Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

July 29, 2013

IKKUNAOSTOKSILLA: VOL 2

Heinäkuu alkaa kääntymään elokuuksi ja meidänkin lahjakkaasti lomalla unohtama raksa muistuttelee taas olemassaolostaan. Heinäkuussa emme saaneet juurikaan muuta aikaiseksi, kun tuhlasimme rakennusbudjettia kaiken maailman huvituksiin: rokkasimme rannalla, vaihdoimme lupauksia ja poltimme bensaa sännätessämme kohti suvisuomen kesätapahtumia. Maistelimme hyviä ruokia ja juomia. Tapasimme maailman tärkeimpiä ihmisiä ja voimme laiskan leppoisasti.

Arki kuitenkin alkoi ja sitä myötä ohimoa kiristävät raksahuolet..

Miljoona asiaa, jotka olisi päätettävä. Samaiset miljoona asiaa, josta tietämys rajoittuu lähinnä mutu-tuntumaan. Ja useimmiten ei edes siihen. Tuijotamme M:n kanssa toisiamme silmät soikeina ja yritämme ymmärtää edes puolet siitä, mitä talon rakentaminen tarkoittaa. Ja nekin asiat, jotka tuntuvat olleen hanskassa, käännetään päälaelleen uudestaan ja uudestaan.

Huhtikuisessa Ikkunaostoksilla-postauksessa pähkäilimme ikkunoiden sisä- ja ulkokarmien väritystä. Ulkokarmien sävy oli aika lailla selvä alusta asti: musta (RR33). Sama sävy toistuu myös talon konesaumatussa peltikatossa sekä muissa peltituotteissa (räystäät, syöksytorvet, kattoturvatuotteet jne). Tämä tuo hieman lisäkustannuksia, koska väri ei ole ns. vakioväri. Sisäkarmien väritys sen sijaan on pyörinyt yöunissa jo puolisen vuotta. Päädyimme lopulta perusvalkoiseen (RAL 9010) jopa omaksikin yllätykseksemme. Sisäkarmien musta sävy houkutteli pitkään, mutta totesimme tämän kuitenkin olevan ehkä liian 2010-lukua omaan makuumme. Ihastelemme toki edelleen tyylikkäitä tummia ikkunanpieliä, sekä huokailemme upeiden tammisten ikkunan karmien perään. Katselemme näitä tosin tulevaisuudessa vain toisten ikkunoissa.

Vielä suurempi yllätys tosin on se, että ulko-ovemme tulee olemaan lasia. Saunatuvassa ja teknisessä tilassa pysymme tutussa ja turvallisessa mustassa.

OVET: 6 kpl
Saunatupa ja tekninen tila: Design-ovi "Olos" RR33
IKKUNAT: 27 kpl
Puuos. pk: Ma/Valkoinen
Karmialu pk: RR33 MUSTA
SHARE:

18 comments

 1. Hei vaan! Kuinka tutulta tuo kuulostaakaan - vannotut päätökset vaihtuvat toiseen, mutta ehkä se niin on lopulta parasta. Kertoo varmaan siitä raksaajan prosessista joka raksuttaa aina vaan ohimoissa. Ja meilläkin tummat ikkunanpielet vaihtuivat valkoisiin, ja paljon muutakin jo mietittyä on menossa uusiksi. Keittiö täytyisi tilata mutta nyt jahkailen mustan muuttamista valkoiseksi jne. Mutta on tämä silti vaan niin mahtavaa kun uusi koti on joku päivä valmiina!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Jane! Toinen asia, joka hammasta purren täytyy myöntää on, että kaikista ponnisteluista huolimatta sitä sitä unelmataloa ei ihan saa: kompromisseja ja liian "pieni" budjetti ;) Toisaalta myös valinninvaraa (budjetin rajoissa) on niin paljon, että meneehän siinä rakentajan pää ihan pyörälle. Toisaalta, nyt kun suunnitelmat alkavat muuttua konkreettisiksi, vatsan pohjassa velloo hykerryttävä tunne. Pian sitä saa tepastella ihan muina naisina omalla betonilattiallaan!

   P.S. M vaklaili eilen teidän suunnitelmia ja tykästyi kovin. Tsemppiä raksalle, hienot suunnitelmat teillä!

   Delete
  2. Tuo rajallinen budjetti on varsin ikävä asia, tosin se saa mielikuvituksen liikkeelle keksimään halpoja ja innovatiivisia ratkaisuja. Meillä on budjetti paukkkunut useaan otteeseen ja näin ensikertalaisina emme todellakaan osanneet varautua kaikkeen tavaramenekkiin mitä taloon saadaan upotettua. Mutta kuivilla ollaan vielä toistaiseksi ja excelit onneksi antavat jotain suuntaa, tosin sinnekin jouduttiin alkuvaiheessa lisäämään tiheäsi uusia sarakkeita.

   Tervetuloa vaklailemaan uudestaankin, vinkkaan kun lammi järjestää esittelyn niin sitten voi käydä paikanpäällä ihan livenä ihmettelemässä..;)

   Jatka samaa rataa tätä blogiasia, uskomattoman inspiroivaa kuvallista sekä sanallista kerrottavaa!

   Jane

   Delete
  3. Vinkkaapa minulle, kun Lammi järjestää esittely. Tulemme oikein mielellämme ihailemaan ihan paikanpäälle!

   Meillä oli käytännössä nollabudjetti, kun sisustimme pikapikaa vuokrakolomme. Kyllähän siinä alkaa ideoita syntymään, ja lopputulos on mielestämme ihan kelpo ;) Samoja ratkaisuja käytämme varmasti myös tulevassa talossa!

   Delete
 2. Me kanssa aluksi mietimme mustia ikkunoita, mutta aika nopeasti ainakin sisäväri vaihtui valkoiseen. Mustat tekisivät kivan rajauksen sisustukselle, mutta valkoisen ajattomuus tuntui nopeasti omemmalta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olimme myös viime metreihin saakka mustien karmien kannalla. Valkoiset tulivat kuitenkin edullisimmiksi (eletään sitä vaihetta, kun jokaisen pennin säästö on tarpeen). Tärkeimpänä kriteerinä meillä oli kuitenkin juuri tuo ajattomuus..

   Delete
 3. Me pähkäiltiin myös aluksi pitkään noita sisäkarmeja, valkoisiin lopulta päädyttiin. Ulkopuolelta ovat sitten tummanharmaat (RR23).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hauskaa, että "kaikki" tuntuvat päätyvän tähän samaan ratkaisuun. Nuo ikkunat ovat sen verran kallis investointi, että päätimme myös ottaa "varman päälle" ja laittaa ajattomat valkoiset ;)

   Delete
 4. Ihan sama hei täällä! Ihastelen mustia karmeja muiden sisustuksissa, mutta valkoiset meille tulee. Melkein jo muutimme alkuperäistä päätöstämme, kun ne mustat ikkunanpokat näyttävät nyt juuri niin hyviltä kaikissa kuvissa. Valkoinen on silti ajattomampi. Ne meille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo on muuten jännä ilmiö. Kukapa olisi vielä hetki sitten halunnut palavasti kuparia sisustukseen. Nyt sitä näkyy kaikkialla ja blogeissa vallitsee oikea kuparimania. Omaankin silmään se näyttää taas yllättävän raikkaalta :)

   Valkoiset pokat ovat varmasti ajattomat. Oikein kelpo valinta ;)

   Delete
  2. Jep. Kuparia tekisi mieli kans. Ehkä vaikka joku seinävalaisin...

   Delete
  3. Mulla on kauhea valaisin mania! Toiset keräilee kenkiä (minulla 3 paria) ja toiset valaisimia.. Niitä ei voi koskaan olla tytöllä liikaa ;) Kannatan siis mitä suuremmissa määrin kuparisen valaisimen hankintaa <3

   Delete
 5. Ja meilläkin ihan sama setti ja samat vaikeudet :) ensin musta/musta ja nyt musta/valkoinen. Samaten kupari kelpaisi minulle sisätiloihin, tällä hetkellä himottaisi ostaa muutama Tom Dixonin Bronze Copper pallo olohuoneen kattoon riippumaan. Tosin tämä on oikeasti ajankohtaista ehkä vasta vuoden päästä, mutta hyvähän se on unelmoida jo nyt!
  sami / brickwing.wordpress.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ikkunat ovat kyllä sen verran arvokas kertarykäisy, että niitä kannattaakin pähkäillä koko rahan edestä ;)

   Nuo Tom Dixonin Copperit ovat kyllä upeita. Mielestäni klassikko-valaisin on loistava (ja suhteellisen "edullinen") sisustussijoitus. Ennen kaikkea joka huoneessa pitäisi olla ainakin yksi katseenvangitsija, ja valaisin on mitä mainioin tähän tarkoitukseen..

   Onnea ja menestystä myös teidän upealle raksaprojektille!

   Delete
 6. Kyllä kuulostaa niin tutulta. Valintoja valintojen perään. Meillä päädyttiin lopulta karmittomiin ikkunoihin. Ikkunat siis asennettu suoraan talon puurunkoon. Tämä yhdistettynä betonilattiaan kyllä toimii. Sitten vain oli mietittävä seiniä maalatessa millä värillä maalaa ikkunasyvennyksen. (ikkuna asennettu puoleen väliin talon runkoa) Ah, tämä blogisi on niin mahtava. Innolla odotan aina uutta postausta. Kiitos hienoista kuvista ja kirjoituksista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihanasta viestistäsi Maiju!

   Nuo karmittomat ikkunat ovat todella tyylikkään näköisä puurunkoisessa talossa. Yhdistettynä betonilattiaan ne luovat varmasti todella modernin ilmeen. Hienoa suunnittelua :)

   Meillähän on tulossa talousrakennus puurunkoisena. Täytyypä ihan tarkistaa urakoitsijalta, miten nuo ikkunat on ajateltu asentaa..

   Delete
  2. Kannattaa ehdottomasti tarkistaa asia. Jos teille tulee lattiaan asti ulottuvia ikkunoita niin aihe kannattaa ottaa keskusteluun jo rakennesuunnittelijan kanssa.

   Delete
  3. Puurakenteisessa talousrakennuksessa on juurikin lattiaan asti ulottuva ikkuna. Kiitos Maiju vinkistä. Meillä viimeistellään juuri rakennesuunnitelma!

   Delete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig