Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

October 29, 2013

TALOMME MATERIAALIVALINNOISTA
Olen muutaman kerran kirjoitellut tulevan kotimme väripaletista. Ennen kuin pääsemme niin pitkälle projektissamme, että saamme kuvattua lopputuloksen, täytyy yrittää visualisoida jotain muuta kautta, miltä asiat tulevat näyttämään. Yksi hauskimmista tavoista tehdä mielestäni suunnitelmia, on kerätä kuvia, joissa on juuri halutunlainen fiilis: niin värien, valon, tuotteiden, miljöön kuin jonkin muun itseään koskettavan asian muodossa. Nämä Menun tämän syksyn kuvat kiteyttävät aika osuvasti värivalintamme.

Talo rapataan ulkopuolta taitetulla valkoisella (Tikkurila 4980). Sisäpuolen kaikki maalattavat pinnat saavat sävyn F497 (Paperi). Keittiön, kodinhoitohuoneen sekä kylpyhuoneiden kiintokalusteet ovat valkoisia lukuun ottamatta eteisen mattamustaa kaapistoa. Betonilattia saa päällensä todennäköisesti valkoisen pinnoitteen. Päädyimme lopulta myös valkoisiin ikkunankarmeihin talon sisäpuolella.

Talon katto, kattoturvatuotteet, syöksykourut sekä ikkunat ovat väriltään mustat (RR33). Talousrakennus käsitellään todennäköisesti puuöljyllä (5089 Piki) samoin kuin pergola. Lisää kontrastia vaaleisiin pintoihin lisäämme mustilla valaisimilla sekä muulla kodin sisustustavaralla.

Harmaa toistuu niin betoniterassissa kuin olohuoneen betoniseinässä. Laattavalintamme jäljittelevät myös samaa betoninharmaata ilmettä. Saattaapi olla, että testaamme muutamaa harmaansävyä myös yläkerran makuuhuoneeseen, josko löytäisimme vihdoin sen "täydellisen" harmaan.

"Kovat" pinnat tulevat saamaan rinnalleen lämpöä puusta. Puisia yksityiskohtia ovat esimerkiksi betoniterassin rimoitus sekä yläkerran että saunatuvan lattiat. Talousrakennuksen pesuhuone ja sauna paneloidaan myös kokonaan puulla.

Tämän lisäksi koti saa kerroksia henkilökohtaisista tavaroistamme. Eletystä elämästä, satunnaisista sotkuista ja pyykkivuorista. Kaikesta siitä, mikä tekee tästä talosta juuri meidän kodin.

(Kuvat: Menu)
SHARE:

14 comments

 1. Meilläkin suunnitelmissa on laittaa kaikki seinät valkoisiksi. Kuitenkin se harmaa on alkanut yhä enemmän kummitella ja samalla tavalla ajttelimme makuuhuoneemme seinän jollain harmaalla sävyttää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo valkoinen on siitä mukava "väri", että se antaa sopivasti tilaa kaikelle muulle. Itse tykkään lisätä väriä huoneeseen erilaisten tekstiilien ja muiden materiaalien kautta. Harmaa viehättää myös kovasti. Mitäköhän tämä kertoon minusta ihmisenä ;)

   Delete
 2. Meillä on seinät ja katot Paperilla maalatut. Toki makuuhuoneissa löytyy pieni pilkahdus väriä, mutta vain yhdestä seinästä. Oikean harmaan löytäminen on vaikeaa, ja tässä kodissa kokeilin harmaan sävyä Tikkurilan NCS S 1500-N. :)
  -U

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vinkistä. Ainakin ruudulla tuo harmaan sävy näyttää hyvältä!

   Delete
 3. Materiaali ja värivalinnat kuulostaa aivan ihanalta, innoissaan seuraan teidän rakennusprojektia! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan huikean mahtavaa kuulla, että seurailet projektiamme! Voi miten iloiseksi tällaiset kommentit saavat mielen tällaisena tasaisen harmaana päivänä :)

   Delete
 4. Kuulostaa lupaavalta, noi Menun kuvat on kyllä olleet ihan napakymppi tänä syksynä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sormet syyhyää jo päästä käsiksi noihin pintoihin.. Edessä on piiiiiitkä talvi ;)

   Delete
 5. Kiva minustakin seurata projektianne ja sen edistymistä.
  ps. Yksi toive/ehdotus: voisko teidän tekstin fonttikoko olla hivenen suurempi, ni olis helpompi lukea mukavaa blogia?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa Leena, että seurailet! Suurensimme fonttia pari pistekokoa suuremmaksi. Toivottavasti tekstistä saa nyt paremmin selvää?

   Delete
 6. My favorite mix of colors, too much beauty in these pics.

  x

  ReplyDelete
 7. Kuulostaa hyvältä, ja just mun värit myöskin :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Alkaa jo pikkuhiljaa oikeasti jännittämään lopputulos. Toivottavasti ainakin kaikki nuo (kalleimmat) valinnat osuvat nappiin ;)

   Delete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig