Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

April 29, 2013

SUUNNITELMAT JULKI: VOL 3Ennen lopullisia päätöksiä ja päätösten julkistamista voisimme hieman avata tarjouskilpailutusurakkaamme. Aloittakaamme siitä suurimmasta..

TALOTOIMITTAJAT

Jämerä: Meillä oli erittäin positiivinen mielikuva Jämerästä jo ennen projektiin ryhtymistä. Kävimme viimevuotisten Rakentaja-messujen jälkeen alustavaa neuvottelua arkkitehtisuunnittelu toimeksiannosta Jämerän edustajan kanssa, mutta luovuimme aika pian ajatuksesta. Ei siksi, että arkkitehdissa olisi ollut mitään vikaan, vaan emme halunneet sitoutua tässä vaiheessa yhteenkään talotoimittajaan. Jämerän sopimus olisi toki joustanut, ja piirustusten perusteella olisi ollut mahdollista kilpailuttaa myös muita talotoimittajia, mutta jämerän palikka on sen verran erilainen, että emme uskoneet tämän onnistuvan vertailukelpoisesti kovin helposti. Lisäksi suunnittelu toimeksiannon hinta olisi hyvitetty mikäli sopimukseen Jämerästä talotoimittajana olisi päästy. Emme nähneet tästä olevan meille olevan niin suurta taloudellista hyötyä, että edellä mainituista syistä olisimme valinneet tämän vaihtoehdon. Tästä huolimatta Jämerä on edelleen yksi varteenotettava vaihtoehto, vaikkakin tuosta ”kelluvasta kivestä” voinee olla montaa mieltä. Se että Jämerä on edelleen mukana kilpailussa johtuu erittäin kilpailukykyisestä hinnasta ja erittäin hyvästä palvelusta (edit äm: vaikkakin kaikki paperit ja yhteydenotot kulkevat vain ja ainoastaan äm-2:n nimellä).

Lammi: Olimme käyneet ihailemassa muutamaa Lammin kohdetta asuntomessuilla ja yrittäneet jo lähes epätoivoisesti ottaa kontaktia taloedustajiin. Jostain syystä emme päässeet yrityksessämme puusta pitkälle vaan messujen pukumiehet käänsivät meille alituiseen selkänsä. Tämä vaikutti niin vahvasti mielikuvaamme Lammista, että olimme tästä syystä valmiita jättämään yrityksen pois kilpailutuksesta. Tarjouspyyntöjä laittaessamme livahti Lammillekin yksi menemään ja tästä eteenpäin emme voi muuta kuin kehua Lammin toimintaa. Myynti-into on kova, mutta ei liian. Lämmin kiitos Lammin edustajalle, jolta olemme saaneet erittäin asiantuntevaa ja hyvää palvelua. Tästä on hyvä jatkaa ja Lammin on toinen vahva ehdokas talotoimittajaksemme.

Potius: ”Isoon kiveen” törmäsimme sattumalta eräillä messuilla. Olimme harkinneet elementtirakentamista projektimme alkuvaiheessa, mutta luopuneet ajatuksesta sittemmin. Betonielementtitehtaisiin (ilman hyviä kontakteja ja suhteita) on lähes mahdoton olla yhteydessä, ja pientalorakentaja ei selvästikään ole tehtaiden ensisijainen asiakas. Messukontaktimme jälkeen kävimme tutustumassa erääseen Potiuksen betonielementistä rakennettuun kohteeseen ja tykästyimme kovin rakennustapaan ja tekniikkaan. Betonielementti rakentamisen etuina ovat nopea pystytys ja halutessaan elementit voi jättää niin sanotusti lähes suoraan betonille. Tämä säästänee tasoitukseen ja pinnoitteeseen varattuja euroja ja mahdollistaa helposti näyttävien ja aitojen betoniseinien toteutuksen. Potiuksen heppujen kanssa on ollut ilo asioida. Asioinnin helppous, hyvä palvelu ja erittäin asiallinen tarjous pitävät Potiuksen erittäin varteenotettavana talotoimittajana edellisen kahden lisäksi.

Basso: Neuvottelimme Basson kanssa sisustus vaille valmiista paketista ja saimme erittäin varteenotettavan tarjouksen. Koska talousrakennuksemme on suunniteltu puurakenteisena, aiheutti tämä hieman hankaluuksia tarjouksen laadintaan. Lisäksi muista kokonaisurakkatarjouksista poiketen Basso tarjoaa pystystä vain ”omasta” kivestään. Lopputuloksenahan olisi toki ulkoapäin tismalleen samanlainen kivitalo, kuin millä tahansa muullakin toimittajalla, mutta kokonaisurakoinnin kalleuteen nähden sopimuksesta jää kokonaan pois mahdollisuus yrittää hieman kilpailuttaa materiaalipakettia. Mikäli haluaa pitää kustannukset kurissa, ja rakennuttaa mahdollisimman vaivattomasti valmis kivitalo, suosittelemme tutustumaan Bassoon mitä lämpimimmin.

Lakka: Saimme Lakalta mielenkiintoisen ja kilpailukykyisen materiaalipakettitarjouksen ja tähän päälle urakointitarjouksen vesikattovalmiiksi. Tarjous oli erittäin selkeästi ja yksityiskohtaisesti laadittu. Tästä iso kiitos. Kustannusten kurissa pysyminen huolestuttaa eniten Lakan tarjouksessa. Urakat joutuisi pilkkomaan aika pieniksi, ja tämä ei todennäköisesti maallikon kustannuksia säästä. Lisäksi pystytysporukan jakautuminen kesän aikana eri työmaille huolestuttaa. Mistä riittää hyviä miehiä?

Forte: Forten kanssa saimme avattua keskusteluyhteyden heti samana päivänä tarjouspyyntöjen lähdettyä matkaan. Muutamien messutapaamisten jälkeen meillä oli oikein hyvä mielikuva Forten edustajasta. Mielikuva on edelleen positiivinen. Jostain syystä yhteydenpito osoittautui hivenen haasteelliseksi hyvän alun jälkeen ja tästä syystä Forte tippui pois kärkikahinoista talotoimittajaa valitessa.

HB: HB:n edustajalta saimme ensimmäisen yhteydenoton kuukausi tarjouspyyntöjen lähettämisen jälkeen. Olimme tässä vaiheessa ehtineet jo niin pitkälle neuvotteluissa muiden talotoimittajien kanssa, että HB putosi pois ennen ensimmäistäkään tarjousta.

Teri-talot: Pyysimme Teri-taloilta tarjousta puurakenteisesta erillisrakennuksesta. Tarjous oli erittäin kilpailukykyinen ja täydentäisi mahdollisesti Basson ”sisustusta vaille valmista” tarjousta.

BAU: Bau-kivitalojen edustajaan olemme törmänneen muutaman kerran messuilla. Bau ei varsinaisesti ole talotoimittaja, vaan urakoi kivitaloja lähinnä pääkaupunkiseudulle. Saimme Baulta tarjouksen vesikattovalmiista toteutuksesta Lammin kivellä. Tämän jälkeen emme ole saaneet yhtään yhteydenottoa, joten todennäköisesti Baulla on kesän urakat täynnä.

Rakennustoimisto Piipponen: Piipposen yhteystiedot ja referenssit saimme Facebookin Raksakimpan sekä blogimme kautta. Piipposen tarjoukseen sisältyy kokonaisurakointi Lammin kivestä. Erityismainintana täytynee kehua erittäin hyvää palvelua ja kilpilukykyistä hintaa. Vahva ehdokkaamme urakoitsijaksi rakennushankkeessamme.

R.T- Penttinen: Ei minkäänlaista yhteydenottoa.
SHARE:

4 comments

 1. Aika samanlaiset kokemukset oli meilläkin. Ihan kaikkia noista ei tosin kilpailutettu, mutta Lakka, Lammi, Potius, Basso, HB. Lisäksi mukana kisassa oli Passiivikivitalot, johon sitten päädyimmekin.

  ReplyDelete
 2. AnonymousMay 02, 2013

  Meillä on tontilla Potiuksen runkovalmis talo.:)

  ReplyDelete
 3. AnonymousMay 05, 2014

  Rakennatteko itse vai rakennutatteko? :) Me haimme netistä pohjapiirroksia ja muuttelimme pohjan meille sopivaksi, sen jälkeen arkkitehti piirsi kuvat "oikeiksi" ja puhtaiksi. Nyt tontilta puut kaadettu ja kaikki menny hyvin! :) emme siis ota pakettia vaan kaikki alusta asti itse :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä ei olisi riittänyt tieto, taito eikä aika rakentaa kaikkea alusta asti itse. Talon olemme itse suunnitelleet, urakoitsija pystytti rungot ja tämän jälkeen hommat "siirtyivät" jälleen meidän vastuulle. Nyt teemme tohinalla sisähommia :)

   Delete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig