Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

November 8, 2013

PÄIN SEINIÄ!


Kunhan tämä raksaprojekti on ohi, minä perustan uuden blogin. Sellaisen hyvän mielen paikan, johon kuvaan vain kukkasia ja kerron kaikesta kauniista. Mutta vielä ei olla siinä pisteessä, joten täältä pesee taas lisää loskaa. Hyvät uutiset: meidän betoniseinä on valmis. Huonot uutiset: seinä on tehty väärin päin!

Koska tämä raksailu on kaiken jännän keskellä myös hieman voimia vievää, läksimme viime viikonloppuna hemmottelemaan itseämme pienelle kaupunkilomalle. Ajatuksena oli, että jättäisimme kaikki huolet (sekä elektroniikan) kotiin, ja sulkisimme todellisuuden hotellihuoneen ulkopuolelle. Pienen pieni kurkistus sähköpostiin riitti kuitenkin suistamaan suunnitelmat täysin raiteiltaan. Olimme saaneet tehtaalta valokuvan valetusta seinästä..

Pieni toivonkipinä mielessämme teimme uuden reissun Isoportin tehtaalle keskiviikkoiltana. Jospa tilanne olisi vielä korjattavissa. Seinämme nojaili toisiin elementteihin siististi kelmutettuna  valtavassa tehdashallissa. Olohuoneen näkyvä seinäpinta oli jostain syystä kääntynyt ulkopinnaksi (jää portaiden taakse) ja ulkopinta näkyväksi pinnaksi. Tämä tarkoitti käytännössä sitä, että muottipinta, sähköt ja siististi tehty takanreunus olivat elementin väärällä puolella. Elementin olisi toki voinut kääntää toisin päin. Tällöin käsin liipattu betonipinta olisi jäänyt olohuoneen puolelle ja sähköt olisi piikattu seinän läpi oikealle puolelle. Tällöin olemassa olevat sähköpaikat olisivat jääneet siististi portaiden taakse piiloon. Suurin ongelma oli kuitenkin takanreunus (sekä käsin liipattu pinta).

Koska elementti jää "käsittelemättömäksi" teollisuuspinnalle, täytyy tuon pinnan olla ehdottomasti oikein ja huolella tehty. Se, että jokainen teollinen betonipinta on yksilöllinen ja siinä saa tietenkin näkyä "tekemisen jälki" on ihan hyväksyttävää. Se että takapuolelta etupuolelle kääntyneestä takanreunuksesta puuttuu palanen, taas ei. Näkyviin jäävää pintaa kun ei edes siistillä paikalla pysty korjaamaan. Tuo virhe näkyy ja pysyy.

Onneksi tilanne on vielä korjattavissa. Ja täytyy kyllä edelleen nostaa hattua Isoportin palveluasenteelle. Ilman tuota kuvaa virhe olisi huomattu vasta työmaalla. Ja mikähän soppa siitä olisi kuljetuksineen kaikkineen syntynyt. Mahtavaa, että saimme tarkastaa seinän, ja hienoa, että kaikki vaihtoehdot tilanteen korjaamiseksi käytiin läpi. Vaikeinta tämän jälkeen on sanoa seinälle kiitos, mutta ei kiitos, ja odottaa uutta.

P.S. Mikäli joku on suunnitellut tekevänsä talostamme peilikuvan, nyt olisi "tarjolla" oikein edustava betoniseinä!
SHARE:

20 comments

 1. Onneksi asia huomattiin tässä vaiheessa! Meille kävi (onneksi) puurakenteisen talomme kanssa niin, että huomattiin timpureiden rakentaneen meidän lasten makuuhuoneiden välisen seinän väärinpäin. Siinä on siis seinässä eri kohdissa syvennykset vaatekomeroille ja nyt ne syvennykset oli väärinpäin. Syvennyksiä ei voinut jättää niin, koska se vaikutti valtavasti huoneiden käytettävyyteen. Seinä piti purkaa. Eihän siinä mitään, mutta me dillet huomattiin asia vasta, kun seinässä oli lopullinen maalipinta ja toisen huoneen sisäkattokin oli jo valmis.. Harmitti, paljon...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi että voikin noin käydä! Tässä raksaamisessa on niin monta palaa purtavaksi, etten ihmettele yhtään, että huomasitte väärinpäin olevan seinän "vasta" loppuvaiheessa. Nuo loppuvaiheen rutistukset taitavat olla muutenkin niitä raskaimpia, joten harmitus oli varmasti suuren suuri. Onhan se ihan pöljää tehdä työ uudestaan.. Onneksi saitte myös tilanteen korjattua :)

   Delete
 2. Inhottava takaisku. Mutta hei, mä jo näen miten upea seinästä tulee. Tosi upea!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuten tuosta harmittavasta harjoituskappaleesta voi päätellä, seinästä tulee tosiaan upea! Kunhan vielä saadaan kuva ja totetus kohtamaan lopullisessa versiossa, niin tällekin episodille voi vielä joskus nauraa ;)

   Delete
 3. Meidän raksaprojektin aikana heräsin aika monta kertaa keskellä yötä miettimään jotain "kauhua", joka liittyi meidän tekemiin päätöksiin (unessa siis kauheita), raksamiesten möhläilyyn, asioihin, jotka olin unohtanut sanoa/tehdä, jne. Teillä on ollut niin upeat suunnitelmat, että älä huoli pienestä takaiskusta, kyllä siitä tulee vielä upea! Ja teidän raksablogi on jo ollut kaunis, eli ei tarvitse siirtyä kukkasiin:).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nuo kauhunhetket on niin tuttuja ;) Kiitos ihanasta kommentista. Tuli kyllä niin monella tapaa hyvä mieli!

   Delete
 4. Uusi blogisi seuraaja ilmoittautuu... Meillä ei ihan niin iso projekti edessä, ihan vain asunnon kunnostus tiedossa, mutta mielenkiintoista lukea muiden rakentamis- /sisustus- ja suunnittelukokemuksista. Ihana väripaletti teillä tiedossa ja hanat myös :) Toivottavasti seinäasia ratkeaa parhain päin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hauska tutustua! Voi miten mukavaa saada sinut mukaan matkaan :) Toivottavasti saatte täältä remonttiinne myös jotain vinkkejä.

   Delete
 5. Oioioi. Minäkin haluaisin vain kirjoitella runoja raksaan liittyvien meilien sijaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. On nämä kyllä aikamoista projekteja :) Mutta täytyypä sanoa, että kyllä tästä raksavuodesta oppii yhtä sun toista..

   Delete
 6. Kuulostaa niin tutulta! Meillä tuli vajaa 3 kk sitten suurelementtitoimitus, jossa oli kiinnitettynä vääränlaiset ikkunat. Edelleen tappelen talotehtaan kanssa kuka maksaa ja mitä uusien ikkunoiden vaihtamisesta, joka on noin 10 t euron arvoinen pompsi...On kyllä vienyt energian ja järjen ihan kokonaan!
  Kata

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nuo ovat kyllä kaikella tapaa ikäviä ja hankalia juttuja.. Vetää aika sanattomaksi. Voimia ja jaksamista asian selvittelyyn!

   Delete
 7. Voi ei!!

  On kyllä kökköä, mutta todellinen hatun nosto mahtavasta tavasta kirjoittaa ja käsitellä mokaa. Meitä miehen kanssa kovasti hymyilytytti teidän asenne, varsinkin tuo PS. :)
  Ja siis ei missään nimessä naureskella vahingoniloisina täällä, kaikki myötätunto ja ymmärrys on teidän puolellanne, mutta itsekin näin taloprojektiin imeytyneenä; ymmärrän tuntemukset aivan täysin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvällä hengellä ja asenteella saadaan varmasti paljon parempi lopputulos. Ja onhan se itsellekin aika terapeuttista käsitellä näitä kömmähdyksiä pilke silmäkulmassa ;)

   Delete
 8. Löytyipäs kiva uusi blogi! Meillä rakentaminen on vasta alkamassa, edelleen odotellaan innolla. Saas nähdä milloin se eka takaisku tulee!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täytyypäs tulla vastavierailulle "uuteenkotiin" :) Pieniä mutkia tulee todennäköisesti tämän mittaluokan projekteissa kaikille. Toivottavasti (ja onneksi) suurin osa saadaan kuitenkin selvitettyä..

   Delete
 9. Replies
  1. Johan lykkäsi tosiaan! Uskomme ja toivomme, että tässä(kin) asiassa kaikki kääntyy lopulta oikein päin ;)

   Delete
 10. Just näin! Suunnitelmat ja tarkat piirrustukset on edessä ja silti tehdään kovalla rahalla jotain ihan muuta... uskomatonta mutta niin tuttua. Meilläkin odottaa yksi väärän kokoinen ikkuna vielä vaihtoa ja pari muutakin hommaa..niitä odotellessa.
  Mutta, vastoinkäymiset vahvistaa! Tsemppiä teillekin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aika tarkkana saa tosiaan koko ajan olla. Ja se jos mikä on aika uuvuttavaa. Hulluimmalta tuntuu "valvoa" ammatti-ihmisten työnjälkeä, mutta ei tämän mittaluokan projektissa voi päästää läpi muuta kuin priimaa! Pelottaa tosin ajatella, mitä siellä pinnan alla sitten muhii ;) Toistaiseksi kaikki on kuitenkin oikein mallillaan!

   Delete

Blogger Template Created by pipdig