Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

May 28, 2013

MUOTIJUTTUJA


Kuinka monelle teistä on ilmaantunut vaivihkaa sisustukseen pastillinsävyjä. Kenties tyyny sohvannurkkaan, veikeä valaisin tai jokin pieni koriste-esine, joka kaupassa vaikutti tämän kesän tärkeimmältä sisustushankinnalta. Vaaleanpunaista, turkoosia, keltaista. Värejä, joita lapsuutesi jälkeen vannoit välttäväsi hamaan hautaan asti..

Trendit ovat siitä jännä juttu, että kun jotain asiaa toistetaan tarpeeksi paljon, asiasta tulee ikään kuin normi. Vaatepuolella tämä havainnollistuu vielä selkeämmin. Mikäli aikoo asioida jossain halpamuotiketjussa, "joutuu" valitsemaan vaatteensa sen hetken trendikirjan sanelemien sääntöjen ehdoilla. Jos muoti ei kerta kaikkiaan tunnu omalta, jää kauden asusteet kauppaan. Kunnes sitten huomaa, että kesäasu ei ole täydellinen, ilman sitä mintunvihreää huivia. Onneksi kaiken maailman asusteita ja sisustussomisteita saa suhteellisen edulliseen hintaan, joten kodinkohennus tai oman olemuksen piristäminen vallitsevan trendin mukaan rasittaa lähinnä ympäristöä.

Entä sitten suuremmat kodin hankinnat? Keittiöt ja kylpyhuoneet? Remontoin edellisen kodin keittiön 2000-luvun alussa. Silloin keittiön piti olla ehdottomasta kiiltävän valkoinen, ovissa luotivetimet ja lasimosaiikki välitilassa. Arvannette varmaan, että jo muutaman vuoden kuluttua keittiö näytti vanhalta ja jotenkin kuluneelta. Aikakaudellensa tyypilliseltä. Jos selailette sen ajan sisustuslehtiä, huomaatte mitä tarkoitan..
SHARE:

5 comments

 1. Amen. Olen kyllä aika varovainen sisustaja, mutta jälkijunassa trendijutut ilmestyvät meillekin. Pikkuesineissä se ei tosiaan haittaa, mutta sisustuspinnoissa on kova paine tehdä ajattomia ratkaisuja. No, meidän nykykodissa sellaisista ei voi puhua: korkeakiiltoinen ja kokovalkoinen keittiö, vaalea laminaattilattia ja portaiden lasikaiteet tulevat aikanaan huutamaan niin vuotta 2011. Nämä ratkaisut ovat siis alkuperäisten rakennuttajien tekemiä. Omaakin kokemusta trendipinnoista on esimerkiksi aiempaan kotiin asennetun tummaksi petsatun tammiparketin muodossa - kuten ehkä muistamme, vuonna 2007 se oli kuuminta hottia:) Jos rakennus- tai remontointiprojekti vielä joskus osuu kohdallemme, tulee vaikenta olemaan ajattomien tai hyvällä tavalla ikääntyvien valintojen teko. Mielenkiintoista nähdä, mitä te tulette valitsemaan, ehkä voin oppia jotain?

  ReplyDelete
 2. Komppaan täysin lisbet e:n kommenttia. Ajattoman sisustuksen rakentaminen on todella vaikeaa ilman, että siitä tulee tylsää tai järkyttävän kallista.

  ReplyDelete
 3. lisbet e.: Ihailen kovasti ihmisiä, joilla on klassisen varma maku. Itse en kuulu tähän ryhmään, vaan olen enemmänkin sellainen innostuja. Tummanruskea (laminaattia)lattia on niin koettu täälläkin ;)

  Mari: Tuo on todella hyvä pointti. Klassisille valinnoille tuppaa tulemaan jostain kumman syystä kallis loppulasku! Grynderimateriaalvalinnat taas ovat kuollettavan ikävystyvväviä.

  ReplyDelete
 4. Hymyilyttää kun luen tämän! Aloitin kokonaan valkoisesta sisustuksesta, mutta nykyään pastellisävyt ovat vallanneet kotimme, eniten turkoosin, keltaisen sekä vaaleanpunaisen muodossa. Värillinen koti on mahtava!

  ReplyDelete
 5. Malena: Valkoinen on loistava pohja kaikelle värille! Näitä väriläiskiä on helppo päivittää kauden ja mieltymysten mukaan.. Hivenen halvempaa kuin vaihdella lattioita, seinämateriaaleja jne. kunkin muotivirtauksen mukaan ;)

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig