Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

October 2, 2013

SNEAK PEEK: PIHASUUNNITELMA

Pikainen tervehdys kaiken kiireen keskeltä. Raksahommat luistavat hyvin ja saimme kun saimmekin äm:n kanssa tehtyä ensimmäisen luonnoksen pihasuunnitelmasta. Viikonlopun pihasuunniittelukurssista jäi käteen kasa monisteita ja läjäpäin uutta tietoa (sekä epämääräinen lyijykynätuherrus kumitusjälkineen). Kurssi jatkuu vielä kahden viikonlopun ajan ja toiveissa olisi, että kaksi totaalista pihaummikkoa saisi jonkinlaisen plänin aikaiseksi. Ideoita kyllä piisaa.

Ohessa siis ensimmäinen versio DIY-pihasuunnitelmasta. Miltäpä vaikuttaa?

P.S. Kiinnostaisiko raksaajia ja muita pihojensa kanssa pähkäileviä postaus pihasuunnitteluvinkeistä?
SHARE:

20 comments

 1. Hei! Hienolta näyttää minun silmääni - tosin olen itse ihan pihaummikko myös :-) Kysymys: tullaanko teidän pihaan tuolta kuvan vasemmasta yläkulmasta, mistä autoillakin? Tällöin pääovi on jonkinmatkan päässä sisääntulosta - millä tavalla korostatte kulkuväylää pääovelle? (esim. samanlaisten valaisinten rivi, pihakivista tehty osoittava polku...) Ehdottomasti kiinnostaa pihasuunnitteluvinkit!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pihaan tullaan tosiaan ainoastaan tuosta vasemmasta yläkulmasta. Hyvä huomio tuo "polun" merkitseminen pääovelle! Pihasuunnitteluvinkkien ensimmäinen osio valmistunee tuota pikaa :)

   Delete
 2. Vaikuttaa todella kattavalta suunnitelmalta! Tuosta vesiaiheesta ja betonipenkeistä tulee varmasti hieno kokonaisuus! Onko koko vaalean vihreä alue ajateltu maanpeitekasveilla? Nurmikko on todella paljon halvempaa kuin maanpeitekasvit, meillä on siksi tällä hetkellä vain nurmikkoa. :D (Kiinnostaa kovasti piha-aiheet.)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuohon vesiaiheeseen on haettu inspiraatiota Tieteen ja taiteen kivipuutarhasta. Betonipenkkejä ja ruukkuja olisi tarkoitus tehdä itse. Saa nähdä mitä siitä seuraa ;)

   Delete
  2. Minulla ollut haaveissa itse tehty betoni-penkki, sellainen kahden istuttava. Harjoittelen ensin OK-kirjan inspiroitumana betonisilla kynttilänjaloilla :)

   Delete
  3. Minua kiinostaisi kovasti nuo penkin kantavuudet. Lähinnä, että tarvitaanko rautaa ja kuinka paljon. Insinöörejä linjoilla?

   Taidanpa minäkin aloitella kuitenkin noista kynttilänjaloista ja katsoa kuinka käy ;)

   Delete
 3. Kivipiha, vesiaihe, omena- ja kirsikkapuut... kuulostaa tosi kivalta! Pihasta tulee varmasti viihtyisä.
  Me ollaan nyt suunnittelun jälkeen ehditty tänä kesänä jo ryhtyä toteutukseen, mutta se, kuinka aikaa vievää pihan perustaminenkin on, on vähän yllättänyt. Ihanaa puuhaahan se on, että mikäs sitä tehdessä (kaivaessa ja kuopsutellessa). Ja hyvähän se vaan on että ensi kesällekin (ja sitä ja sitä seuraaville..) jää hommaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jos talon valmiiksi saattaminen vie vuosia, niin tuo piha taitaaa viedä niitä vuosia sitten kymmenen kertaa enemmän ;) Pihassa on kuitenkin tosiaan se mukava puoli, että se muotoutuu pikkuhiljaa, Kasvit kasvavat omaa tahtiaan ja pikku hiljaa voi siinä ohessa kuopsutella pihasta uutta nurkkaa enstisä ehommaksi. Ja suunnittelu on melkeinpä kaikista hauskinta!

   Delete
 4. Pihasuunnitteluvinkit todellakin kiinnostavat! T.K / Talo Maunulaan -blogi

  ReplyDelete
 5. Ehdottomasti kiinnostavat! Kiva, että olette päässyt tuollaiselle kurssille, siitä on varmasti iso apu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuosta kurssista on ollut tosiaankin suuri apu. Ihan pöljinä ollaan kuunneltu "uutta" tietoa siitä, että puulle pitää varata tilaa kuusimetriä leveydeltä (ai niin, sehän tosiaan kasvaa!) Ollaan kurssin myötä jopa ihan innostuttu tuosta pihasta :)

   Delete
 6. Täälläkin yksi pihaummikko, joten vinkit ja suunnitelmat kiinnostavat paljonkin.

  ReplyDelete
 7. Pihat kiinnotavat aina! Tää suunnitelma näyttää tosi hyvältä! Selkeä, ei liian montaa istutusaluetta, joten hoitaminen olisi varmasti aika kohtuullisen vaivan takana! Täällä on pihoja tehty pienellä budjetilla ja kohtuu rauhallisella tahdilla, mutta nyt alkaa jo näyttää ihan hyvältä. Kaikki istutusten rajaamiset, oikeanlaiset penkkien korkeudet jne.. on oppinut tässä vähitellen matkan varrella! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saapa nähdä milloin meidän piha näyttää edes suurin piirtein siltä, että sille tosiaan on yritetty tehdä jotain. Ensi kesänä vähän.. Sitten vuoden päästä taas jotain pientä ja siitä taas eteen päin..

   Noin 1000 neliön yksinkertainen piha kustantaa siinä 15 000 euroa. Ensimmäinen "vinkkimme" pihasuunnittelukurssilla oli, että tätä summaa ei koskaan ensimmäisenä kerrota asiakkaalle. Piha muotoutuu niin pikkuhiljaa, että summaa ei tarvitse ihan könttinä maksaa ;) Ja jäisi varmasti suunnitelmatkin tekemättä, jos tuon hinnan läväyttäisi suoriltaan pöytään!

   Delete
 8. Kyllä nuo pihajututkin kiinnostavat, varsinkin, kun itselläni ei ole hajuakaan pihasuunnittelusta. Ja kun sulla on niin upeat suunnitelmakuvat! Millä ohjelmalla mahdat niitä tehdä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yritämme saada ensimmäisen pihavinkkiosion maailmalle tällä viikolla :) Tässä jutussa olevan kuvan olen tehnyt ihan Adobe Illustratorilla..

   Delete
  2. No niinhän se on, että ei se ohjelma vaan se taitava tekijä! :-)

   Delete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig