Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

August 27, 2014

CONCRETE FLOOR

Talossamme toistuu lähinnä kolme materiaalia ja sävyä: betoni, puu ja valkoinen. Materiaalinen niukkuus antaa mielestäni hyvän taustan kaikenlaiselle sisustukselle ja kestää näin hyvin aikaa. Tilat näyttävät myös yllättävän valmiilta vaikka sama niukkuus toistuu toistaiseksi myös huonekalujen ja tekstiilien osalta. Tämä ei tosin haittaa: onpahan tilaa, missä temmeltää.

Lähes koko alakerta aukeaa silmien eteen, kun astuu eteiseen. Tässä näkymässä on kaksi vallitsevaa elementtiä: valtava betoniseinä sekä listaton betonilattia joka jatkuu saumattomasti läpi koko alakerran kylpyhuonetta lukuun ottamatta. Lattiassa yllättää sen lämpö (vesikiertoinen lattialämmitys), samettisuus (pinnoite on käsitelty mattalakalla) sekä elävyys (valossa lattia on lähes valkoinen ja varjossa betonin harmaa).

Lattia on toteutettu mikrosementtipinnoitteella. Oikeaa sävyä metsästimme vuodenpäivät.  Kymmenien lattiaesittelyjen jälkeen päädyimme Titanioon. Tämä oli pienoinen riski, sillä emme nähneet samaa sävyä yhdessäkään käymässämme kohteessa. Sävy osoittautui kuitenkin miltei täydelliseksi: väri on täysin neutraali vaalean harmaa. Lattiapinnoitteen taloomme toteutti Designbetoni.

Our house consists of three materials: concrete, wood and white paint. I think this is a good base for all kinds of decoration.
SHARE:

39 comments

 1. Simppelin materiaalit luovat neutraalin pohjan kalustukselle, jolla saa erilaisia tunnelmia halunsa mukaan. Hienot valinnat teillä. Betonilattia on omakotitaloissa aivan ehdoton ykkösmateriaali. Miten se toimii koiran kanssa? Lattia lienee pinnoitettu? Onko se koiralle liukas? T. sutimista laminaatilla sietävä

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lattia on pinnoitettu mattalakalla, joka tuntuu yllättävän samettiselta jalkojen alla. Tuolla pinnoitteella ei koirankaan jalat juuri lipsu ja lattia kestää hyvin tuon 40-kiloisen jässikän pikku hiippailut :)

   Delete
  2. Kiitos! Ollapa joskus omakotitalo, ja ollapa siellä betonilattia <3

   Delete
 2. Upeaa jälkeä, ei voi kuin huokailla ihastuksesta. Ja tuo listattomuus sopii tosi hyvin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Miten mukava kuulla, että pidät! Kun seinän ja lattian raja on kauniisti tehty, ei voi oikeastaan ymmärtää, miksi taloissa on listat ;) Toki tämä on makuasia ja kenties myös tyyliseikka (ja riippuu myös hyvin paljon listoista..) Vähän sama asia taitaa olla verhojen kanssa: jonkun silmään nämä puutteet voivat vaikuttaa hyvinkin keskeneräisiltä :D

   Delete
 3. Replies
  1. Kiitos <3 Tätä taloa on mukava kuvata ;)

   Delete
 4. Ihania kuvia! Listattomuus on hieno valinta. Vaatii vain enemmän työtä ja tarkkuutta. Oon katsellut tuollaisia ohuita mustia kehyksiä. Oisko sulla vinkkiä mistä löytäisin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Leena! Niinhän sitä sanotaan: listoilla on kätevä peittää kaikki virheet ja raot ;) Nuo ohuet musta kehykset ovat muuten Ikean Strömbyt.

   Delete
 5. Huikean kaunis lattia ja listattomuus on upeaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :D Myös lattian lämpö ja "pehmeys" yllättävät ihmiset positiivisesti.

   Delete
 6. Mahtavan näköinen nyt valmiina!! Ja toi listattomuus! Odotan innolla oman kodin betoni lattian valmistumista :)
  Niin ja ihana blogi, kiitos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos itsellesi :) Oletteko jo päättäneet, miten lattia toteutetaan?

   Delete
 7. Superhieno lattia, voi kunpa uskaltaisi itsekin tehdä näin rohkeita valintoja. Olen myös samaa mieltä tuosta betoni-puu-valkoinen-yhdistelmastä, täydellinen pohja muille valinnoille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos <3 Uskon, että lopulliset valinnat tekee aina siltä pohjalta, mikä tuntuu omimmalta. Tosin, usein joutuu tekemään jos jonkinlaisia kompromisseja, kun taloa asuttaa muutkin kuin vain ITSE ;) Näistä valinnoista (ja kompromisseista) kuitenkin syntyy se yhteinen koti.

   Delete
 8. Tätä postausta onkin odoteltu. Tuo teidän lattia on kyllä tosi kaunis, ja sopii täydellisesti teidän talon tyyliin. En malta odottaa että parin kuukauden päästä minäkin pääsen tepastelemaan omalla betonilattiallani. Onko muuten vinkkejä siihen, miten saada tuo seinän ja lattian liitoskohta toteutettua siististi ilman listoja..?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kun lattia jaksaa ilahduttaa joka kerta kun sen näkee, on valinta osunut aika nappiin :)

   Tasoitukset ja maalaukset piti tehdä seinän ja lattian rajaan asti erittäin siististi. Maalaamisessa auttoi niinkin yksinkertainen asia kuin pahvinpalanen lattialla. Tämän avulla maalin sai telattua siistusti ihan "loppuun" asti. Lattiaa tehdessä tarvittiin samaa huolellisuutta. Lopputuloksesta tuli erittäin siisti, kun listattomuus huomioitiin joka työvaiheessa.

   Delete
 9. Niin kaunista ja tyylikästä taaas kerran! Blogianne on tosi mukava seurata ja lukea, kiitos että jaksatte kaiken ohessa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos jälleen kerran niin mieltä kuin sydäntä lämmittävästä kommentista! On ilo kirjoittaa, kun siellä ruudun takana on tuollaisia ihmisiä <3

   Delete
 10. Aivan uskomattoman ihana tuo lattia, niinkuin kyllä koko kotinne!! Meillä rakennusprojekti alkamassa ensi keväänä, mikäli kaikki menee nappiin ja haaveissa myös betonilattia. En ole harmikseen päässyt vain lattiaa kokeilemaan, miltä se tuntuu jalalle? onko kova ja kylmä? Olisi kiva kuulla pinnoitteesta vähän neliöhintaa, en tosin tarkkaa hintaa tarvitse ja ei tarvitse kertoa ollenkaan mikäli et halua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kovin kauniista sanoista! Lattia on jalan alla mukavan lämmin (vesikiertoinen lattialämmitys) ja tuntuu yllätävän "pehmeältä". Meillä tähän pehmeydentuntuun vaikuttaa varmasti myös valitsemamme mattalakka, jolla siis mikrosementtipinnoite on päällystetty. Pinnoitetun betonilattian neliöhinta alveineen on siinä sadan euron luokkaa. Hintaan sisältyy materiaalit ja työ. Työpäiviä pinnoitteen ja lakkaukseen tekoon kului viisi (kolme kertaa pinnoite plus kaksi lakkaa).

   Delete
 11. Aivan ihana tuo teidän lattia, haaveilen myös betonilattiasta mutta nykyiseen asuntoon sitä ei kyllä saa :)
  - Mirka

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Betonilattia on osoittautunut alakerrassa täydelliseksi ratkaisuksi: yhtenäinen ja saumaton pinta, vesitiivis ja helppo puhdistaa.

   Delete
 12. Toi lattia on kyllä aivan nappi. Ja ainakin 40-kiloisen karvakaverin mielestä se näyttäisi tuntuvan myös mahtavalta nukkumapaikalta. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo on Mannisen lempipaikka: eteisen ja keittiön välissä ;)

   Delete
 13. Tosi hienoa ja kaunis on värisävy lattiassa!

  Laitettiinko teille siis oma pinnoitteensa lattiaan betonivalun päälle? Meillä kun on vain valettu betonilattia lakattu. Nyt haaveilen vaaleammasta lattiasta. Se onkin seuraava remppakohde.
  Tiedätkö pystyykö tätä mikrosementtipinnoitetta laittamaan siis ns. vanhan päälle?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei MariL! Mikrosementtipinnoite sopii erittäin hyvin vanhan päälle. Jos lattiassa ei ole pahemmin kolhuja voi tuon levittää ilman paikkailuja ja tasotuksia.

   Delete
 14. Onko teillä seinät elementeistä vai onko muurattu harkoista? Meidän pitäisi löytää sopiva tasoite omiin harkkokiviseiniin. Teidän betoni näytttää täydellisiltä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä on kaikki seinät, lukuunottamatta tuota betonielementtiseinää, muurattu harkoista. Tasoitteella saa myös erittäin näyttävän "betoniseinän". Hieno tasoite telalla, liippaus ja väritön Supi-saunasuoja päälle pölyä taltuttamaan.

   Delete
 15. Argh, olin jo hylkäämässä betonilattian ja taipumassa isoihin laattoihin, kunnes näin tämän! On se vaan niin makee! Onko tämä teidän lattia siis jompi kumpi, Elämyslattia tai Elämyslattia+? Olen Designbetonilta näitä kanssa meinaan kysellyt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kääk! Minulta on päässyt livahtamaan viestisi ohi. Nöyrin anteeksipyyntö pitkästä vastausajasta! Lattiamme on Elämyslattia+ (sama lattia jatkuu myös kodariin). Voimme suositella Designbetonia mitä lämpimimmin (tosin myyntiin on vaikeaa saada yhteyttä eikä soittopyyntöihin vastata). Saimme onneksi hoidettua asiat Carlsonin kanssa suoraan. Joko olette lattiavalintanne tehnyt?

   Delete
 16. Hei! Kaunis lopputulos. Samaa jäin puntaroimaan kuin Villa Sundeck. Mahtaako tuo teidän ratkaisu olla tuo Elämyslattia+? Designbetonin nettisivuilta on vaikea löytää ihan samaa toteutustapaa kuin teillä. Miten päädyitte kyseiseen väriin? Selailitteko kansioita vai kävittekö referenssikohteissa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, nöyrin anteeksipyyntö vastauksen viipymiseen! Lattiamme on Elämyslattia+. Yritimme vuoden päivät metsästää täydellistä betonilattiaa, mutta emme törmänneet mistään juuri haluamaamme. Kävimme katsomassa useamman referenssikohteen, mutta joku noissa lattioissa aina tökki. Lopulta teimme sävyvalinnan hieman umpimähkään (mutta erittäin tarkoilla kriteereillä ;) ja lopputulos oli aikalailla täydellinen!

   Delete
 17. AnonymousJuly 30, 2017

  Hienon näköinen lattia. Mikö sövy teillä on yleisissä tiloissa, entäpä saunatiloissa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Päärakennnuksessa on Titanio (Designbetoni) ja saunarakennuksessa SBL:n light grey

   Delete
 18. Mitkä asiat vaikuttavat siihen, tehdäänkö lattia valuuvaiheessa valmiiksi vai tehdäänkö päälle tuo pinnoite vielä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siihen vaikuttaa, minkälaisen pinnan haluaa lattialle. Jos haluaa jättää lattian ns. betonille, on tämä huomattavasti halvempi vaihtoehto kuin esim. mikrosementtipinnoite. Tämä on myös paljon, paljon työläämpi vaihtoehto. Valu pitää tehdä todella tarkasti ja kastella ettei pääse syntymään halkeamia. Väriin ei tällöin voi juurikaan vaikuttaa: lopputulos on jotain harmaan ja ruskean väliltä. Lattia "suojataan" esim. silikaattikäsittelyllä. Suojaus uusitaan aika ajoin. Mikrosementtipinnoite on hinnakas. Värivaihtoehtoja on rajattomasti ja lattiasta saa siistin. Tekijän kädenjälki vaikuttaa lopputulokseen.

   Delete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig