Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

August 26, 2013

RAKENTAMINEN VOIDAAN ALOITTAA

Torstaina suuntasimme rakennusvalvontaan aloituskokoukseen; ämmät, vtj ja ps:ä. Läsnä oli myös rakennusinsinööri, joka osoittautui oikein asiallisen lupsakkaaksi mieheksi. Kokous oli meidän rakentajien kannalta erittäin hyödyllinen. Kysyä sai, ja mehän kysyimme.. Jokaisessa kunnassa on hieman eri käytännöt rakennusvalvonnan suhteen. Me rakennamme kuntaan, joka on erityisen tarkka monissa sellaisessakin asiassa, jonka muut kunnat katsovat läpi sormien: Heinäkuun alusta on astunut voimaan käytäntö, että jokaisesta rakennusmateriaalista on löydyttävä CE-merkintä tai tyyppihyväksyntä Suomessa. Eipä siis kannata lähteä hakemaan hanoja ja kattotiiliä peräkärryllä Bulgariasta. Terassin rimoissa saa olla maksimissa sentin rako. Myös tulipalot leviävät rakennuskunnassamme hieman eritavalla.. Hyvästi terassitakka: seinänläpi vietyjä hormeja ei hyväksytä taikka jos haluaa hormille tyyppihyväksynnän, pitää se tarkastuttaa vtt:ssä ja tämä maksaa kymmeniä tuhansia! Näiden lisäksi listaan pitää lisätä vielä seuraavat asiat:

 • ps  tarkistaa vielä ikkunatilauksen, jotta kaikki turva-asiat tulevat noudatetuksi (lattiasta alkavissa ikkunoissa, joissa pudotus yli 700 milliä, tulee olla laminointi, joka vastaa turvakaidetta)
 • vtj varmistaa takan ja hormin yhteensopivuuden (savukaasujen lämpötilat). Hormista toimitettava  tekniset tiedot ja tyyppihyväksyntä rakennusvalvontaan ennen asennusta.
 • vtj ja ps varmistavat rakennustarvikkeiden CE-kelpoisuuden ja kelpoisuusmerkinnät rakennusvalvonnan nettiohjeiden mukaisesti
 • urakoitsijalle tiedoksi, että hormien läpiviennit kannattaa tehdä suoraan 600-luokkaan (eristeen paksuus)
 • lumiesteet katolle myös talon taakse
 • työturvallisuuteen ja työaikoihin kiinnitettävä huomiota 

Mutta mikä tärkeintä, rakennuslupa on lainvoimainen ja vtj hyväksytty, joten työt voidaan aloittaa!
SHARE:

14 comments

 1. Wippii, onnea siitä! Odotus palkitaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toisaalta on ollut oikein hyvä odottaa.. Monia asioita on selvinnyt tässä matkan varrella!

   Delete
 2. Mahtavaa,ja varmasti kutkuttavaa. Iloa ja onnea siitä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos! Iloa ja onnea tässä juuri kaivattiinkin :)

   Delete
 3. Kiva kiva, Onnea projektiin! :)

  ReplyDelete
 4. Huh, aika tiukilta tuntuvat rakennusvalvonnan määräykset. Osan määräyksistä pystyy ymmärtämään turvallisuus-lähtökohdista käsin, mutta harmittavilta ne tuntuvat silloin,kun joutuu luopumaan omista unelmistaan. Meillä naapurustossa on eräs pariskunta odottanut rakennuslupaa puolisen vuotta, koska haluaisivat rakentaa kivitalon puutaloalueelle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nuo määräykset voivat tosiaan välillä olla jopa turhauttavan tiukkoja. Näissä projekteissa ilmenee kyllä haasteita monelta (toisinaan jopa hivenen yllättävältä) taholta.. Voin vain kuvitella miten vaikeaa on yrittää saada tuota kivitaloa puutaloaluleelle!

   Delete
 5. Huomaa tosiaan kuntien erot! Itsellä olisi remontin loppukatselmus edessä ja tänään tulikin tieto, että eivät haluakaan rakennekuvaa vaan selvityksiä miten työt on tehty. Eli rakennusluvassa vaaditut ehdot ovatkin muuttuneet. Minä, kun luulin että pelkkä loppukatselmuksen tekeminen olisi vain ajanvarauksesta enää kiinni.

  Olo on kuin koulussa, kun palautti hienon savityön innoissaan ja opettaja sanoikin:"Ei ei, se pitää vielä maalata". Eli taas pitää selvitellä asioita...

  ämmän kaaso:-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nuo muuttuvat ehdot aiheuttavat tosiaan päänvaivaa.. Meillä tuli muutos, että lopputarkastuksessa pitää kansiosta löytyä jokaisen talossa käytetyn materiaalin tuoteseloste ja tyyppihyväksyntä. Huh, mitä hommaa ;)

   Delete
 6. Innolla odoton mitä kaikkea kaunista saatte aikaan, suunnitelmat ovat niin hienoja! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Suvi Tuuli! Hivenen meitä jännittää, minkälainen lopputuloksesta sitten lopulta tulee :)

   Delete
 7. Ja me odotettiin rakennuslupaa puoli vuotta, vaikka yhtään muutosta ei suunnitelmiimme lopulta jouduttu tekemään. Aina vain selvityksia ja tarkennuksia ja lisää selvityksiä ja tarkennuksia ja uusia kysymyksiä...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen myös kuullut tapauksista, joissa ikkunoita on joduttu siirtelemään edestakaisin muutaman sentin, ja lopulta lupa on heltinyt alkuperäisellä suunnitelmalla ;)

   Delete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig