Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

June 12, 2013

TABULA RASA

Koska rakennusblogimme on suurilta osin melko sisustuspainotteinen, ajattelin yrittää hieman avata omaa sisustusfilosofiaani. Rakastan tyhjiä tehdashalleja ja valkoisia studioita. Työni puolesta pääsen usein luomaan näihin tiloihin mitä erilaisimpia kokonaisuuksia: vaaleanpunaisista ruusutarhoista graafisen mustavalkoisiin monochrome-sisustuksiin. Tilojen tunnelmat muuttuvat kertaheitolla jo pelkästään erilaisin tekstiilivalinnoin. Kankaat ja sisustusesineet muuttavat valkoisen tilan nopeasti kaikkea muuta kuin valkoiseksi.

Tämä pätee myös kotiini. Asuisin kaikista mieluiten kuutiossa, jonka yksi seinä olisi lasia, ja näköala mäntyiseltä kallionrinteeltä suoraan merelle. Kun kaipaisin kotiini lämpöä, levittäisin betonilattioille ruskan sävyisiä persialaismattoja. Kun haluaisin tyhjentää mieleni kaikesta ympärillä vallitsevasta kaaoksesta, piilottaisin kaiken tavaran huomaamattomiin säilytysratkaisuihin ja aloittaisin kaiken taas alusta. Tyhjästä tilasta.

Koska työni sivuaa kaiken maailman tavaraa, huomaan kyllästyväni varsinkin näihin sisustusasioihin jo ennen kuin ne ovat niin sanotusti pinnalla. Kun muutaman vuoden ajan on tuijottanut sivukaupalla samoja ratkaisuja, joita löytyy joka toisen suomalaisen kodista, alkaa ahdistamaan. Sisustuslehtiä tai blogeja paljon selailevat voivat helposti päästä tähän samaan tunnetilaan. Kun joku asia on moneen kertaan nähty, käy sille samoin kun soittolistan soitetuimmalle kappaleelle. Ensin se saattaa vähän vaikuttaa oudolta. Sitten siihen tottuu ja siitä alkaa jopa pitämään. Sitten tulee se vaihe, kun alkusoinnut saavat jo aikaan orastavaa päänsärkyä. Jotain muuta kiitos!

Tarjonta (ja hinta) ohjaavat toki jonkin verran kulutuskäyttäytymistä. Täytyy tunnustaa, että tulevaan taloomme suunnitellut ratkaisut ovat monilta osin juuri tätä päivää (ja sitä yhtä ja samaa, mitä muillakin). Olemmehan ostaneet koko kiintokalustepakettimme ketjusta. Terveisiä siis hyvälle puusepälle. Missä olit, kun suunnittelimme keittiötämme. Olisin halunnut kiintokalusteet ilman sitä saamarin kuudentoista sentin sokkelia. Enpä saanut en. Budjetista johtuen kotimme varustus on aikalailla grynderitasoa. Tässä onkin haastetta luoda tilasta kuitenkin omannäköinen ja mielenkiintoinen.

Yllä olevat kuvat ovat tanskalaisesta Stay-hotellista. Melko mustavalkoista? Uskoisitko saavasti tilasta omannäköisesi tuomalla huoneeseen omat tavarasi ja sisustusmieltymyksesi?

(Kuvat: Stay)
SHARE:

10 comments

 1. Voisiko sen sokkelin vielä korvata sokkelilaatikoilla?

  Ihanaa seurata projektianne!

  ReplyDelete
 2. Vekarus: Ihanaa, kun seuraat! Miten loistava vinkki tuo sokkelilaatikko oli. Kiitos :)

  ReplyDelete
 3. Olen niin samaa mieltä tuosta ähkystä joka iskee kun joka koti ja blogi pursuaa sitä samaa tavaraa. Suomalaisten suosikit-kokoelmablogit. Yksilöllisyyttä please.

  ReplyDelete
 4. Anna: Tämä on vähän sellaista kertakäyttöistä Ikea-kulttuuria. Toisaalta blogien yksi tarkoitus on myös tarjota ideoita ja oivalluksia muille. On mahtavaa, kun löytää jostain suosikkiblogistaan itseään ilahduttavan oivalluksen, jonka sitten "kopio" kotiinsa. Tämä ilahduttaa useimmiten myös bloggaria :) Nämä oivallukset kiertävät sitten hetken samanlaisen sisustusmaun jakavien ihmisten kodeissa, kunnes tulee taas uusia ideoita.. Ne yksilöllisimmät ideatkin ovat tästä syystä pian jo niin nähty ;)

  ReplyDelete
 5. Täysin pelkistetyt raamit miellyttävät ehdottomasti silmää!

  ReplyDelete
 6. Niin samaa mieltä. Yritän pitää ohjenuorana mielessä koko ajan ajattomuuden ja klassisuuden, jotta nyt tehtyihin ratkaisuihin ei tarvitsisi kyllästyä vuosikymmenen kuluttua.

  ReplyDelete
 7. Itse rakastan juuri siksi mustavalkoista, koska se on täydellinen "ns. tyhjä pinta" johon voi taiteilla fiiliksen mukaan tekstiilein, piensisustuksen ja valon avulla omat juttunsa. :)

  Itse myös duunissa joudun katselemaan värejä, tavaroita ja tiloja jotka ovat toistoa ja trendien aallonharjalla. Siksi kotona on erilaista. Jopa tyhjää...

  Teidän kodista tulee upea, mä olen ihan varma.

  ReplyDelete
 8. minni: Kuin myös. Taidan olla monessa asiassa vähän yksinkertainen ;)

  K: Tätä yritämme myös. Toisaalta on hankalaa tehdä valintoja niin ettei joku tietty vuosikymmen paista selkeästi läpi. Tuo ajattomuus ja klassisuus on niin laaja käsite..

  IMAGE: Jaan kovin saman näkemyksen ;)

  ReplyDelete
 9. Ei vaan ympäristön on oltava yksinkertainen, jotta päänsisäisen monimutkaisuuden kanssa pystyy elämään. Tilaa ja rauhaa ajatuksille, ajattelen ;)

  ReplyDelete
 10. minni: Juuri näin. Pienessä mittakaavassa tämä pätee esim. työpöytään. Kun sisäinen sekamelska käy liian suureksi, ajatukset selkeytyvät kummasti jo pelkän pöydän raivaamisella ;)

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig