Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

March 21, 2014

RAKSALLA

Meiltä kysyttiin kuluneen syksyn aikana useasti, että onko ollut rankkaa rakentaa. Vastasimme aina hieman naureskellen että ei suinkaan, urakoitsijahan se siellä hääräilee. Meidän osuudeksi jäi käytännössä vain avata silloin tällöin kukkaroa ja se olikin se rankin osuus. Urakointisopimuksemme raja oli "sisätöitä vaille valmis". Vaikka ihan kaikki urakoitsijan osuudet eivät ole vielä valmiina, olemme jo kuukauden verran lianneet ennen niin pumpulin pehmeät kätemme näissä urakkarajan ulkopuolelle jääneissä osuuksissa. Tämä tyttö päätti vielä jatkosivistää itseään, joten illat ovat olleet aikalailla täyteen buukattuja: työtä, koulua ja raksaa. Tämän on saanut myös kokea Raksakoira-Manninen, jonka puuhamaana on toiminut parit viime kuukautta lähinnä raksan alakerta..

Ilman muutamaa superihmistä tämä ei olisi toki onnistunut. Niinä hetkinä kun itse lähinnä jaksoi litkiä kahvia termarista ja mutustaa äidin laittamia eväsleipiä petkeleen puremilla, känsäisillä käsillä, pari vanhaa konkaria laudoitti metreittäin ikkunasmyygejä ja lätki massaa likimain 400 neliötä muutamassa illassa.. Hurjaa touhua sanon minä!

Paljon on siis tapahtunut ja näistä tapahtumista tarkempaa infoa ja kuvamateriaalia jahka seuraavan kerran vain näille näppäimille kerkiän. Ihanaa, että olette kulkeneet mukana ja käyneet kurkistelemassa kuulumisia. Nähdään taas pian!
SHARE:

14 comments

 1. Noita hetkiä on mukava muistella sitten jälkikäteen, usko pois :) Mulla on ekasta raksasta jäänyt mieleen mm. se, kuinka tulin suoraan työreissulta jakkupuvussa paikalle, vaihdoin raksavermeisiin ja istuin varmaan puoleen yöhön suojaamassa ikkunoita n. viiden metrin korkeudessa. Kosteus oli valtava ja juuri, kun olin saanut teipattua osan suojaan, repsahti toisesta päästä teipit irti :P Kaikenlaista hommaa oli tehtävänä juurikin joiden urakkarajojen välimaastossa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä meidän eka raksa uhkaa kyllä tällä hetkellä jäädä myös viimeiseksi! Toisaalta tuota kaikenlaista suunnittelua ja touhuamista tulee varmasti taas jossain vaiheessa ikävä, joten eihän sitä koskaan tiedä ;)

   Delete
 2. Tsemppiä sinne! Jälkeenpäin olen vain miettinyt miten ihanaa aikaa se oli.. vaikka välillä oli väsyttävää kun eihän sieltä raksalta malttanut pois lähteä ;).

  ReplyDelete
  Replies
  1. On ihan huippuhienoa nähdä viimein valmista pintaa. Ja ihanaa huomata suunnitelmien konkretisoituvan. Ja totta, tekisi mieli vahdata jokaista vaihetta raksalla silmä tarkkana, mutta jossain välissä sitä täytyy vähintään käydä nukkumassa ja ihan oikeallakin "työmaalla" :)

   Delete
 3. Kiva lukea kuulumisia. Meillä oli ihan sama juttu, timpurit teki talomme sisätöitä vaille valmiiksi joten emme ole kokeneet projektia raskaaksi. Itse asiassa oltaisiin valmiita vaikka heti rakentamaan uusi vaikka tämäkään ei ole vielä täysin valmis. Teillä näyttää ihanalta, mielenkiinnolla seuraan miltä lopputulos näyttää :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa JohannaL, kun olet seuraillut talomme edistymistä. Tällä hetkellä kaikki näyttää lähinnä harmaalta ja pölöiseltä, mutta eiköhän tuolta kaiken rakennusroinan alta kuoriudu kesän myötä myös se oikea kaunotar ;)

   Delete
 4. On kyllä niin mielenkiintoista seurata tätä teidän projektia ja malttamattomana käyn täällä aina kurkkimassa uutta postausta. Meilläkin remontti viimein startannut (ihanaa) vaikka eihän sitä tällaisiin rakennusurakoihin voi verrata eikä olla vielä päästy siihen vaiheeseen että omat kädet pitäisi liata. Tsemppiä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mahtavaa, että teidänkin remontti on viimein startannut. Uskoisin, että sekä uudisrakennuksessa että remontissa on ne omat haasteensa, mitä tulee urakoihin, joten ihan hyvin voi verrata ;)

   Delete
 5. Tsemppiä raksailuun! Minusta raksa-aika oli rankkaa (ainakin näin jälkeen ajateltuna), mutta se palkitsee tekijänsä monin verroin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Syhi tsempistä. Välillä on rankkaa ja sitten vielä vähän rankempaa, mutta nämä kaikki ovat tähän mennessä olleet lähinnä sellaisia henkisiä asioita. Nyt on tullut fyysistäkin haastetta ja siitä ainakin tämä tyttö nauttii toistaiseksi vielä ihan täysin sydämin (ja muutamaa rakkulaa rikkaampana) Saapa nähdä mitkä tunnelmat ovat päälimmäisenä mielessä ensi syksynä ;)

   Delete
 6. Tsemppiä, tsemppiä! Itse olemme aloittelemassa kovaa vauhtia omaa osuuttamme omalla raksalla. Tähän asti raksaukot ovat hoitaneet hommansa, mutta sisätyöt otamme nyt itse haltuun. Jännittää ja samalla ollaan niin intoa täynnä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olemme siis hyvin samanlaisissa tilanteissa ja tunnelmissa :)

   Delete
 7. Ompa mielenkiintoista seurata projektia, itse juuri aloittamassa rakentamista miehen kans.. teemme kyllä kaiken talon suunnittelusta asti itse, puu-omakotitalon rakennamme. Tähän mennessä kaadettu tontilta puut ja pohjatyöt alkaa huomenna :) saas nähdä tuleeko rankkaa! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onnea kovasti projektiiinne. Välillä on varmasti rankkaakin, mutta voi miten se uurastus sitten aika ajoin palkitseekin, jopa keskellä kaikken kiireistintä rakennusaikaa ;)

   Delete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig