Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

August 6, 2013

TO DO

Elokuun pyörähtäessä käyntiin, pyörähti myös rakentamisessa iso ratas. Seuraavaksi asialistalla olisi talon purku (Kaivinpalvelu Raimo Kesseli Oy), rakennesuunnitelmat, LVIS-suunnitelmat ja runkourakointi (Rakennustoimisto Piipponen). Jotta kaikista suunnitelmista saataisiin mahdollisimman tarkoituksenmukaiset, olemme pähkäilleet tarkasti takan ja LVI-kalusteiden valintaa sekä kaiken maailman sähköasioita.

Valaistus meillä on aikalailla hanskassa, tosin nyt vielä pyöritellään päätöstä valaistussuunnitelmien "tarkistamisesta" ammattilaisella. Heikkoutena noissa valaistussuunnittelua tarjoavissa firmoissa on usein se, että myös valaisimet pitäisi tilata heidän kauttaan (tällöin tarjotaan suunnittelua "ilmaiseksi"). Tämä rajoittaa jonkin verran tarjontaa eikä hintoja pysty kilpailuttamaan. Mikäli otamme tämän ns. ilmaisen suunnittelun, meidän täytyy myös ottaa valaisinpaketti, jonka hinta voi olla 3000 eurosta mihin vain.. Ja juuri tuohon mihin vain meillä ei ole varaa. Asialistalla olisi myös maalämpökaivon poraus sekä tonttikeskus.

Kovin hitaanpuoleiselta tämä touhu vaikuttaa. Toisaalta meillä ei ole ollut asian kanssa mitään kiirettä. Suunnitelmia on hinkattu pilkun tarkkuudella. Katsotaan tässä syksyn myötä, millainen soppa näistä aineksista saadaankaan aikaan.

Rakennusvalvonta hämmensi keitosta myös omalta osaltaaan. Tästä sopasta maistiaisia huomenna!
SHARE:

6 comments

 1. Heh, saman valaistusasian kanssa mekin tässä pohditaan. Taidetaan jättää se sittenkin omiin kätösiin niin on budjetissa paremmin joustovaraa, mutta houkuttaisihan se ammattilaisen kädenjälki tässä kohtaa kovastikin.

  Tsemppiä suunnitteluun! Se kyllä kannattaa - toteutus on helpompaa kun niitä ei-kun-sittenkin-näin-juttuja tulee vähemmän vastaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olemme törmänneet vaikka minkälaisiin "valaistussuunnittelijoihin".. Tämä ei oikein lisää luottoa siihen, etteikö itsekin pärjäisi ;)

   Itse suunnitellen saa varmasti juuri sitä mitä haluaakin (koko talon suunnittelu). Toki tämä on työläämpää, kuin jos ostaisi "valmiin" talopaketin!

   Delete
 2. Nämä valaistusjutut kuuluvat kategoriaan- tärkeimpiä ja vaikeimpia. Sitten kun seinät levyineen on jo pystyssä, on vaikeaa ryhtyä lätkimään kohdevalaisimia, jos niille ei ole laitettu seinän sisään putkia. Meillä talopakettitoimituksessa tökkivät juuri nämä lvis-suunnitelmat. Suunnitelmat eivät päivittyneet ajallaan ja jäi hieman epävarma olo, että mitenköhän kaikki on paikoillaan, kun joskus päästään valaisimia asentelemaan. Itse suunnitellaan ja tehdään joka tapauksessa, vaikka suunnittelijan palkkaaminen houkuttelisikin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pahinta on varmasti, jos suunnitelmat tökkivät kolmannen osapuolen toimesta. Noiden suunnitelmien yhteensovittaminen on kyllä ihan oma taiteenlajinsa. Toivomme mitä parhainta myötätuulta teidän projektiin! Itse tehden saa ainakin teoriassa juuri sitä mitä haluaa :)

   Delete
 3. Thanks for sharing your beautiful inspiration. I made a table like this one by myself last weekend for our summerhouse in the woods. The stools I bought by Ikea.

  I keep following your blog.

  Kind regards,

  Stephanie
  http://interieur-coosje.blogspot.nl/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you Stephanie for you lovely comment! I'm so impressed that my blog inspires you. I will definitely come to return visit your blog :)

   Delete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig