Tietoa mainostajalle ›

September 2, 2014

HITTI VAI HUTI

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Modernisti kodikkaan Kerttu pohti eilisessä blogipostauksessaan blogien uusia sisustushittejä. Syhinä-blogin Syhi heitti kommenttikenttään oivallisen ajatuksen siitä, johtuuko nämä blogien sisustusvillitykset siitä, että blogistit aivopesevät toisiaan vai siitä, että bloggaajilla on vaan yksinkertaisesti niin hyvä maku!

Blogit, jotka keskittyvät voimakkaasti tavaran ympärille elävät tietyllä tapaa näistä kausien trendeistä. Sisutuksen täytyy pysyä tietyllä tavalla jatkuvasti liikkeessä, jotta juttua syntyisi. Jutut, jotka keskittyvät tavarahankintojen ympärille määräytyvät aika pitkälti tarjonnan mukaan. Blogeja seuraavat (seuraajista suuri joukko pitää myös itse blogia) saavat ideoita ja inspiraatiota toisten valinnoista. Tämä helpottaa useimmiten myös ostopäätöstä. Tavaraa on maailmassa niin paljon, että on välillä suorastaan huojentavaa, kun joku on tehnyt esikarsinnan. Tällä tavoin rakennetaaan myös tietynlaista imagoa ja elämäntyyliä. Tämä korostuu erityisesti muotiblogeissa, mutta on havaittavissa myös sisustusbloggaajien kesken. Ainakin itse huomaan seuraavani eniten "oman tyylisiäni" blogeja. Tämä ehkä myös osaltaan rajoittaa omaa maailmankuvaa ja saa hankkimaan samaa tavaraa, kuin "kaikilla" muillakin on?

Seuraamissani blogeissa on ollut valloillaan oikea pastellikuume. Pastelliset jutut eivät oikein ole se oma juttuni vaan olen kaivannut Likaisen Parketin kaltaisia rouheita kuvia. Tähän nälkääni vastasi onneksi Peeta Raw Design blogillaan. Oma tyylini on ehkä enemmän skandinaavinen (tai ainakin kuvitelmissani näin haluaisin olevan), mutta "hairahdan" helposti tuohon teollisuustunnelmaan.

Tulevan blogikauden sisustushittipoimintani liittyvät enemmän materiaali ja sävymaailmaan, kuin yksittäisiin tavaroihin. Seuraavia asioita alkaa todennäköisesti vilahtelemaan Suomen sisustusblogirintamalla.

Tummat, luonnon läheiset sävyt ovat valtaamassa pastilliset kodit. Sävyistä erityisesti murrettu sininen tuntuu olevan monissa blogeissa se himoituin väri juuri nyt. Materiaaleista vaalean marmorin syrjäyttää musta marmori ja koivuvaneri vaihtuu mäntyyn. Kupari muuttuu messingiksi.

Iittalalla tuntuu olevan käynnissä vahva panostus sosiaalisessa mediassa. Niin monessa blogissa nuo Nappulat vilisevät, että uskon tuon tuotteen olevan tämän syksyn kuvatuin kynttilänjalka. Hayn About a Chair on jo "vanha juttu". Tämä tuoli on korvaamassa paljon nähdyn Eamsin DSW:n sekä ruokapöydän että työhuoneen tuolina.

Vuoden päästä on mielenkiintoista nähdä, osuvatko "ennustukseni" oikeaan. Sitä ennen haluaisin kovasti tietää, mitä muut ovat mieltä tulevista sisustushiteistä? Pidätkö sinä tummista, murretuista ja luonnonläheisistä sävyistä vai sykkiikö sydämesi edelleen pastellille? Vai vaikuttavatko nämä sisustusvillitykset sinuun mitenkään?

Kiitos Kerttu mielenkiiintoisesta ja ajatuksia herättävästi haasteesta. Olisi mukava kuulla myös seuraavien bloggaajien ajatuksia aiheesta:

Lisbet e.
muotopuoli
muotoseikka

SHARE:

34 comments

 1. Hej!
  Vill bara lämna en hälsning till dig och tacka för all fin inspiration du ger! En liten fråga, från vilket företag kommer ditt överkast som du har i din header?/Merja

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack så mycket! Överkastet är från Avaroom (www.avaroom.fi)

   Delete
 2. Hyviä pohdintoja! Uskon silti, että myös ostamatta koko ajan uutta ja jännittävää, pystyy pitämään blogin mielenkiintoisena. Myös materian karsiminen voisi olla ihan mielenkiintoinen tapa saada uutta sisältöä blogiin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juurikin näin! Itse pidän eniten DIY-jutuista ja mielenkiintoisista ratkaisuista. Täytyy myöntää, että hyvin helposti skippaa nuo ostostelujutut kokonaan ;)

   Delete
 3. Kiitos haasteesta - tosi mielenkiintoinen aihe, tartun tähän samantien! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, kun tartuit! Postauksesi oli hyvin ajatuksia herättävä <3

   Delete
 4. Pakko myöntää, että sisustusblogeissa vilahtelevat tavarat ja värit muokkaavat myös omia ajatuksia. Skandinaavisuus ja loft-tyyli vetoavat. Pastillisävyistä en ole koskaan välittänyt vaan tummat ja maanläheiset sävyt ovat enemmän meidän juttu. Poikkeuksena lastenhuoneet, joissa pastillisävyt ovat valloittavia. Rakastan etenkin kalanruotokuviota ja alkoi naurattamaan, kun tajusin, että tuo kuvassa näkyvä tuoli on juuri yksi niistä, joita olen miettinyt keittiöön :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mikäl skandinaavisuus ja loft-tyyli vetoavat, taidat olla ihan oikeassa paikassa :D Mikäli olen oikein ymmärtänyt, tuo tuoli on erittäin mukava istua. "Paljon nähty" voi siis olla myös oikesti ihan loistohankinta!

   Delete
 5. Kiva kun vastasit tähän! Ja erittäin hyviä poimintoja :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vielä kerran mielenkiintoisesta haasteesta :)

   Delete
 6. Muhun ei myöskään pastellit uppoa ollenkaan, joten tummemmat sävyt sisustusrintamalla on tervetulleet. Kupari ei myöskään oikein iskenyt vaan messinki on ollut enemmän minun juttu ja sillä tiellä jatketaan. Mutta yksi blogivillitys on iskenyt minuun nyt kunnolla ja se on tuo musta marmori. Se on niin upeaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musta marmori sopii täydellisesti luettelemiesi materiaalien ja värien seuraksi, joten oikein hyvällä tiellä olet, villityksistä viis!

   Delete
 7. Kivoja poimintoja. Nappulat vatn tosiaan hyvin pinnalla joka paikassa ja ne ovat minustakin kivoja. Pastellit eivät uppoa täälläkään, muttei ehkä sininenkään. Tai mistäs sitäkään tietää :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulle iskee aika-ajoin kauhea väriallergia ja haluaisin vain oleskella valkoisessa kuutiossa. Toisinaan taas tekee mieli irrotella värien kanssa ja silloin menee iloisesti sekaisin niin pastellit kuin sininenkin, mutta toinnun tästä hurvittelusta yleensä aika nopeasti ;)

   Delete
 8. Mielenkiintoinen aihe ja erittäin hyvin kirjoitettu! Kiitos siitä.

  Sitä ehkä tietyllä tapaa tahtomattaankin imee vaikutteita sisustuslehdistä ja blogeista. Huomaan tosin itsessäni sen piirteen, että ryhdyn toisinaan ajamaan valtavirran vastavirtaa ja joistain "blogihiteistä" tulee minulle inhokkeja.
  Toki jotkut trendit löytävät aina tiensä meidänkin kotiin, mutta niiden täytyy kuitenkin sopia kodin yleisilmeeseen. En hanki tavaroita vain ostamisen ilosta tai siitä, että voisin kirjoittaa niistä blogissa. Ensin tulee tarve, sitten hankinta. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä Maru! Tämä olisi voinut olla omasta kynästäni :) Meillä periaatteena on, että melkein kaiken voi tehdä itse. Tämä vaatii vain vähän enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä. Lisäksi saattaa joutua opettelemaan jonkin uuden taidon ja sekös vasta lystiä on. Ihanaa ja sydäntälämittävää lukea näitä kommentteja. Ja mukeva kuulla, että ainakin tähän juttuun kommentoineet vähän vierastavat blogijuttuja, joissa esitellään vain uusia kodinhankintoja.

   Delete
 9. Hyviä pohdintoja. Itse jotenkin aina yritän "taistella" sitä vastaan että en ostaisi samoja juttuja mitä blogeissa/sisustuslehdissä näkyy, vaikka ne kivoja olisikin.
  En tiedä että miksi niin teen, mutta ehkä silloin joutuu käyttämään vähän enemmän luovuutta löytääkseen täysin persoonallisimmat jutut.
  Tai en mä tiedä... :D :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo lehtien ja blogien aivopesu on siitä mielenkiintoinen, että vaikkei tietoisesti toimisikaan sen mukaan, mitä juurikin sillö hetkellä syötetään, asiat jäävät muhimaan alitajuntaan. Silloin ne omat, "persoonalliset ratkaisut" saattavat yllättäen olla juurikin niitä, mitä kaikilla muillakin sillä hetkellä on. Ja sekös ainakin allekirjoittanutta aika-ajoin harmittaa ;)

   Delete
 10. Erittäin kiinnostava aihe, josta olen halunnut jo pidempään kirjoittaa. Kiitos haastamisesta! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huippua, ettö aihe on jo pyörinyt mielessäsi! Jään odottamaan postaustasi :)

   Delete
  2. Synnyttihän se ajatuksia :)
   http://muotoseikka.blogspot.fi/2014/09/blogihitin-nopea-kuolema-blog-hits-die.html

   Delete
 11. Ohhoh! Kiitos haasteesta! Tosiaankin mielenkiintoinen aihe! Täytyykin oikein alkaa miettimään jotain järkevää sanottavaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt on vastattu haasteeseen tai ainakin jotain ajatuksia yritin suoltaa ulos. Vaikea oli kyllä pukea ajatuksia sanoiksi tän aiheen puitteissa :)

   Delete
 12. Kiitos haasteesta, täytyypä paneutua tähän.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olepa hyvä. Odotan mielenkiinnolla, mitä poimintoja nostat esiin :)

   Delete
 13. Blogeissa näkee tosi nopeaan ja hyvin sen, mikä milloinkin on pinnalla. Toki haittapuolena (?) on se, että niitä on sitten jo joka blogissa - alkaa samat kamat pyörimään liikaa esillä, eikä ne olekaan enää niin uniikin oloisia. Moni klassikko ja kiva uutuus saatetaan siten polttaa loppuun.

  Sisustusbloggaajana toki jatkuvan mietinnän alla on se, kuinka saada kivoja postauksia, mutta materian jatkuvaa haalimista vain ja ainoastaan blogipostauksien takia vierastan. Trendien aallonharjalla saa toki matkustaa, mutta itse tykkään mielummin ottaa osittaisia vaikutteita ja muokata niitä vaikka enemän oman näköisekseni kuin ostaa aina uutta. Vaikka mieli tekisikin haalia aina sitä ja tätä ihanaa, mitä sattuu näkemään, mutta koetan pitää järjen mukana :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Erittäin hyvin kiteytetty. Itse huomaan nopeasti skippaavani blogit, jotka keskittyvät lähinnä päivän asuihin ja uusiin tavaroihin, vaikka ymmärrän hyvin mikä näissä lukijoita koukuttaa. Blogeissa itseäni kiinnostaa tee-se-itsejutut ja mielenkiintoiset tilaratkaisut. Toivottavasti blogistamme löytyy myös vastaavanlaisia inspiraatioita vastavuoroisesta :)

   Delete
 14. Kiitos haasteesta, tämäpä onkin mielenkiintoinen , täytyy oikein paneutua kunhan tässä käydään ensin vähän lomailemassa. :)

  ReplyDelete
 15. Mielenkiintoinen aihe!☺
  Itselläni on pikkuhiljaa sisustusmaku muuttunut ja reilun vuoden ajan olen löytänyt uusia, ihania ja aiempiin verrattuna erilaisia blogeja joista tykkään seurata mm. uusia sisustus trendejä.
  Ne toki vaikuttavat, mutta hyvin harvoin hankin mitään kallista trendi juttua, sillä saatan kyllästyä nopeastikkin...
  Mutta se tässä elämässä onkin ihanaa, että sisustusmakua(kin) voi muuttaa jos siltä tuntuu.☺

  ReplyDelete
 16. Loistavaa pohdintaa aiheesta sekä tekstissä että näissä kommenteissa. Itse tasapainottelen sen seikan äärellä, että pidän monista hittituotteista, mutta en haluaisi sisustaa tismalleen samanlaista kotia kuin naapuribloggaajalla. Lopulta kuitenkin on tärkeintä hankkia sitä, mistä itse pitää, ja blogeistahan se inspiraatio yleensä tulee. Hyvin sanottu tuo juttu "esikarsinnasta". Kiitos haasteesta, toteutin sen juuri!

  ReplyDelete
 17. Hyvää pohdintaa, itse olen samoilla linjoilla kuin sinä ja monet muutkin kommentoijat. En halua kotini näyttävän sisustusmuodin katalogilta, vaan meidän omalta kodilta. Eli sinne ostetaan harkitusti ja sitä mitä tarvitaan, joskus ne voivat olla sisustusmuotia tai ihan jotain muuta.

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig