Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

November 2, 2014

DIY CABINET

No nyt on viimeinkin eteisen kaappi valmis. Päädyimme muutaman päätähuimaavan tarjouksen jälkeen tekemään ovet DIY:nä.  Ja voi sanoa rehellisesti, että kyllä kannatti. Säästöä pelkästään ovista ja liu'uista kertyi yli tuhat euroa.

Kaapin runko kätkee sisäänsä huiman määrän talotekniikkaa, joihin pääsee käsiksi taustassa olevan luukun kautta. Sisukset kasasimme Ikean Algoteista: kaksi riviä tankoja ja kenkätelineitä sekä kaksi riviä hyllyjä koreineen. Kaapilla on kokoa nelisen metriä, joten takit ja tumput mahtuvat mukavasti ovien taakse piiloon.

Ovet teimme 16 millisestä melamiinipinnotteisesta levystä, jota löysimme Koskiselta valmiiksi mattamustana. Sahautimme levyt Puukeskuksessa valmiiksi oikean kokoisiksi ja levyjen reunat siistimme mustalla melamiininauhalla, jota saimme sopivan pätkän Pallas Woodilta.

Liukuovien kiskot aiheuttivat jonkin verran päänvaivaa. Rautakaupasta löytyy tee-se-itse-ihmisille paketteja, joissa on yläkisko sekä liut, mutta näissä ongelmana on se, että ovet roikkuvat vapaasti kiskosta. Suuret kalustelevyt taipuisivat ja notkuisivat kiskoilla ja kaappia ei olisi kovin miellyttävä käyttää.

Ratkaisu tähän löytyi meidän hupaisalta vanerinhakureissulta.  Kävimme vilkaisemassa Päivän Peilissä Kirenan liukuovia ja lähdimme kaupasta mukanamme kahdeksan kappaletta liukuovien pyöriä. Samalla reissulla tilasimme myös mittojen mukaan ylä- ja alakiskot.

Pyörien alaosien pienet väkäset upotimme levyihin ja pyörät ruuvasimme levyjen taakse. Yläkisko piiloutui kauniisti koteloon tehdyn lipan taakse ja valkoinen alakisko maastoutui mukavasti valkoiseksi maalattuun pohjaan.

Pienenä miinuspuolena sanottakoon mattamustiin oviin jäävät sormenjäljet. Saapi nähdä täydentyykö kaappi vielä mustilla vetimillä.

Our entrance hall cabinet is finally finished. We decided to, after some expensive offers, to build the doors by self. So here they are. Black sliding doors.

We built the doors by 16 mm mdf-sheet and finalized the edges of the sheet with black melamine tape. Slides we bought from a local sliding door company.


I can honestly say that DIY was worth it.


Kaapin sisus | Ikea Algot (179 euro)
Ovet | Puukeskus (100 euroa)
Pyörät | Päivän Peili (40 euroa)
Kiskot | Päivän Peili (180 euroa)
SHARE:

33 comments

 1. Kylläpä näyttää hyvältä, olette te eri raksaajia!

  ReplyDelete
 2. Teillä on huikean kaunista.
  Hyvät tuli itetekemällä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sar P. Tuli kyllä ihan super hyvä mieli, kun nuo ovet viimein valmistuivat :)

   Delete
 3. Tosi hyvät ja kauniit!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Taidetaan toteutaa loputkin puuttuvat ovet DIY:nä ;)

   Delete
 4. No jopas jotakin! En olisi kyllä arvannut itse tehdyiksi :) Upeeta jälkeä kerrassaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Löydettiin todella hyvä materiaalit toteutukseen :)

   Delete
 5. Huippua taitoa, kekseliäisyyttä ja silmää! Hieno tulos! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kun raha on tiukilla, sitä venyy vaikka minkälaisiin suorituksiin ;)

   Delete
  2. No tosi hienoihin suorituksiin! Hei, nyt puskee haastetta näköjään mustasta ovesta sisään kunnolla, kun täälläkin on yksi:

   http://www.mintunmustaa.blogspot.fi/2014/11/vihdoinkin-top-5.html

   Delete
 6. Hieno musta ovi! ;) Meiltä puuttuu (vieläkin!) kodinhoitohuoneesta liukuovi, jonka taakse pitäISI jäädä talotekniikka. Kummasti sitä silmä tottuu kaikkeen rumaankin...mutta jospa tästä inspiraatio oven hankkimiseen. Itse tuskin jaksamme askarrella. Siitä hatunnosto teille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Silmä tosiaan tottuu keskeneräisyyteen! Itse olin jo valmis luovuttamaan noiden ovien suhteen ja aloin suunnitella säästötoimenpiteitä valmiiden ovien hankkimiseen. Onneksi kuitenkin päädyttiin askartelemaan itse. Säästyi muutama tonni :D

   Delete
 7. Huh, miten upeat! Ja kyllä itse tekeminen kannattaa, yleensä aina. Lopputulos on huikean upea!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näissä ovissa suurin vaiva oli lopulta suunnittelu ja sopivien materiaalien löytyminen. Olemme itsekin loppujen lopuksi erittäin tyytyväisiä lopputulokseen: saipahan juuri sellaiset kuin halusi :D

   Delete
 8. No niinpäs niin! Taas teitte ihan mielettömän upean lopputuloksen. Tollaiset mulle kiitos eteiseen kanssa. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos ihana <3 Kommentistasi tuli niin mieleen ystäväni sanat: "blogistasi saa sen kuvan, kuin kaikki sujuisi ihan kuin Strömsössä!" Tämä ei todellisuudessa pidä ihan paikkaansa :D Jospa sitä uskaltaisi joskus näyttää ihan rehellisesti sen nurjankin puolen?

   Delete
 9. Todella hieno! Mistä olet hankkinut nuo mustat laatikot kaapin sisällä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Laatikot ovat myöskin ihan ehtaa Ikeaa (Boholmen-pesuvadit) http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50202538/

   Delete
 10. Mahtava toteutus!

  Haluaisitko muistella raksa-kesää seitsemän kuvan verran haasteen merkeissä:
  http://syhina.blogspot.fi/2014/11/seitseman-kesakuvaa.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Syhi ihanasta haasteesta. Täytyypä kaivella arkistoja, jospa jotain kuvamateriaalia löytyisi ;)

   Delete
 11. Tosi kivan näköstä, mustat ovet kiva valinta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos <3 Nämä musta ovet olivat miehelle se tärkein juttu pintamateriaalivalinnoissa ;)

   Delete
 12. Tosi hieno tuli! Olette kyllä taitavia :) Meiltä puuttuu myös makkarin "vaatekaapista" liukuovet. Keskeneräisyyteen kyllä jotekin tottuu, sillä olemme olleet ilman ovia jo pari vuotta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meilläkin saattaa roikkua jokin homma keskeneräisenä vaikka kuinka kauan. Lopulta sitten hermostun ja laitan hihat heilumaan :)

   Delete
 13. Kiitos inspiroivasta blogista! :)

  Meillä on alkamassa raksaprojekti kohtapuoliin, ja minua kiinnostaisi kovasti millaisiin ratkaisuihin te olette päätyneet keittiön kaappien sisuksissa? Onko kaapit miten päin aukeavat ja onko niiden sisällä vedettäviä laatikoita, hyllyjä tms. :)?

  Yt. Emma

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentista (ja loistavasta postausideasta)! Voisin tehdä jutun keittiömme ratkaisuista ja toiminnallisuudesta. Tästä voisi olla hyötyä ja iloa monelle?

   Paljon jaksamista ja onnea raksaprojektiinne <3

   Delete
 14. Heippa,

  Onko mahdollista, että mittaisit liukuovienne kiskon leveyden, sekä korkeuden. Meillä on ollut jo hetken aikaa etsinnässä sopivan kapean sekä matalan kiskon omaavat liukuovet, joita ei vain tunnu löytyvän mistään. Alan pikkuhiljaa kallistua siihen, että toteutamme ovet itse kun sopivan kapeaa, valmista ratkaisua ei tunnu löytyvän.

  Etukäteen jo kiittäen... :)

  ReplyDelete
 15. Moi :) Onko teillä vielä nämä liukuovet käytössä? Jos on, niin ovatko palvelleet hyvin vai onko tarvinnut tehdä jotain muutoksia?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Liukuovet ovat edelleen jatkuvassa käytössä ja ovat toimineet täydellisesti. Ainut miinus tuosta mattamustasta pinnasta, jossa näkyvät kaikki sormenjäljet :)

   Delete
 16. Moikka! Paljonko kokoaisuus tuli maksamaan noin? Pohdin täällä tehdäkkö itse vai ottaakko valmiit? Terkuin,
  Saara

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig