Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

June 5, 2013

SNEAK PEEK: KEITTIÖ

Tämä viikko on mennyt aika haipakkaa. Sillä aikaa, kun muu Suomi kylpee auringossa, me olemme hikoilleet talomme kustannusarvion kimpussa. Jottei kaikki menisi kuitenkaan pelkäksi numeroiden pöyrittelyksi, olemme mahduttaneet viikkoon myös muutaman "mukavamman" tapaamisen. Yllä oleva kuva antanee pienen aavistuksen siitä, mitä muuta olemme viikon alussa puuhailleet: näistä paljastettakoon ensimmäisenä kodin kiintokalusteyhteistyö Domuksen kanssa.

OVET: Uoma maalattu MDF, struktuurimatta, valkoinen 
RUNKO: 16 mm, valkoinen, 1.8mm vahvalla abs-reunalla. 
VEDIN: ei vedintä, ovessa sormiuoma 
TASO: Suomen Vientikivi, Kvartsitasot 20mm Blanco Zeus, valkoinen, Leather-pinta 
SOKKELI: struktuurimatta, valkoinen 
allas: Blanco500u13222 Silgranit, valkoinen, altakiinnitys, allaskaapissa 4 jäteastiaa, 
taloustavarakomerot sisälaatikoin, laatikostot umpilaidoilla
alakaapit 700 syvinä (runko 675), saarekkeen tausta 300 syvänä (runko 295), komerot 600 syvät, laatikot ja ovet vaimennettuja
SHARE:

16 comments

 1. Hieno suunnitelma! Erittäin samankaltainen keittiö meille tulossa! Betonilattia ja L-mallinen köökki. Ilman saareketta tosin. Juuri noin pelkät alakaapit ja oikealla korkeaa kaapistoa uuneineen mikroineen. Mattavalkoista ja ehkä vaaleaa puuta. Saa nähdä. Taso ohutta valkoista laminaattia kuten nykyisessäkin kodissamme. Kiiltävään valkoiseen kaapistoon olemme kyllästyneet. Mattaa sen olla pitää :)

  ReplyDelete
 2. Hyvältä näyttää suunnitelma, tulee varmasti hieno!

  ReplyDelete
 3. Kivalta näyttää teidän suunnitelmat. Meillä keittiön malli tulee olemaan täysin samanlainen. Tuon teidän oven tilalla on vain oviaukko, mutta kaikki sijoittelu on täysin samoilla paikoilla. Muutenkin makumme menee hyvin yksiin ja varmasti aika samannäköinen tulee olemaan meidän luonnos.

  ReplyDelete
 4. Vau, kovasti meillyttää tämän tätin silmää. Mitä myyjä tuumasi tuosta tasomateriaalista? Olen sitä joskus sillä silmällä katsellut.

  ReplyDelete
 5. Hyvältä näyttää! Voisitko vähän tarkemmin avata tuota lattiaa - onko kyseessä laatta vai mikä?

  ReplyDelete
 6. minni: Toivottavasti tämä pelkistetty mattakeittiö kestää aikaa ja katseita pidempään, kuin nuo korkeakiiltoiset. Makuasioita tosin ;)

  Heidi: Kiitos, näin mekin uskomme ja toivomme ;)

  Saija: Mukavaa seurata, miten teidän suunnitelmat edistyvät. Hauskaa, että maut menevät niin hyvin yksiin :)

  Nanna S: Kvartsikomposiittitason plussat ja miinukset:

  + Valtava määrä värivaihtoehtoja
  + Työtasoon saadaan saumattomasti allas
  + Ei naarmuunnu helposti
  + Ei ime sisäänsä mitään

  - Ei kestä kaikkia puhdistuskemikaaleja
  - Ei kestä kuumaa kattilaa
  - Hinta

  Taina: Alakertaan on tulossa betonilattia, jonka päälle teetämme ns. ”elämyslattian” valkoisella värisirotteella. Tästä myöhemmin vielä tarkemmin :)

  ReplyDelete
 7. Keittiöstä tulee varmasti hieno ja käytännöllinen. Pidän matalien ja korkeiden kaappien asettelusta, että ovat eri seinillä :)

  ReplyDelete
 8. Me ollaan vähän mietitty myös tota elämyslattiaa, mutta ei olla vielä tehty lopullisia päätöksiä. Mistä teille tulee se? Designbetoniltako?
  Kovasti houkuttaisi laattoihin verrattuna yhtenäinen, saumaton pinta. Hinta vaan taitaa olla jonkin verran korkeampi laattaan verrattuna? Keittiö näyttää kyllä havainnekuvan perusteella oikein freesiltä.:)

  ReplyDelete
 9. AnonymousJune 07, 2013

  Sneak peek.

  ReplyDelete
 10. Syhinä: Toinen vaihtoehto olisi ollut, että "tekniikkaseinä" olisi ollut saarekkeen takana ja teknikkaseinän tilalla olisi ollut ikkunaa. Uskoisin keittiön olevan, näin kun se on, paljon käytännöllisempi.

  Ellu: Lattia on ihan betonilattia valkosiroitepinnoitteella. Kirjoittelin kustannuksista oman jutun.

  Anonyymi: Kiitos oikoluvusta ;)

  ReplyDelete
 11. Meille Lattiamies teki design/elämyslattian puolitoista vuotta sitten. Valitettavasti toimitettu betoni oli hivenen liian jäykkää ja sitä oli hyvin vaikea saada pumpattua valuun. Se ei myöskään tahtonut tiivistyä kunnolla ja koneliippauksen jäljiltä siihen jäi vielä jonkin verran koloja jotka sitten hionnan jälkeen paklattiin väärän värisellä pakkelilla. Tarkoitus oli saada vaalean harmaa lattia tummin kuvioin mutta jostain syystä Pekka petsasi sen lähes mustaksi. Sitä sitten yritettiin vaalentaa hiomalla mutta lopputulos ei ollut toivottu. Lattiaa markkinoitiin helppohoitoisena kemikaaleja ja vettä kestävänä. Valitettavasti petsi ei näköjään ole kiinnittynyt kunnolla ja jos lattialla seisoo vesi jonkin aikaa, siitä jää jälki eli lammikon rajat näkyvät tummana rajana. Valut Lattiamies teki erinomaisen hyvin mutta elämyslattia ei ainakaan tällä kertaa onnistunut toivotulla tavalla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, kun jaoit kokemuksiasi elämyslattiasta kanssamme! Noiden betonilattioiden teko Suomessa tuntuu olevan vielä kovin lapsenkengissä. Toivottavasti kokemukset ja jaettu tieto kehittäisivät alaa.. Kovin ikävää, että teidän lattian lopputulos ei ollut toivotunlainen. Lattian onnistuminen on seikka, jota jännitämme (monen muun asian lisäksi) omassa projektissamme todella paljon.

   Delete
  2. AnonymousMay 08, 2015

   Meillä on se elämyslattia. Oli kylmän oloinen, eihän se lattialämpö ole aina päällä. Pantiin sitten parketti päälle. Ei ollut tekijän vaan idean vika, betonipinta sopii varmaan paremmin autotalleihin ja teollisuuteen.

   Delete
 12. Löytyipäs blogi, jota tulen seuraamaan ja tarkkaan! :) Minua kiinnostaa Domus kiintokalustetoimittajana - olen itsekin yhtä heidän malleistaan ihaillut. Betonilattia on tulossa myös meille ja juuri eilen luin Kauniit Kodit -lehdestä Sepri-nimisestä firmasta, joka tekee noita myös. Elämyslattiaa olen kanssa tutkinut.

  Hyvältä näyttää teidän suunnitelmat alusta loppuun!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei vaan, ja tervetuloa seurailemaan :) Lisäsin teidät meidän blogilistaan, mahtavaa löytää uusia raksailijoita!

   Delete
 13. Lattiamies ei tykännyt kun kommentoin elämyslattiani onnistumista täällä. Syytti herjauksesta ja uhkaili oikeudenkäynnillä. Vein asian kuluttajariitalautakuntaan kun hermostuin siihen ettei väri kestä vettä ja lattian pinta on niin hauras ettei se kestä normaalia käyttöä vaan petsattu pintakerros irtoaa. Ilmeisesti syynä haurauteen on se että liippaus vei liikaa aikaa liian jäykän betonin vuoksi ja pinta ei oikein tahtonut tiivistyä. Sain muutama viikko sitten lautakunnan päätöksen jossa suosittelevat lattiamiestä maksamaan minulle hyvitystä mutta eivät ole ainakaan vielä suostuneet siihen. Taitaa mennä tuomiostuimeen käsiteltäväksi seuraavaksi.

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig