Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

September 11, 2013

TAKKA VALITTU

Koska betonielementtiseinä on takan "se" juttu, emme asettaneet takkasydämen ulkoiselle olemukselle kovin suuria vaatimuksia. Tärkeintä oli, että takasta löytyy tyyppihyväksyntämerkinnät. Toisekseen halusimme hissiluukullisen takan, jossa on metallikahva. Kolmantena valintaperusteena oli hinta. Tämä "kaunotar" löytyikin sitten alelaarista.

Nyt jännitämme betoniseinän aukotuksia ja takan asentamista. Lopputuloksen pitäisi olla aika lailla ylhäällä olevien kuvien mukainen..

Takka // Steko Mars 7.1
SHARE:

8 comments

 1. Meillä mietitään vasta luonnokseen takan paikkaa ja siinäkin tuntuu olevan liikaa valinnan varaa :). Takkasydämillä saa kyllä upean yksinkertaisia takkoja. Minä haluan leivinuunin ja se sulkee ikävä kyllä takkasydämet pois.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Takan paikan valinta tuotti meilläkin aikamoista tuskaa.. Ongelmana oli, että se haukkasi miten tahansa sijoiteltuna liian suuren tilan huoneesta. Kun portaiden paikka vahvistui, löytyi takallekin luonnollinen paikka "portaiden alta". Näin saimme kaiken tilankäytön maksimoitua: ei hukkaneliöitä eikä suurta takanmöhkälettä.

   Tsemppiä takkaluonnosteluun. Löydätte varmasti juuri teille sopivan ratkaisun, kunhan vaan asiat loksahtavat paikoilleen :)

   Delete
 2. Upea ajatus takasta ja jos suinkin teknisesti mahdollista niin toimii talvella upeasti lämmön varastoijana kun ympärillä oleva betoni kerää lämmön!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Koska takkasydämen ympärillä on niin paljon varaavaa massaa (betoni), lämmönluovutusaika on yhtä pitkä ellei pidempi, kuin varaavilla uuneilla. Samanaikaisesti kiertoilmatakan etuna on se, että se kierrättää lämpöä tasaisesti huoneilmaan sekä lattiapintaan välittömästi. Toivomme totisesti, että tupamme sydän toimii myös käytännössä :)

   Delete
 3. Todella upea takka teille tulossa, olisin itsekin halunnut upotuksen tiiliseinään mutta ei ole mahdollista. Aiomme valita takkamme Habitare-messuilta ensi viikonloppuna, malli on aikalailla jo tiedossa:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä oli alunperin vaihtoetona jättää takka kokonaan pois päärakennukseta ja sijoittaa vain pieni kamiina saunatupaan. Tuo portaiden alle jäänyt hukkatila mahdollisti näinkin näyttävän takkasuunnitelman ;) Mielenkiinnolla jään seuraamaan teidän takkavalintaanne!

   Delete
 4. Oi miten ihana takka teille tulossa :) Täällä lämmitetään karmeaa vuolukivitakkaa, kunpa sille voisi jotain tehdä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tulikivellä on olemassa pinnoite, jolla saadaan vuolukivitakat valkoisiksi. Jos tällaisesta tuunauksesta olisi teille apua, niin tsekkaa: http://www.tulikivi.fi/uutiset/Tulikivi_pinnoittaa_vuolukiviuunit_valkoiseksi

   Delete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig