Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

January 2, 2015

KITCHEN DETAILS

Keittiöstämme on tullut jonkin verran kyselyitä ja ajattelin, että voisi olla paikallaan kertoa hieman tarkemmin keittiöstämme. Keittiömme sijaitsee talomme keskellä niin sanotussa tuvassa. Samassa tilassa on myös takka sekä ruokapöytä. Neliötä huoneessa on noin viisikymmentä, josta noin puolet ovat kuusimetristä korkeaa tilaa.

Keittön kalusteet tilasimme Domukselta. Keittön pinnat ovat mattavalkoista Uoma-sarjaa. Päädyimme mattaan sen kauniin pinnan ja eleettömyyden takia. Mattavalkoisten pintojen puhdistus sujuu näppärästi ihmesienellä, joten pinta on huomattavasti helpompi pitää siistinä kuin alunperin uskoimmekaan. Keittiön tasot ovat White Quartz -kvartsikomposiittia. 

Tuvan takaseinällä sijaitsee keittiön tekniikkaseinä, joka kätkee sisäänsä integroituna kaksi jääkaappia sekä pakastinta (kuvassa vasemmalla) sekä Siemensin höyryuunin ja pyrolyysiuunin. Oikealla olevat kaksi korkeaa kaappia ovat laatikollisia kuiva-ainekaappeja. Kaappien sisällä on valmiudessa myös muutama ylimääräinen pistorasia, mikäli seinämään halutaan myöhemmin lisää kodinkoneita. Vasemmalla näkyvästä aukosta kuljetaan kodinhoitohuoneeseen.


Keittiön saarekeen mitat ovat 2400 x 1000 mm. Saarekkeen päällä on Electroluxin 800 mm viistoreunainen keittotaso, jossa on rajattomat keittoalueet. Liesituuletin nousee saarekkeesta.


Saarekkeessa on keittiön puolella lasireunalliset vetolaatikot, jotka kätkevät sisäänsä aterimet, astiat ja kaikki liedellä tarvittavat ruoanlaittovälineet.

Keittön hanaksi valitsimme ajattoman Hansgrohen Focuksen astianpesukoneventtiilillä. Kodinhoitohuoneessa on sama hana ilman venttiiliä. Altaana on Blancon Silgranit valkoisena. Myös tämän puhdistus onnistuu kätevästi ihmesienellä.


Koska keittiö sijaitsee tilassa, jossa on monia muitakin toimintoja, jätimme yläkaapit pois saadaksemme aikaan kevyemmän ilmeen. Tasoilla oleva tavara pysyy hyvin kurissa suuren kaappimäärän ansiosta. Todellisuudessa kuitenkin tasoille kertyy kaikenlaista roinaa, jota sitten siivoillaan pois, kun jaksetaan ja ehditään. Arkena se on sallitua eikä tarkoituksena olekaan elää niin kuin sisustuslehdissä.


Kiintokalusteet | Domus
Kvartsikomposiittitasot | Diapol
Kodinkoneet | E-kodinkoneet
Hana | Hansgrohe Focus
Allas | Blanco Silgranit
Valaisin | Flos

On the above there are some detailed information of our new kitchen..
SHARE:

47 comments

 1. Teillä on yksi upeimpia keittiöitä, jonka olen koskaan nähnyt! Eikä muussa kodissakaan ole valittamista ;)

  ReplyDelete
 2. Teidän keittiö on todella hieno! :)
  Mietin, eikö ihmesieni naarmuta ovia?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Anu! Pyyhimme kerran ovia karhunkielellä (sillai hellästi kuitenkin) ja se kyllä saa aikaan maalatulla pinnalla tuhoa. Ihmesieni on pehmeää vaahtomateriaalia, joten sillä voi putsailla ihan huoletta :)

   Delete
  2. Vielä pieni tarkennus kommenttiini. Alla löytyy lukijan kommentti ja lisäselvitystä ihmesienen käytöstä. Olin liian huolimaton kommentoidessani. Eli ei hankailla niin huolettomasti, kun annoin ymmärtää. Kannattaa tarkistaa käyttöohjeesta, mille pinnoille tuote sopii parhaiten ja olla varovainen, ettei hinksuttele pintoja pilalle!

   Delete
 3. On kyllä upea!! Ajaton, simppeli ja pelkistetty. Ei voi kun tykätä! Riittääkö tuo flos valaisimeksi pelkästään vai löytyykö katosta jotain spotteja?

  ReplyDelete
 4. Tuo Flos valaisee kyllä ihan mukavasti ja lisäksi keittiössä on myös muuta valaistusta. Katossa on yhteensä kaksitoista Kanna-kattopaneelia (led) ja keittiön kaappien alaosissa miehen suosikit: lednauhat (itse olen noista nauhoista vähän eri mieltä: minä sytytän Flosin, jonka mies sitten sammuttaa ja sytyttää kaapistojen valot ja sama homma toistuu molemmin päin ;) Lisäksi liesituulettimessa on valo :D

  ReplyDelete
 5. Äärettömän kaunis ja selkeä! Minun mieleinen ja makuuni kaikessa yksinkertaisuudessaan. Mikä toi teidän lattia on? Betoniko? On niin kauniin sävyinen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Lattia on Designbetonin Elämyslattia (mikrosementtipinnoite).

   Delete
  2. Onko teidän kaikki lattiat samasta materiaalista. Haluaisin itse juuri tätä mikrosementtipinnoitetta keittiöön, eteiseen jne., mutta haluaisin parketin olohuoneeseen. Osaako kukaan sanoa onnistuuko tämä? Tuleeko lattiaan tasot eri korkeudelle?

   Delete
  3. Koko alakerta kylpyhuonetta lukuunottamatta on mikrosementtipinnoitetta. Mikrosementtipinnoite on ainoastaan muutaman millin paksuinen, joten parketin kanssa tulee todennäköisesti hieman tasoeroa. Jos lattia vaihtuu toiseen huoneeseen mentäessä aukon kohdallla, ei "tasoerot" mielestäni haittaa varsinkin jos aukossa on kynnys. Toteutus on siis mahdollinen.

   Delete
 6. Vau! Teillä on kyllä upea keittiö :).

  ReplyDelete
 7. Teidän keittiö on mieletön ja ei muussakaan ole valittamista! Keittiön lisäksi ihailen teidän todella kaunista lattiaa ja takkakompleksia! Niin täysin minun makuun!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos JenniE! Olemme olleet oikein tyytyväisiä tupamme kokonaisuuteen :)

   Delete
 8. Useimpien ihmesienien käyttöohjeissa kielletään sen käyttäminen kiillotetuille, lakatuille tai muuten käsitellyille pinnoille. Ihmesieni valmistetaan melamiinihartsista (ks. esim. http://en.wikipedia.org/wiki/Melamine_foam), joka on oikeastaan hienoa hiekkapaperia. Ihmesieni ei sovellu jatkuvaan käyttöön, sillä se rikkoo puhdistettavan pinnan. Rikkoutunut pinta imee likaa, eikä vaurioitunutta pintaa lopulta saa enää puhdistettua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos tietoiskusta! Hinksutellaanhan kaikki harkiten ja muistetaan lukea tuotteiden käyttöohjeet aina ennen käyttöä. Vaikeisiin tahroihin tuo ihmesieni on kyllä lyömätön tuote. Onneksi noita tahroja ei ihan päivittäin pinnoille tule :D

   Delete
 9. Aivan ihana ja raikas keittiö <3

  ReplyDelete
 10. Super-upea keittiö! Jos ja kun rakennamme uuden talon, niin tämä keittiö toimii innoittajana meille :) Onko kaapin ovien, työtason ja altaan valkoisissa kuinka suuri sävyero? Onko se riittävä ettei häiritse vai ovatko sävyt samat keskenään?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaapeissa, altaassa ja tasoissa on pieni sävyero, mutta ei mitenkään häiritsevä.

   Delete
 11. Täydellinen keittiö! Ajaton ja tyylikäs, tykkään suuresti! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mukavaa, että ajattomuus välittyy myös ruudun sille puolen. Tämä ole tavoitteemme js toiveemme :)

   Delete
 12. Upea keittiö!
  Ihmesientä ei voi käyttää harkiten, sitä ei pitäisi käyttää ollenkaan. Kyllä se vielä, valitettavasti, selviää miksi.

  Johanna
  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Johanna :) Sinulla taitaa olla huonoja kokemuksia ihmesienestä? Haluaisitko ystävällisesti kertoa hieman tarkemmin, niin meidän muiden ei tarvitsisi jännityksellä odotella asian selviämistä?

   Delete
  2. En ole Johanna, mutta kirjoitanpa tähän väliin oman kokemukseni ihmesienestä. Vuosien saatossa valkoinen ulko-ovemme oli pinttynyt Ja kellertynyt sisäpuolelta eikä puhdistunut millään konstilla. Löysinpä ihmesienen ja innooissani sillä pesin oven eräänä iltana. Päivän valjettua näin naarmut, jotka oven maalipintaan olin saanut aikaiseksi. Näky oli melkoinen. Onneksi kyseessä on sivuovi, johon päivä paistaa harvoin ja vielä harvemmin tulee oven ohi kuljettua sellaisen aikana. Mutta sanoisin, että uusiin kaapinoviin en sitä käyttäisi!

   Delete
  3. Lämmin kiitos kokemuksesi jakamisesta <3 Kylläpä sitä mieluummin katselisi kellastunutta ovea, kuin naarmuista.. Pinttyneiden pintojen puhdistaminen ilman uutta maalikerrosta on kyllä kinkkinen juttu.

   Meillä on toistaiseksi ollut ihan hyviä kokemuksia ihmesienestä, mutta tosin vain pienten, hankalasti irtoavien tahrojen puhdistuksessa. Kaappien ovet puhdistuvat hyvin ihan rätillä ja vedellä, kunhan muistaa tarpeeksi usein pyyhkäistä. Noiden mattapintaisten ovien puhdistukseen tarvitsee välillä vähän järeämpiä aseita, kunhan muistaa vain olla varovainen. Täytyypä tutkailla tarkemmin, mikä mahtaisi tepsiä vahingoittamatta pintoja!

   Delete
 13. Upea keittiö! Saanko kysyä tietoja teidän liesituulettimesta? Meille on tulossa myös tasoon asennettava, mutta emme ole tehneet vielä lopullista päätöstä mallista. Onko toiminut hyvin? Riittääkö teho? Miten teillä toteutettiin hormin veto, kun tuuletin on saarekkeessa? Kiitos paljon jo etukäteen! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, liesituulettimemme toimii aktiivisuodattimella, joten poistoputkea ei tarvitse. Tästä mallista on olemassa myös huippariversio, mikäli sellaisen haluaa. Tällöin veto täytyy tehdä lattian kautta kautta jo ennen valua. Teho riittää oikein hyvin. Käryttävämmät kokkailut kannattaa kuitenkin hoitaa takalevyillä, jotka ovat lähemänä liesituuletinta.

   Delete
  2. Kiitos vastauksestasi ja käyttökokemuksista! Onko teidän tuuletin minkä merkkinen? Meille paras olisi nimittäin huippuimuriin liitettävä, mutta emme ole löytäneet sellaista. Nyt ykkösenä on Savon omaan hormiin liitettävä malli.

   Delete
  3. Liesituuletin on merkiltään Falmec. Sitä löytyy aktiivihiilisuodattimella huoneilmaan palauttavana ja hormiliitännällä. Ymmärsimme, että jälkimmäinen olisi ns. huipparimalli, mutta nyt emme ole asiasta enää mitenkään varmoja. Kannattaa kysellä lisätiietoja maahantuojalta Lapetekilta.

   Delete
 14. Love, love, love your kitchen!

  ReplyDelete
 15. Niin kaunista! Valkoinen ja minimalistinen kolahtaa kyllä minuun täysin :). Itse käytän melkeinpä kaikenlaisten tahrojen putsailuun Universal Stonea, voisi ehkä toimia teilläkin: sillä lähtee tahra kuin tahra ja oikeastaan lähes mistä materiaalista tahansa :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kauniista kommentista ja kullanarvoisesta vinkistä! Täytyypä tutustua tuohon Universal Stoneen tarkemmin.

   Delete
 16. Valtavan upea keittiö! Ja todella hienot kuvat olette ottaneet. Itsellä ainakin on pelkkiä hyviä kokemuksia jo vuosien ajalta ihmesienestä, niin keittiössä kuin kylppäreissäkin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No näin on meilläkin, mutta aina sitä oppii kaikkea uutta ja tämäkös jos mikä on ihan mielettömän mahtavaa. Ihanaa, että kommentoitte ja jaatte kokeamuksianne niin hyvässä kuin huonossakin <3

   Delete
 17. Love your kitchen! Your blog is a great inspiration source. May I ask what the room dimensions of the kitchen is?

  ReplyDelete
 18. AnonymousMay 30, 2015

  Hei, onko tuo saarekkeesta nouseva liesituuletin osoittautunut riittävän tehokkaaksi? Kytketäänkö se kuitenkin jotenkin alakautta hormiin vai onko pelkkä aktiivihiili? Aivan upean tyylikäs ratkaisu jota mietin myös meille. Korkea tila ja perinteinen liesituuletin kun eivät ole niin tyylikäs pari :)

  ReplyDelete
 19. teidän keittiö on kyllä upea! Keittiökuvia tässä nyt pyöritelleenä huomioni kiinnittyi noihin pistorasioihin, jotka ovat saarekkeen sokkelissa. Onko niillä mikä tarkoitus? Teillä taitaa nousta saarekkeesta myös tuollainen pistorasia juttu?

  ReplyDelete
 20. AnonymousJune 19, 2018

  Hei! Vanhempi postaus, mutta kysyisin vielä, minkä paksuinen komposiittitasonne on? Oletteko olleet tasoon tyyytyväisiä? :)

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig