Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

January 1, 2015

AND UP WE GO

Uusi vuosi pyörähti käyntiin. Samalla kääntyi blogissamme uusi lehti. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? No eipä juuri sen kummempia, kuin että tiputimme nimestä pois sanan raksa. Tämä teko tuskin jää blogihistorian merkittävimmäksi asiaksi, mutta tällä oli meille suuri henkinen merkitys. Enää ei taloa kutsuta raksaksi vaan kodiksi. Joulukuusen kantaminen tupaan sinetöi lopullisesti sen tunteen, että täällä tosiaan ollaan ja elellään. Raksaromun ja pölyn keskelle ei olisi mieleenkään tullut kantaa yhtäkään ylimääräistä puuta sisään vaan suunta oli koko ajan tarmokkaasti toiseen suuntaan..

Toinen suuri muutos oli blogin ulkoasun päivitys ja vanhan asuntomme pois putsaus yläbannerista.
Samalla blogi sai ihan oikeat kasvot ja muuttui tätä myöten kenties hivenen henkilökohtaisemmaksi. Luvassa siis allekirjoittaneen ajatuksia talonrakentamisesta, muotoilusta sekä ilmiöistä ja asioista joista inspiroidun. Sekaan soppaan mahtuu edelleen raksailua sekä tuunailua, joista ensimmäisenä esittelyssä yläkertaan johtavat betoniportaat sekä yleisön vaatima kuva viisi metrisen tangon kuljetuksesta läpi ryteikköjen.

Rakennusmääräysten mukainen käsijohdin syntyi tee-se-itse-projektina seuraavasti. Ostimme valkoiseksi jauhemaalatun tangon suoraan alumiinitukkurilta. Käsijohteen kannatinhelat löysimme Domus Classicasta ja maalasimme nämä puolikiiltävällä spray-maalilla valkoiseksi. Käsijohtimen seinän puoleiselle sivulle asensimme viisi metrisen led-nauhan, jolloin johdin toimii samalla valaisimena. Led-nauhan muuntajan piilotimme onttoon alumiinirunkoon. Päihin on tulossa vielä valkoiset "tulpat". Nyt kelpaa kiivetä yläkertaa viimeistelemään.

Kannatinhelat | Domus Classica
Alumiini | Timgrei

New year, new look! It was time to say goodbye to the old. No longer our house is not just a construction site. In honor of this I updated the layout of my blog and turned a new page. Building stories will continue but in addition there will be more about things and thoughts I like and get inspired.

Thank you all so much for the last year and happy new year!
SHARE:

23 comments

 1. Olet taitava ottamaan tuollaisia yksityiskohta-kuvia! Laitahan myös kuvia hämärässä kun kaiteessa on valot päällä :) Kivaa tätä vuotta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Syhi! Täytyypä yrittää ottaa kuva kaiteesta myös valot päällä. Hyvää tätä vuotta myös sinulle!

   Delete
 2. Hieno uusi ulkoasu :-) Tuo kaide on tosi hieno ja tykkään sen kulmikkuudesta. Nuo porrasvalmistajien kun tuppaa olemaan useimmiten puisia ja usein aika pyöristettyjä. Ja upea taas tuo teidän teeseitse-meininki, uskon että valot kaiteessa on tosi hienot! Jotain sen tyylisiä näin Habitaressa, mutta eipä taineet mahtua meidän budjettiin nekään :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Me pähkättiin tämän kaideasian kanssa todella pitkään juurikin siitä syystä, että valmiit ratkaisut eivät sopineet ja olivat vielä kaikenlisäksi turkasen kalliita. Tarvitsimme ehdottomasti onton käsijohtimen, jotta saamme muuntajan piiloon. Tuo Timegrein alumiinitanko sattui kohdalle juuri sopivasti :)

   Delete
 3. Upealta näyttää, niin koti, blogi kuin nainenkin! Hyvää uutta vuotta :)

  ReplyDelete
 4. Upeita kuvia. Miten sinä osaatkin saada jopa maalauslaatikon näyttämään hienolta? Onnea uudelle ulkoasulle. Jatkan seuraamista innolla :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa, että Essi seurailet <3 Maalauslaatikko oli hyvin kuvauksellinen yksilö ;)

   Delete
 5. Ai että kun pääsis livenä tutustumaan teidän taloon. ;)
  Mitä olis kuule sellaisen järjestäminen blogisi lukijoille? Ihan heitto vain. Pälkähti päähän kommenttia kirjoittaessani. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lukijailta täällä talossa voisi olla kyllä ihan ajattelimisen arvoinen asia! Pistetään korvantaakse ja palataan asiaan kunhan saamme talon siihen, kuntoon että tänne oikeasti kehtaa ihmisiä kutsua :)

   Delete
 6. Upealta näyttää blogin uusi ulkoasu,samoin kaide. Mainio idea laittaa lednauha kaiteeseen. Kyllä siellä vaan osataan! Ihanaa uutta vuotta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaiteesta tuli kyllä oiva valaisin. Valo on mukavan tasainen ja luo turvaa pimeään portaikkoon :)

   Delete
 7. Aivan ihana tämä sinun blogin ulkoasu! Saanko kysyä mitä pohjaa käytit vai oletko ostanut jonkun pohjan?

  Kiitos.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos <3 Pidän itsekin kovin tästä uudesta ulkoasusta. Ostin valmiin teeman Milkiltä ja muokkasin ulkoasun mieleisekseni.

   Delete
 8. Todella upea blogin ulkoasu ja jälleen kerran kauniita kuvia <3

  ReplyDelete
 9. Hieno ulkoasu, mutta fontti on ainakin mun näytöllä ihan onnettoman pientä, joutuu tihrustamaan. Se aiempi oli hyvän kokoinen! :) Ja samaa mieltä aiempien kommentoijien kanssa, miten voitkaan saada superarkiset ja nuhjuiset jutut näyttämään designilta! :D Mahtava tuo kaideidea myös.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä fontti on minustakin ehkä vähän turhan tuhrua. Täytyypä jatkaa koodailua ja suurentaa fonttia. Kiitos ihanasta kommentista :D

   Delete
 10. Ihanan raikas tää uusi ilme! Hyvää uutta vuotta, remppasanan ja -pölyn karistaminen on kyllä aina joka kerta yhtä ihanaa vaikka sitä kummasti taas sopivan ajan jälkeen haalii itselleen uudelleen sen elämänvaiheen.. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih! Niinhän se taitaa olla :) Se tunne, kun projekti saadaan päätökseen on mitä parhain. Mutta voi sitä onnen hetkeä, kun taas innostuu uudesta! Mitä parhainta uuden vuoden alkua myös sinulle <3

   Delete
 11. Heippa, aivan mahtava käsijohde/valaisinkombo! Käsijohdekin on just nappi! Ihmettelen vain että mistä tulee johto muuntajalle, siis missä seinästä tulevat sähköjohdot kulkevat muuntajaan?:D -S

  ReplyDelete
 12. Itse asiassa taisinkin bongata johdot yhdestä kuvasta, eli kytkinrasiasta kulkevat hienovaraisesti kaiteeseen? -S

  ReplyDelete
 13. Ihana idea! Onko teillä valaistusta portaiden yläpäässä?

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig