Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

May 13, 2013

TERVEISET ASUNTOMESSUILTA

Pääsimme kurkistamaan Hyvinkään asuntomessuille etukäteen Lammin kutsuvieraina. Messualue sijaitsee noin seitsemisen kilometriä Hyvinkään keskustasta kauniilla kangasmetsäalueella. Metsä toki on aika tehokkaasti harvennettu tulevan asukasyhteisön tarpeiden tieltä ja alue kuulemma kasvaa tulevaisuudessa entisestään. Itse messualue tuntui olevan aika pieni verrattuna muutamiin aikasempiin vuosiin. Tai sitten tämä tunne johtui vain keskeneräisyydestä sekä tuhansien messuvieraiden puutteesta.
Vierailemamme kohde oli muihin rakenteilla oleviin nähden yllättävän valmis. Jopa niin valmis, että talo oli ehditty jo sisustaa messukävijöitä varten. Sisustus oli takuuvarmaa Asuntomessut-laatua. Ehkä hivenen yllätyksetöntä, mutta varmasti tämä Lammin kohde nousee aikaisempien esikuviensa tapaan kävijöiden suosikiksi. Niin varmalla maulla valinnat olivat tehty. Talon isäntäpari oli mitä mahtavin ja erityiskiitos heille oviensa avaamisesta ja huippuunsa hiotuista järjestelyistä.

Naapurissa sijaitseva Lammi-kiven Maja tulee varmasti herättämään keskustelua. Koska messualueen rakennuskaava on hieman joustavampi, tällaisia helmiä on mahdollista hioutua kaiken perusrakentamisen keskelle. Nämä hivenen totutusta poikkeavat, mielipiteitä ja keskustelua kirvoittavat kohteet ovat mielestäni juuri asuntomessujen parasta antia.

EDIT: Soittelimme tänään pääsuunnittelijallemme ja kyselimme hätäpäissämme, mitä voisimme tehda omia rakennusasioita edistääksemme. Vastaus: emme muuta, kuin odottaa. Nyt sitten odottelemme, josko herrat löysivät papereihimme leimansa. Huomenna käväisemme mahdollisen yhteistyökumppanin puheilla kiintokalustehankintojen merkeissä. Eli pinnan alla muhii.. Tästä raporttia myöhemmin.
SHARE:

9 comments

 1. Hei, täällä uusi lukija ilmoittautuu. Meillä rakentaminen myös mielessä ensi vuoden aikana, joten innolla seuraan pohdintojanne. Minä näin kuvia Jämerän tulevasta kohteesta ja siellä oli hyvin totutusta poikkeava sisustus. Vähän liiankin erilainen makuuni.

  Tervetuloa vastavietailulle blogiini, jossa yhä enemmän näitä talo- ja sisustusjuttuja.

  ReplyDelete
 2. Kiitos terveisistä! Asuntomessut ovat joka kesän odotettu tapahtuma :)

  ReplyDelete
 3. Saija: Mukavaa, kun löysit blogimme :) Jäämme myös mielenkiinnolla seurailemaan teidän projektia. Tsemppiä tulevaan rakennusvuoteen!

  ReplyDelete
 4. Kerttu: Näin on! Tänä vuonna käynti tulee olemaan entistä odotetumpi, kun voimme nuuskia nurkkia ideavarkaissa omaa raksaa silmälläpitäen ;)

  ReplyDelete
 5. Ohhoh, aika jännää, että ainakin yksi talo alkaa olla jo valmis. Olen ymmärtänyt, että niitä usein paiskitaan melkoisella vauhdilla kuntoon hieman ennen messujen avajaispäivää.

  Meidänkin tiemme käy tänä kesänä messuille, Heinolan messuista lähtien olen kolunnut jokaiset Kuopiota lukuun ottamatta.

  ReplyDelete
 6. Pitääkin ehkä tänä vuonna käydä katsastamassa messut. Onkohan niissä panostettu yhtään pihoihin? Aiemmin ollaan käyty vain mökkimessuilla ja niilläkin vain kerran.. Hetki sitten kun piti tehdä lattia- ja laattavalintoja ja kaikkia muita miljoonia valintoja, olisi ehkä helpottanut jos olisi nähnyt eri ratkaisuja valmiina enemmänkin, jotta tietäisi mikä toimii ja mikä ei. Esimerkiksi kylpyhuoneeseen vedettiin aika ronskilla kädellä mustaa, ja lopputulos hieman jänskätti etukäteen.

  Onnea projektiin :)

  ReplyDelete
 7. Kähmäräpälä: Olemme kuulleet kauhutarinoita messurakentajilta, jotka ovat vielä messuavajaisten aattoyönä huhkineet pytinkiensä kimpussa, jotta saavat kaiken edes suurin piirtein valmiiksi. Messukävijän silmä bongaa aika usein tällaisia häthätään toteutettuja ratkaisuja, jotka sitten korjataan messujen jälkeen kuntoon.. Aika tiukkoja ovat aikataulut! Tämä Lammi-rakentajapariskunta oli vanha tekijä (jo kolmas talo), joten kai se kokemus siivitti rakentamista. Täytyy kyllä myöntää, että joka puolella näytti muuten huolestuttavan keskeneräiseltä ;)

  Mava: Nuo pihat tuntuvat olevan aikamoinen ongelma juurikin näiden tiukkojen aikataulujen suhteen. Niihin ei taideta yksinkertaisesti ehtiä oikein panostamaan, jotta olisivat edustuskunnossa messujen aikaan. Messujen suurinta piha-antia taitavat olla lähinnä erilaiset pihakivetys- ja muuriratkaisut. Tokihan myös pihat tarvitsevat muutaman kasvukauden, ennen kuin oikein näyttävät juuri miltään.

  P.S. Lammin kohteessa myös piha oli tehty jo valmiiksi :)

  ReplyDelete
 8. Me taisimme tavata tuolla Lammin esittelyssä ;) Löysin tämän blogisi vasta, ja jonkun aiemman postauksen kohdalla mietinkin, että hetkinen, kuulostaa tutulta. Tämä kirjoituksesi nyt varmisti asian. Istuimme siis samassa pöydässä siellä "talvipuutarhassa". Kohde oli kyllä juurikin sitä taattua Lammi-laatua.

  Meillä on siis sama arkkitehti kuin tuossa talossa, joten joitakin samankaltaisuuksia, sellaisia tiettyjä kynänjälkiä, on myös meidän taloomme tulossa. Mutta vähän samassa vaiheessa ollaan, odotellaan, että herrat ne leimansa suvaitsisivat lyödä...

  Hyvä idea nuo inspis-postaukset. Kauniita suunnitelmia! Itsekin pitäisi saada ajatukset konkreettisemmiksi.

  ReplyDelete
 9. TainaO: Tervepä vaan tätäkin kautta ;) Nuo inspiskollaasit auttavat ainakin minua hahmoittamaan kauttaaltaan sen tunnelman, mitä haluamme kotimme edustavan. Materiaaleja ja tavaraa on maailma täynnä, ja varsinkin pintamateriaaleja valitessa voi helposti lähteä homma rönsyilemään. Toki tämäkin on ok, mutta itse haluamme, että sisäpinnoissa on käytetty vain muutamaa materiaalia ja sävyä. Rönsyillään sitten tekstiileillä ja muulla pientavaralla maun ja tarpeen mukaan.. Tsemppiä teidän projektiin!

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig