Kuulostaa myös oikein klassiselta valinnalta!
  Anonyymi: kiitos :) Samaan ollaan päätymässä myös itse.
  lisbet e.: Sehän se juuri, että taloissa on useimmiten selkeästi nähtävillä rakennusajan vallitsevat trendit. Kuinka tehdä valinnat sen mukaan, että arkkitehtuuri kestäisi sekä aikaa että katseita. Toki omia mieltymyksiä unohtamatta.. p.s. Kiitos Raksakyttääjä-postauksesta :)

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig