Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

August 9, 2014

PERU RUG


Kun muutin ensimmäiseen omaan kotiin, sisustin kaiken sinisellä. Sininen sohva, sinisiä tekstiilejä ja sellainen hempeän vaaleansininen makuuhuone. Sininen oli tuohon aikaan "se juttu" ja haalin sinisiä esineitä ympärilleni haalean sinisiä valoverhoja myöten. Jälkikäteen olen miettinyt (muistellessani kauhulla tuolloista tyyliäni) pidinkö sinisestä oikeasti vai sisustinko sinisellä koska kaikki muutkin tekivät niin. Tähän oli yllättävän helppo vastata. Pidin sinisestä syvästi: olihan tuo ollut lempivärini jo pikkutytöstä asti. Trendi oli siis helppo ottaa omakseen, vaikka en muista tuolloin ajatelleeni asiaa sen syvällisimmin. Sisustin sinisellä tarjonnan ja silloisen makuni puitteissa.

Ensimmäinen kotini ei ollut mikään sisustuslehtien helmi. Lisäksi tuohon aikaan ja kyseiseen kotiin liittyy niin monia ikäviä muistoja, että hautasin kaikki siniset tavarat ja ajatukset jonnekin hyvin syvälle. Tämän jälkeen sinisestä tuli inhokki.

Edellisessä postauksessa pohdiskelin, mikä on kodikasta. Viimeiset vuodet ahtaissa tiloissa ja nyt rakennuspölyn keskellä ovat saaneet minut oikeasti ymmärtämään, mitä tarkoitetaan, kun sanotaan, että kodin tekevät ihmiset ja se tunnelma mikä kodissa vallitsee. Hulppeat puitteet, designhuonekalut ja tarkalla maulla valitut tavarat jättävät aika kylmäksi, mikäli kotona ei ole ihmisten kesken asiat kunnossa. Kun viihtyy, niin viihtyy. Ja silloin asiat on yllättävän hyvin puitteista tai varallisuudesta huolimatta.

Tämän oivalluksen (ja miehen toiveen) myötä meille kotiutui jotain sinistä. Nyt yhden vuorokauden Peru-mattoa tuijotettuani olen vihdoin valmis antamaan taas siniselle uuden mahdollisuuden uuteen kodikkaaseen kauteen.

Little by little our new home is going to be completed. I'm still not sure whether the blue is my color, but I'm going to give it a chance. New Peru rug is a good start for it!
SHARE:

26 comments

 1. Sinisestä olen nauttinut minäkin! Makkarissa vaaleansiniset satiiniverhot ja päiväpeitto, voi niitä aikoja :D mutta tässä matossa ei todellakaan ole mitään vikaa! :) Oikein kaunis!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nuo makkarin vermeet kuulostavat kyllä pahaenteisen tutuilta :D

   Delete
 2. Tuohan sopii tuohon kuin nenä päähän! :) Sininen on täälläkin ollut pikkutytöstä asti in, ensimmäisessä oikeassa asunnossani oli jopa sininen sohva. ;) Alan hiljalleen lämmetä uudelleen merensiniselle värille, mutta aloitetaan varovasti koristetyynystä. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sininen sohva on myös löytynyt minun olohuoneesta :) Murretut sinisen sävyt ovat kyllä kauniita. Tuon sinisen sohvan aikoihin sellaisista ei kyllä oltu kuultukaan ;)

   Delete
 3. Onpa kiva matto, kuinka kauniisti se tuleekaan esille yksinkertaista taustaa vasten! Teille on tulossa kyllä ihana talo, olen täällä innokkaana seuraillut raksailuanne, vaikka en ole tainnutkaan muistaa heittää kommenttia aikaisemmin.

  Sininen iskee muhun(kin) tällä hetkellä aika kovasti, varsinkin kaikki tummat ja murretut sävyt. Voisin veikata, että syksymmällä meillekin saattaisi ilmestyä vähän sinistä, jos ei muuten niin ainakin vähän pienempien esineiden muodossa... Jotenkin tuo väri tuntuu tosi freesiltä just nyt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Maija, kun jätit jälkesi. Miten mukavaa kuulla, että olet seuraillut projektiamme :)

   Nuo värit kiertävät aikalailla samanlaisissa sykleissä kuin muodinkin puolella. Murrettuna sininen uppoaa kyllä tähän tyttöön edelleen!

   Delete
 4. Upea matto! Sama juttu täällä. Kaikki oli sinistä, mikä ei ollut keltaista. Nyt ihan viimeiset vuodet ovat alkaneet tuntua siltä, että voi taas elää sinisen kanssa. Ja rakastaa sitä!

  ReplyDelete
 5. Tämä olisi voinut olla mun kynästä! Tosin mun lapsuudenkotini se sininen oli - ja on yhä, on hempeän vaaleansiniset seinät, siniset listat ja tummansiniset matot ja sohvat. Mun entisen huoneen seinät ovat pienine kukkineen sinisellä pohjalla omiaan aiheuttamaan psykoosin kelle tahansa.

  Vannoin aikoinani, ettei meille sinistä tule. Mutta kummasti on alkanut sellainen syvän yön sininen viehättää. Ja vaalea siniharmaa.

  Sinisellä koko kodin päällystäminen kai on ollut yleinen trendi, niin monella tuntuu olevan sama trauma? :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hauskaa tosiaan huomata, miten moni jakaa saman trauman. Jossain vaiheessa aina hoettiin "suomalainen sisustaa sinisellä". Mutta ei enää ikinä koko kotia, eihän ;)

   Delete
 6. Minäkin olin aikoinaan oikea "täti-sininen". Lemppariasuni oli siniset saappaat, siniset ratsastushousut ja sininen neule. Tämän kokonaisuuden kruunasi sininen pipo ja hanskat :) Sinisestä väristä - varsinkin sähkönsinisestä - olen pitänyt aina. Nyt huomaan itsekin kerääväni enemmän sinisiä tavaroita, lähinnä lasia. Mutta hieno on matto ja kiva kun siinä on myös toista lemppariväriäni keltaista :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi miten mahtavan kuvan sain loihdittua silmieni eteen :) Minä kulutin yhden lempineuleistani (sininen tietenkin) niin puhkivanttuuntuneeksi, että lopulta siinä taisi roikkua hihat polvissa ja kaula-aukko kainaloissa. Paidasta en suostunut luopumaan ennen kuin hyvästelin sinisen kauden "lopullisesti" ;)

   Delete
 7. Sininen ei ole minun sisustusjuttuni, mutta tuo sopii kyllä teille mainiosti!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuohon tilaan sininen tuo mukavasti raikkautta, mutta en tiedä onko sininen silti vieläkään minunkaan juttuni.

   Delete
 8. Kiva kuosi ja väriyhdistelmä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuosiin ja laadukkaaseen villaan minäkin tykästyin :)

   Delete
 9. Minä olen alkanut tykkäämään sinisestä vasta viimevuosina joten övereitä ei ole tullut ja sininen miellyttää kovin. Upeasti tuo matto ilmettä tuohon tilaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pidän myös siitä, että matto tuo ilmettä vaaleaan tilaan. Uskon, että värien kanssa pitää olla aika maltillinen. Kunhan ei vuoraa kotiaan sinisellä, ei myöskään saa övereitä ;)

   Delete
 10. Voi ihana matto! Voi sitä sinisyysbuumia! Hauska kuulla etten oo ainut jolla on jonkinsortin trauma-arvet niiltä ajoilta. :D Mun uusin oivallus väreistä on että jokasella on aikansa ja paikkansa.. sävyistä ja kaikesta huolimatta. En usko niihin väriterapia juttuihin, joissa se jotenkin riippuis ihmisen persoonasta tai ihonväristä, vaan ihan täysin uskon että se on konteksti ja mieliala kysymys.. :) Ehkä se sininen sillon sinihulluus aikaan toi kuitenkin iloa kansalle, vaikka näin jälkikäteen se onkin aika hullu ajatus :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voihan sinihulluusaika! Valinta oli aika paljon pienempi, joten se varmasti selittää osin tuota "trendiä". Kyllä minulle minun siniset tavarat toivat tuolloin paljon iloa. Tämän jälkeen iloa ovat tuoneet myös kirsikka, pyökki, pähkinä ja merbaulattia ;) Kaikelle on tosiaan kai aikansa ja paikkansa.

   Delete
 11. Kaunis matto ja kuvat! Minulla on aina kulkenut ripaus sinistä matkassa - pidän siitä todella. Mutta noin ylimalkaan värien kokonaismäärä on viime vuosina vähentynyt jatkuvasti. Pojan huoneessa toteutan sitä sinistä puoltani nykyisin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ripaus kuulostaa juuri oikealta määrältä melkein mitä tahansa. Minulla tuo värien käyttö kulkee sykleissä. Välillä kaipaa täysin monochromista tilaa ja välillä on ihanaa antaa räiskyä :)

   Delete
 12. Instassa jo ihailin mattoa. Kaunis!

  ReplyDelete
 13. Hei, ensinnäkin iso kiitos blogista ja instan inspiroivista kuvista! Sininen ei ole koskaan kolahtanut minulle ennen kun nyt: ostin klassikko lasit sade-sävyisinä eli hieman mustikansininen tai petrooli olisi se sävy..
  Kysyisinkin päiväpeitostanne ? Onko ok käytössä, nukkaako nurjapuoli tai päällinen, kestääkö pesua? Tai vinkkaa jos blogissasi on kohta jossa jo kerrot siinä.. Nauttikaa ihanasta kodistanne! Käyn taas välillä virtuaalivierailulla;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Tuo Avaroomin päiväpeite on ollut todella laadukas. Sisäpuoli ei ole nukkaantunut, vetoketjut ovat toimineet ja päiväpeite on kestänyt hyvin käyttöä ja pesua.

   Nähdään taas pian :)

   Delete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig