Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

January 27, 2014

MISSÄ MENNÄÄN?

Päivittelin hieman rakennusprojektimme aikataulua.

Projekti "käynnistyi" 2012 kesällä kun pohdimme puolivakavissamme, millaisen talon rakentaisimme, jos rakentaisimme. Piirsimme muistivihkoon kasapäin luonnoksia ja tuhersimme rivikaupalla ranskalaisia viivoja unelmistamme. Syksyllä tapasimme arkkitehtiehdokkaan tontilla ja joulukuussa ihmettelimme ensimmäisiä luonnoksia talostamme.

Alkutalvi 2013 kului luonnoksien ja tarjouspyyntöjen parissa. Ravasimme messuilla ja taloesittelyissä ja yritimme hahmottaa projektia. Huhtikuussa jätimme viimein rakennusluvan. Lupa heltisi kuukautta myöhemmin.

Toukokuussa 2013 kirjoitimme urakointisopimuksen. Heinäkuu kului lomaillessa. Elokuussa tontilla pantiin viimein tuulemaan. Syyskuussa 2013 päärakennuksen pohjatyöt olivat valmiit ja lokakuussa pääsimme ihmettelemään tontille valettuja anturoita sekä seuraamaan sokkeleiden nousemista. Kurkistelimme sokkelien muodostamaan betonilaatikkoon ja hämmästelimme miten siellä mahtuu joku asumaan. Lokakuun lopussa tehtiin myös autotallin/saunarakennuksen pohjat ja tontille kärrättiin läjäpäin soraa sekä sinapinkeltainen työmaakoppi.

Marraskuussa teimme retken Isoportin tehtaalle. Tehtaalla odotteli vastavalettu betonielementtiseinämme, jonka hylkäsimme heti ensi metreillä: seinä oli valettu peilikuvana. Uusi seinä lähti tilaukseen. Ensikohtaamisemme uuden seinän kanssa tapahtui vasta myöhemmin työmaalla, kun kaikki oli valmista ja asennettu. Onneksi tällä kertaa oikein päin. Betonielementin asennuksen onnistuttua seuraavaksi olikin vuorossa ontelot. Onteloiden myötä päärakennuksen alakerta saatiin eristettyä säältä suojaan. Marraskuun lähestyessä loppuaan talli/saunarakennuksen perustukset olivat valmiit ja päärakennuksen alakertaan oli vedetty lattialämmitysputket. Joulukuussa valettiin päärakennuksen päätykolmiot ja koko talo oli joulukuun loppuun mennessä melkein säältä suojassa. Kattotuolien odotettiin saapuvan vuoden vaihteessa.

Tammikuussa 2014 alkoi tapahtumaan aikamoisella tohinalla. Päärakennuksen kattotuolit asennettiin ja Lattiamies kävi tekemässä ala- ja yläkerran valut. Autotallin/saunarakennuksen runkotyö aloitettiin, asennettiin kattotuolit sekä runko eristettiin. Päärakennuksessa aloitettiin sähkö ja vesilinjojen runkotyöt. Myös yläkerta saatiin valettua kovista pakkasista huolimatta. Kaiken kaaoksen keskelle saapuivat Domukselta ikkunat sekä ulko-ovet.

Viikonloppuna olisi vihdoin luvassa harjakaiset. Näitä juhlia on jo tovi odotettu!

P.S. Käykäähän osallistumassa arvontaan. Aikaa osallistumiseen olisi vielä tämän viikon lauantaihin asti.
SHARE:

15 comments

 1. En tiedä onko muilla lukijoilla sama ongelma, mutta minä en näe arvonta-postauksessa muuta kuin alkukuvan. Mahtaako siinä olla joku asetuksellinen probleema...?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Leena! Testailin tuota linkkiä: http://mustaovi.blogspot.fi/2014/01/arvonta-ja-ansaitut-kehut.html ja sen pitäisi toivottavasti toimia. Jos haluat osallistua arvontaan, mutta et saa jätettyä kommenttia tuohon arvontapostaukseen niin laita minulle viestiä, jotta voin lisätä sinut arvontaan :)

   Delete
 2. Mielenkiitoista kuinka erilaista onkaan kivirakentaminen verrattuna puurakenteiseen! Teillä alkaa varmaan nyt tapahtua vauhdikkaammin kun pääsette kunnolla sisätöihin :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt tosiaan tuntuu tapahtuvan vauhdikkaammin, kun seinät on pystyssä :) Me pääsemme vertailemaan sekä kivi- että puurakentamista projektissamme: talli/saunarakennus rakennetaan pitkästä. Saa nähdä mikä homma tuossa on kaikkine eristyksineen ja levyttämisineen!

   Delete
 3. Mahtavasti olette edistyneet! Meilläkin odotellaan nyt sitä sopivaa lukemaa mittariin, että pirskeet voisivat kunnolla alkaa. Kivitoimitus tuli sentäs viime viikolla. Vähän tällaista odottelua...Mutta ehkä se tosian käy sitten vauhdilla kun kunnolla alkuun pääsee :)

  Iloa viikkoon!

  ps. tuo arvontapostaus ei tosiaan näy kunnolla jos katsoo kännykästä. Itse teksti puuttuu ja sen tilalla on nuo tunnisteet ja kuvat oikeasta reunasta. Tietsikalla ja tabletilla toimii!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yllättävän nopeasti se aika hujahtaa, kun raksalla päästään tositoimiin :)

   p.s. korjasin tuon kännykkäasetuksen. Toivoittavasti nyt toimii. Kiitos!

   Delete
 4. On ollut kiinnostavaa seurata teidän projektin etenemistä, kun oma puutalon rakentaminen (pitkästä) etenee suurin piirtein samassa aikataulussa. Perustukset tehtiin syyskuussa ja rungon pystytys aloitettiin loka-marraskuun vaihteessa. Suunnittelussa ja päätösten tekemisessä olette kyllä reippaasti edellä! Meillä edelleen keittiö tilaamatta ja esimerkiksi väliovet päättämättä. :) Onnea harjakaisista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, kun kommentoit! Mukavaa päästä seurailemaan myös teidän projektia :) Me yritimme tehdä kaikki päätökset heti suunnittelun alkumetreillä, ennen kuin raksaväsy iskee todenteolla..

   Delete
 5. On ollut kiinnostavaa seurata, miten teidän projekti etenee! Meidän puutalo (pitkästä) rakentuu hyvinkin samoihin aikoihin. Suunnittelussa ja päätösten tekemisessä olette kyllä reippaasti edellä! Me olemme käyttäneet aikamme jahkailuun ja esimerkiksi keittiö, väliovet ja portaat ovat edelleen tilaamatta. :) Onnea harjakaisista!

  ReplyDelete
 6. Miten teillä menee nuo pergola - puut..seinän sisään? Me purimme meidän talon seinästä (tiiliseinä) ne pois sillä olivat alkaneet lahota vaikka meidän puoli on auringonpaahteisella kulmalla!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Erittäin hyvä kysymys! Täytyypä tarkistaa urakoitsijalta. Vastailemme, kunhan olemme hivenen viisaampia ;)

   Delete
 7. Lopussa seisoo kiitos, teille tulee aivan varmasti mahtava koti kaikista suunnitelmista päätelle. Suurella mielenkiinnolla odotan lopputulosta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt elellään raksalla mielenkiintoisia vaiheita, kun talo alkaa tosissaan hahmottumaan ja lopputulos konkretisoitumaan ;)

   Delete
 8. Replies
  1. Kiitos! Mukava saavuttaa vihdoin tämä virstanpylväs :)

   Delete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig