Tietoa mainostajalle ›

January 23, 2014

ARVONTA JA ANSAITUT KEHUT

Blogissa on ollut hiljaista, mutta blogin ulkopuolella on tapahtunut sitäkin enemmän. Raksalla on ollut täysi tohina päällä ja päärakennus on ikkunoita vaille vesikattovalmis. Saunarakennukseen asennetaan parhaillaan kattoristikoita, joten voitanee sanoa, että tuokin torppa alkaa olla varsin mallillaan. Vaikka mennyt syksy ja alkutalvi hellivät rakentajaa, täytyy kyllä tunnustaa ettei tuo leuto alkutalvi ollut ainoa, joka on saanut rakentamisen sujumaan näinkin sutjakkaasti..

Pohdimme urakoitsijan valintaa niin kauan, että kesä ehti vaihtua syksyksi ennen kuin tontilla pantiin tuulemaan. Yksi tärkeimmistä kriteereistä urakoitsijan valinnassa oli suositukset sekä tunnepuolen asiat. Urakoiden hinnat pyörivät aikalailla samoissa lukemissa, joskin toimitussisällöissä oli suurta heittoa. Tämä karsi suurimman osan tarjoajista kilpailusta ulos. Kaikki epämääräiset ”eivät kuulu urakkaan” saivat hälytyskellot soimaan päässämme. Yksi merkittävistä syistä kustannusarvion ylittymiselle ovat juurikin nuo epämääräiset urakkarajat. Ongelmaksi urakoiden pilkkomisessa muodostuu kustannusarvion tekeminen ja näin ollen myös budjetissa pysyminen. Jos urakkarajat (mitä kuuluu sopimukseen ja millä hinnalla, mitä jää ulkopuolelle, kuka vastaa urakasta ja mihin saakka ja mistä toinen urakoitsija jatkaa) eivät ole täysin selvät, voi noihin väleihin upota yllättäviä menoeriä. Tähän leikkiin meillä ei ollut varaa (eikä kokemusta) lähteä. Pankin kokemus tästä samasta asiasta oli, että rakentamisen kustannukset tuppaavat helposti ylittymään kymmenisen prosenttia kustannusarviosta. Tämä tuntuu vaivaavan erityisesti kivitalorakentajia. Tästä ”ongelmasta” tosin pääsee, kun heittää arvion päälle vielä vähän ”ylimääräistä” ja huomioi tämän tietysti myös budjetissa (sekä valitsee vähän edullisemmat pinta- sekä kiintokalustemateriaalit).

Kustannusten ja toimitussisältöjen epämääräisyys sai meidät harkitsemaan aloitusta tarkkaan. Tai lähinnä sitä, kenen kanssa aloitamme. Yksi urakoitsija nousi tarjouspyyntörumbassa ja ennen kaikkea tavassaan tarjota urakkaa positiivisesti edukseen. Saimme lopullisen tarjouksen juuri sillä toimitussisällöllä kuin halusimme. Tätä vieläkin tärkeämmäksi seikaksi on urakan edetessä noussut urakoitsijan tapa viedä projektia eteenpäin. Työmaa on aikataulussa ja kustannukset ovat olleet juuri sitä, mitä luvattiin. Työnjälki on ollut moitteetonta ja työmaalla olevat miehet mitä mukavampaa sakkia. Kaikki mitä on luvattu, on myös toteutettu. Projekti on urakkasopimuksesta huolimatta ollut erittäin joustava ja budjetissa on pysytty sovitusti. Mitäpä sitä muuta voi rakentaja enää toivoa. Ilolla olemme saaneet seurata, miten homma etenee ja raksalla kaikki rattaat pyörivät kuin rasvattuna.

Mikäli olette rakennusaikeissa ja urakoitsijan valinta alkaa olla ajankohtainen, voimme tämän hetkisen kokemuksen perusteella varauksetta suositella Rakennustoimisto Piipposta*, jolla on kokemusta pientalojen ja pientalomuotoisten asunto-osakeyhtiöiden rakentamisesta ja remontoinnista jo neljännessä sukupolvessa. Piipposta voi käydä myös jututtamassa tulevana viikonloppuna (24.-26.1.2014) Rakenna ja Remontoi –messuilla Myyrmäki-hallissa Vantaalla.

Kiitokseksi mukavasta yhteistyöstä tarjoamme koko rakennusporukalle talolla harjakaiset ja Piipponen tarjoaa lukijoillemme mitä mahtavimman arpajaispalkinnon: akkukäyttöisen Hitachin DS10DFL poran/ruuvinvääntimen** (arvo 159 euroa).

Arvonnan säännöt ovat yksinkertaiset. Jättämällä kommentin tähän postaukseen olet mukana arvonnassa. Arvonta suoritetaan la.1.2.2014 kello 20:00. Kirjautumattomat lukijat, jättäkää itsestänne tunnistettava nimimerkki, jotta arpaonnen osuessa saamme teihin yhteyden.

* mainoslinkki avautuu uuteen ikkunaan.
**tuote/palvelu on saatu ilmaiseksi bloginäkyvyyttä vastaan.
SHARE:

103 comments

 1. Mukana.johannaliina@gmail.com

  ReplyDelete
 2. No kyllä kelpaisi tämä arvontavoitto! :)

  ReplyDelete
 3. Oho, mahtava palkinto! :)

  ReplyDelete
 4. Ilolla mukana!
  Sinikka

  ReplyDelete
 5. Kyllä tuliskin tarpeeseen tuommonen vekotin, ku vasta ostettua vanahaa taloa päästään vihdoinkin remontoimaan mieleiseksi ^^

  ReplyDelete
 6. Vau! Tänne olisi todella tervetullut moinen!

  ReplyDelete
 7. Mukaan mahtavaan arvontaan:-)
  Ja toivotaan sinne onnellista raksa-aikaa! -Satu-
  satu.kantoluoto@hotmail.com

  ReplyDelete
 8. Oi, tuommoselle vääntimelle olisi käyttöä! :)

  ReplyDelete
 9. Onpa mainio palkinto! Tässähän ehtisi sisustuspostauksia odotellessa vääntäistä parit ruuvit. :)

  ReplyDelete
 10. Mukana menossa! Tulisi kyllä tarpeeseen kun oma projekti käynnistyy parin kuukauden päästä:)
  RK
  alfur_86@hotmail.com@

  ReplyDelete
 11. Tarpeeseen tulisi tuollainen ruuvinväännin :) Niin ja tsemppiä raksalle!

  ReplyDelete
 12. Oi, mikä palkinto...ilman muuta mukana!

  ReplyDelete
 13. Mukaan, autosta varastetun tilalle uutta tarvitaan! :)

  ReplyDelete
 14. Tuo se ois kätsy vempele.

  ReplyDelete
 15. Kylläpä kelpaisi tuollainen pora!

  ReplyDelete
 16. Ou jee, mikä palkinto! Ikean työkalupakkauksella olen päässyt melko pitkälle, mutta aina toisinaan ruuvinväännintä olen joutunut tuttavilta lainaamaan. Toivottavasti arpaonni suosii!

  Kielo

  ReplyDelete
 17. Tämä tulisi todella tarpeeseen!

  ReplyDelete
 18. Mukana arvonnassa! Mieluusti tuollaisen poran meille ottaisin, sille kyllä löytyy käyttöä!

  Kaisa

  ReplyDelete
 19. Mukana, marianna1@luukku.com

  ReplyDelete
 20. Tsemppiä rakentamiseen :) Kelpaisi mullekin työkalu, mies on pikkuhiljaa kadottanut minun isältä saamat työkalut...heh :)

  -Tanja-

  ReplyDelete
 21. Hienoa, että työt sujuvat mallikkaasti ja olette saaneet olla tyytyväisiä urakoitsijaan. Meillä timpureihin ollaan myös tyytyväisiä, kunhan vain olisivat enemmän paikan päällä ja työt edistyisivät sitä kautta sutjakkaammin. Mukana arvonna, totta kai!

  ReplyDelete
 22. Ei kuulosta lainkaan pahalta tämä palkinto, etenkään nyt kun haaveilee omasta raksasta:)

  ReplyDelete
 23. Mahtava kuulla, että rakennusprojektinne on sujunut noin hyvin! Olen uutta postausta odottaessa miettinyt, että toivottavasti raksallanne asiat toimivat, ja onkin tosi kiva kuulla, että näin on ollut.

  Hitachi kyllä kelpaisi tännekin, joten mukana arvonnassa.

  -m

  ReplyDelete
 24. Meillä on koti vielä ihan keskeneräinen, vaikka jo viime vuoden puolella muutettiin - arvontapalkinnolle olisi todellakin käyttöä :-) Tsemppiä teille projektiin! t. Teea / hemmahosoja

  ReplyDelete
 25. Mukana, voi kunpa voittaisikin, meiltä uupuu pora kokonaan ja on vaan sen miljoona kertaa kun olisi tarvinnut. kaljukeiju@gmail.com

  ReplyDelete
 26. Kuulostaa hyvältä - ja valitettavan harvinaiselta, tuo teidän loustavasti mennyt yhteistyö rakennusliikkeen kanssa! Tsemppiä vielä loppuprojektiinkin!

  Ja ehdottomasti mukana arvonnassa, oma porakone on ajettu kyllä ihan loppuun tee-se-itse-raksaprojektissa. Vielä riittäs kuitenkin sisustusprojektia, joten arpaonnen perässä,

  Pikka

  ReplyDelete
 27. Tosi kiva lukea, että teillä on edistynyt noin hyvin, ja Piipposet hoitavat hommaansa upeasti.
  Mutta mukana arvonnassa, yllättäisin meidän raksapojat, kun joku päivä ilmestyisin tontille moisen kanssa hommiin ;)

  ReplyDelete
 28. Mukaan arvontaan. Kiva kuulla, että teillä menee hyvin. rakennusalalta kun on tottunut kuulemaan yleensä aina valitusta. Jos me rakentaisimme sinne päin, niin Piipposien puoleen olisi kyllä käännytty.

  ReplyDelete
 29. Mukana arvonnassa. :)
  Mukava seurata teidän projektia. Meillä raksa-arki on muutama kuukausi
  sitten päättynyt. Nyt asumme uudessa kodissa, onnellisina.
  -Anna-

  ReplyDelete
 30. Piipposesta myös hyvää kuullut!
  JuhaK
  espoo

  ReplyDelete
 31. Äh,mukana!
  Olisikin akkukäyttöinen superhyödyllinen kun johdollinen on sieltä ja syvältä =P

  mewamili@gmail.com

  ReplyDelete
 32. Ehdottomasti mukana! Ja kiitos suosituksesta, täytyy tutustua kyseiseen firmaan tarkemmin. =)
  -miikkulainen78-

  ReplyDelete
 33. Hienoa että homma rullaa ja on hyvät tekijät!:) Jospa sitä omakin projekti tässä kesällä pyörähtäis käyntiin kunnolla.-Jane

  ReplyDelete
 34. Onhan se osallistuttava :-)

  ReplyDelete
 35. Hyvä, mukana arvonnassa. :)

  ReplyDelete
 36. Minäkin osallistun :)
  - JennaS

  ReplyDelete
 37. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 38. Ehdottomasti mukana arvonnassa. Oma työkaluarsenaali kaipaa täydennystä! :)

  ReplyDelete
 39. Onpas upea arvonta!!! Mukaan ehdottomasti:)!!!

  ReplyDelete
 40. Meillä pintajännityksen tehdään kivitaloomme ja muutto on pian totta. Kyllä kelpaisi miehelle uusi porakone, on niitä muutama rakennuksen aikana mennytkin. T Kati

  ReplyDelete
 41. Mukana arvonnassa! lumikki1@luukku.com

  ReplyDelete
 42. Voi tämähän sattuisi hyvään saumaan. Ei muuta kuin peukut pystyyn ja odottelemaan kuinka käy. Terkuin Mariluu :) mariluu(at)gmail.com

  ReplyDelete
 43. Tulis käyttöön!
  Antsu

  ReplyDelete
 44. Mukana arvonnassa! maria156(at)gmail.com

  ReplyDelete
 45. Mukana! :)

  xeve@hotmail.fi

  ReplyDelete
 46. Mukaan arvontaan!
  ninuska76@luukku.com

  ReplyDelete
 47. Mukana ja mukava, että teillä on sujunut kaikki hyvin raksalla!

  ReplyDelete
 48. Ihanaa kuulla, että olette löytäneet luotettavan urakoitsijan! Voimia rakennusprojektiinne!

  ReplyDelete
 49. Meilläkin omat rakennusprojektit kohta alkamaisillaan ja akkuporakone olisi poikaa. Arvontaan mukaan!
  teemu.kangasmaki(at)gmail.com

  ReplyDelete
 50. Niinhän se on, että myös tunnepuolen asiat vaikuttavat. Joistain toimijoista tulee hyvä fiilis. Toisista ei, ja silloin kannattaa skipata vaikka hinta olisikin edullinen.
  Mukana arvonnassa, porakoneelle olisi kyllä monenlaista käyttöä.
  ahlfors(at)suomi24(piste)fi

  ReplyDelete
 51. Mukaan arvontaan!
  Hannele

  ReplyDelete
 52. Mukana :)
  89tmsk@gmail.com

  ReplyDelete
 53. Kätevä olisi tuo vehje meillä. Mukana!

  ReplyDelete
 54. Osallistun! <3 jelena.nieminen@hotmail.com

  ReplyDelete
 55. jessina.nieminen(at)hotmail.com
  -JESSINA-
  ♥♥

  ReplyDelete
 56. mukana :)

  irmeli.nieminen@hotmail.com

  ReplyDelete
 57. Mukana arvonnassa! -Anu
  markkanen.anu@gmail.com

  ReplyDelete
 58. Tämäkin poraton osallistuu! :)

  ReplyDelete
 59. Mukana ollaan, onnea hyvin alkaneeseen taloprojektiin! paula.wargh@anvianet.fi

  ReplyDelete
 60. Hyödyllinen postaus - juuri urakoitsijan merkitystä mietimme, kun jossain vaiheessa pitäisi alkaa rakentamaan.. mutta kaikki tuntuu niin sekavalta.. Mukana arvonnassa!

  ReplyDelete
 61. Rakentaja rane osallistuu arvontaan myös
  nimim.jarski parski

  ReplyDelete
 62. Mukana ollaan. Loistava synttärilahja miehelle!

  ReplyDelete
 63. Mukana myöskin.
  Kirsi Koo

  ReplyDelete
 64. Mukana arvonnassa! -mariop

  ReplyDelete
 65. Kelpais palkinto! Zemppiä koitokseen!

  ReplyDelete
 66. Oi kyllä, juuri tuollaisen ruuvinvääntimen tarvitsisin. Rakentamispäätöstä pitänee vielä hetki hautoa. Kiitos vinkistä - pistän sen korvan taakse siltä varalta, että suunnitelma realisoituu.

  ReplyDelete
 67. NinaPee ilmoittautuu arvontaan, jos ei itselle käyttöön, niin sitten pojalle, joka valmistuu keväällä talonrakentajaksi!

  ReplyDelete
 68. Tämäkin raksaperhe mukana arvonnassa :)

  ReplyDelete
 69. Mukana ollaan! Ihana seurata teidän rakennusprojektia!

  ReplyDelete
 70. Tarpeeseen tulisi, joten mukana arvonnassa!

  ReplyDelete
 71. Mukana ollaan myöskin! kulta89@luukku.com

  ReplyDelete
 72. Mukaan, olisi toivottu tavara tämä palkinto meidän talouteen :)

  teekoo81(ät)gmail.com

  ReplyDelete
 73. Mukana! loikkanenheidi@gmail.com

  ReplyDelete
 74. Mukana..tarvisinkin oman..:-) kohta päästään muuttamaan uuteen kotiin.. Silloin porakone laulaa..:-)

  ReplyDelete
 75. Onpa mahtavaa, että olette löytäneet noin hyvän urakoitsijan. Harmillisen moni ei osaa noin tarkkaan valitakaan omaansa. eveliina.tackett at hotmail.com

  ReplyDelete
 76. Mukana arvonnassa, tuollaista tarvittaisiin. JanicaS.

  ReplyDelete
 77. Mukaan arvontaan :) isontalonpoikii@gmail.com

  ReplyDelete
 78. Tsemppiä raksahommiin! Mukaan arvontaan oikein mielellään.
  KirsiH

  ReplyDelete
 79. Ehdottomasti on poralle tarvetta! :>

  ReplyDelete
 80. Intoa ja voimia raksalle! Arvonnassa mukana, sillä poralle olisi käyttöä! -Zari

  ReplyDelete
 81. Mukana arvonnassa. t.Maikki

  ReplyDelete
 82. Ehdottomasti mukana!

  ReplyDelete
 83. Mukana, akkuporakoneelle on tarvetta viimeistään kesällä kun toivottavasti keittiöremontti nytkähtää eteenpäin...

  ReplyDelete
 84. Mukana!
  anna-liisa
  alvansu@gmail.com

  ReplyDelete
 85. Mukana :) pääsimme jouluksi kotiin mutta projektii jatkuu vielä, rappaus, piha..;)
  Tintti

  ReplyDelete
 86. Mukana ollaan, miehelle varmasti olisi mieleen.. :) Elisa

  ReplyDelete
 87. Mukaan myöskin. -Sepi-

  ReplyDelete
 88. Tarvetta olisi,eli mukana ollaan arvonnassa. annelaukkanen09@hotmail.com

  ReplyDelete
 89. mukana ollaan=)=)=)
  arja.katariina@hotmail.com

  ReplyDelete
 90. Meillä alkamassa iso remppa-ja okt-laajennusprojekti, työkaluille ja raksaideoille on käyttöä....olisipa onni myötä. Kiva blogi teillä :) sipsi@iki.fi

  ReplyDelete
 91. Mukana ollaan. Kaikelle tällaiselle tällä hetkellä tarvetta, koska rakennamme myös. pauna.koskelo@gmail.com

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig