Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

October 30, 2013

VOIHAN VESI
Vaikka kaikki vesiasiat ovat HSY:n kanssa totaalisesti levällään, olemme kuitenkin optimistisia. Jopa niinkin optimistisia, että listasimme jo kaikki taloomme tulevat hanat. Tai no, jos rehellisiä ollaan, niin tämä oli epätoivoinen yritys saada aikaan edes jotakin konkreettista noiden vesiasioiden suhteen..

Ongelma on nähkääs tämä. Meillä ei ole aavistustakaan, missä tonttimme juomavesi, jätevesi ja hulevesi sijaitsevat. Eikä ole kyllä kellään muullakaan. Laitos, josta tämä asia pitäisi selvitä, toimitti meille vanhan liitoskohtalausunnon. Tämän mukaan nuo yllä mainitsemani pisteet sijaitsevat kätevästi asfaltoidun tien toisella puolen. Jotta asia ei olisi ihan näin yksinkertainen, osattiin HSY:ltä kertoa, että tämän vuoden puolella on tehty jokaiselle tontille uudet liittymät. Ainakin juoma- ja hulevesille. Hyvässä lykyssä myös tuolle jätevedelle, mutta siitä ei voi olla ihan varma. Mitään karttaa tai dokumenttia tästä emme ole lukuisista pyynnöistämme huolimatta saaneet. Ratkaisuna ”ongelmaan” HSY:ltä ehdotettiin, että tontin laidalla voisi vähän kaivella, josko nuo ”kadoksissa” olevat liitynnät löytyisivät..

Kaupunki myös velvoittaa jokaista uudisrakennusta liittymään uuteen hulevesijärjestelmään. Tämä tarkoittaa, että kaikki katto- sekä salaojavedet ohjataan tiellä olevaan viemäriverkostoon (hinta noin 2000 euroa). Tässä seuraa seuraava ongelma: viemäri sijaitsee huomattavasti korkeammalla, kuin tonttimme. Tämä tarkoittaa vähintäänkin sitä, että salaojavedet tulee pumpata kadulla olevaan viemäriin. Sitähän ei voi tietää, täyttyykö nuo salaojaputket koskaan vedestä, mutta pumpata täytyy. Ja piste.

Toki nuo mahdolliset salaojavedet voidaan myös imeyttää tontille. Jonnekin päin tonttia tehdään kuoppa, joka täytetään kivillä ja peitetään. Salaojavedet johdetaan tuohon imeytyskuoppaan, josta täytyy vielä vetää ylivuotoputki naapuritontin läpi kaupungin ojaan. Imeytyssuunnitelma vaatii myös pohjatutkijalta lausunnon (1500 euroa).

Kaikista parasta olisi, jos nuo vedet voisi kerätä ränneistä vaikka ämpäreihin, ja kastella kukkia. Mutta ei. Pitää liittyä, imeä ja pumpata. Ja kukat kastellaan sitten kraanavedellä. Mutta onpahan ainakin pirun hienot hanat. Eikö?

(Kuvat: Netrauta)
SHARE:

19 comments

 1. Ihan alkaa huvittamaan useiden valintojemme samankaltaisuus, koska Axor Starck pyörii mielessä täälläkin. Toisaalta kuitenkin tunnelma meillä tulee olemaan erilainen kuin teillä ja onkin hauska nähdä miten te yhdistelette näitä samoja juttuja ihan eritavalla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haastoin sinut pieneen hemmotteluhaasteeseen
   http://tasapainoatavoitellen.blogspot.fi/2013/11/pieni-hemmotteluhaaste.html

   Delete
  2. Tosiaan, samoista tuotteista voi syntyä hyvinkin erilaisia lopputuloksia. Jännä nähdä, mitä nuo lopputulokset sitten ovat :)

   Kiitos haasteesta. Hemmottelua harmauteen tässä juuri kaipasikin! Täytyypä yrittää ehtiä postailla noinkin mukavsta aiheesta piakoin :D

   Delete
 2. Tsemppiä vesijuttuihin.

  Edesmenneen isäni tontilla taisi olla juurikin tuollainen mainitsemasi pumppu. Hautajaisten jälkeen, runsaslumisen talven lumimassojen sulaessa/sulettua aloimme kerrostaloasujat ihmetellä, miksi tontti oli niin lits läts. Jostain sitten selvisi, että pumpun pistoke olisi pitänyt laittaa seinään heti ilmojen lauhduttua. Auts. Johan kuivui.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä että kuivui! Näillä syyssäillä kyllä epäilyttää kaiken maailman pumput, kun joka paikka on muutenkin ihan lits läts :)

   Delete
 3. Voi apua, olipa siinä vedellä tarina! Toivottavasti kaikki kääntyy hyvin päin, eikä tarvitse paljon "kaivella".
  Tuo Axor Starck löytyy meiltä, ja muutama muukin Hansgrohen hana. Olen ollut enemmänkin kuin tyytyväinen valintoihin! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo vesitarina vain paisuu paisumistaan. On se kumma, kun yhdellä tonttipläntillä niinkin luonnollinen asia, kuin taivaalta satava vesi voikin olla niin suuri ongelma. Tätyypä ajatella asia niin, että mikäli muu Suomi joutuu noiden syyssateiden takia tulvan alle, meidän piskuinen pläntti toiminee sitten Noan arkkina pumppuineen kaikkineen ;)

   Mukavaa kuulla hyvistä käyttökokemuksista noiden hanojen suhteen!

   Delete
 4. Auts! Kuulostaa niin tutulta. Meilläkin on kaupunki ystävällisesti asentanut nuo putket niin lähelle maanpintaa, että hilkulla on selviämmekö ilman pumppaamoa vai emme. Sitä jännittäessä olemme mekin iskeneet silmämme tuohon Uno2. On se vaan niin kaunis. Toimivuudesta ei tosin ole mitään kokemuksia. Onko teillä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti teillä riittänee nuo korkeuserot. Uno2 on ainakin ihan virallisesti tyyppihyväksytty, joten siinä mielessä pitäisi olla ihan kelpo hana!

   Delete
 5. Ennenkuin alatte kaivamaan mitään putkia esiin HSY:n kehotuksesta, suosittelen tutustumaan Raution Mikan tarinaan... http://talo-rautio.talopaketti.fi/2012/11/vesiliittymasta-50-tonnin-lasku-suomen/

  Ja me upotettiin kuution säiliö tontille ja ohjataan sinne sitten sadevesiä joilla voidaan kastella kukkia, ihan for free! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Maria vinkeistä! Tuota Talo-Raution HSY-tarinaa olemme mekin seuranneet tiiviisti. Me ratkaisimme tuon kasteluvesiongelman niin, että asennamme noihin syöksytorviin erillisen liitoksen, jolloin voimme "varastaa" tuota sadevettä ennen kuin se hulahtaa kaupungin viemäriin. Liittyä pitää silti ;)

   Delete
 6. kuulostaa kyllä ikävältä, tsemppiä! ja hei blogistani löytyisi pientä hemmottelua-haaste..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos haasteesta! Jospa sitä viikonloppuna ehtisi hemmotella :)

   Delete
 7. Voi ei! Taitaa kylläkin olla ihan perusmeininkiä, valitettavasti.. Mutta hienot hanat joka tapauksessa! Tuota Axor Starckia olemme itsekin miettineet keittiön hanaksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ikävää tosiaan, että tämä tuntuu olevan juurikin perusmeininkiä. No, eipä ainakaan puutu jännitystä elämästä ;)

   Delete
 8. On hienot hanat, etenkin Talis (meillä samikset :) )

  HSY vaikuttaa erittäin luotettavalta kumppanilta...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Talis onkin noista valitsemistamme hanoista jo ennestään tuttu myös meille. Tyylikäs ja jämäkkä hana! Isossa kaupungissa tuntuu olevan se ongelma noiden laitosten kanssa, että vasen käsi ei tiedä, mitä oikea tekee..

   Delete
 9. Tutun näköistä hanaa... :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täytyypä käydä vakoilemassa, liekö teillä jo jotkin näistä käytössä ;)

   Delete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig