Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

January 30, 2015

KITCHEN DREAMS (AND REALITY)

Talon valmistumista odotellessa unelmoin usein yksiömme minikeittiössä suuren tupakeittiömme valmistumista. Näin mielessäni liedellä porisevat kattilat ja haistoin jo höyryuunista tuprahtelevat ruoan aromit. Kuvittelin ison joukon ihmisiä pöydän ääreen ja iloisen rupattelun säestävän ruokailuvälineiden ja astioiden kilinää. Todellisuudessa olemme muutaman kerran lämmitelleet uunissamme pakastepitsaa ja hotkaisseet ohimennen jääkaapista, mitä ikinä vain löytyy, henkemme pitimiksi. Raksakesän nakkisämpylälinjalla siis mennään edelleen.

Ruoan sijaan keittiön kaapeista löytyy tällä hetkellä muun muassa liimaa ja pari puristinta. Lusikkalaatikossa asustelee vasara ja aterimet ovat mököttäneet altaan reunalla jo puoli vuotta. Kaiken hyvän lisäksi höyryuunimme kyllästyi odottelemaan ja sanoi sopimuksensa irti. Onneksi Siemensin huolto tuntuu pelaavan ja sovimme huoltomiehen kanssa uudet treffit jo ensi perjantaiksi. Jospa se uunikin tuosta vierailusta jälleen piristyisi.

Koska ruoanlaittotaitomme tuntuu olevan enemmän ruosteessa kuin pihanperällä nököttävä pallogrilli, on asialle totisesti tehtävä jotain. Veitset on teroitettu ja padat ja pannut puunattu. Tänään aloitamme ruokakokeilumme ja mihin päädyimme.. salaattiin. Vaikka mitään kulinaarista juhlaa ei tässä köökissä edelleenkään vietetä, on tuokin jo askel parempaan suuntaan.

Raikasta perjantaita kaikille!
SHARE:

9 comments

 1. Ilon kautta! Eikä se haittaa vaikka meneekin aluksi pieleen, siinähän sitä oppii. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi ystävämme istahtavat mieluusti ruokapöytämme ääreen ja toimivat koekeittiömme testimaistajina :D Ruokaharrastus herää toivottavasti taas eloon, kunhan ehdimme taas kyökkiin muutenkin kuin vain kääntymään.

   Delete
 2. Ihanan realistinen kirjoitus :) Mutta hyvää kannattaa odottaa, ja puitteet teillä ainakin ovat aivan loistavat. Eiköhän keittiössä vielä ehdi kokkaamaankin :) Mainiota viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Järjestimme usein yksiössämme brunsseja ja illallisia. Sitä varten luovuimme jopa sohvasta ja nikkaroimme tilalle yli kaksi metrisen pöydän. Tarjottavat syntyivät minikeittiössä minihellalla, jonka uuni ei toiminut, kun levyt olivat päällä ja päinvastoin. Nyt kun tila ja puitteet olisivat täysin päinvastaiset, ei tunnu riittävän edes veden keittämiseen saatika kokkailuun. Lempiharrastuksemme on korvannut kaiken maailman mäskääminen, mikä on kyllä mukavaa puuhaa sekin :D

   Delete
 3. Huoh, teidän keittiön on kyllä niin hurjan kaunis! Ja kyllä se kokkausinto sieltä vielä tulee kun on tullakseen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mistähän sitä saikin päähänsä, että muuttaa niin valmiiseen taloon, että vain notkuu nojatuolissa ja kokkailee viiden ruokalajin illallisia upouudessa keittiössä :) Todellisuus on kyllä niin työntäyteistä, että työpäivän ja talonrakennusillan jälkeen sitä rojahtaa vain x-asentoon. Onneksi tuo ruoanlaitto on kuitenkin niin mukava harrastus, että varmasti taas intoa piisaa, kunhan keittiöön taas kerkiää ennen iltauutisia :D

   Delete
 4. Kotinne on kyllä silmiähivelevän kaunis!<3 Mitä tämä teidän keittiön työtaso on (kvartsia?) ja minkä paksuista?, itse haluan uuteen keittiöömme ohuempaa työtasoa=)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos <3 Työpöytämme tasot ovat White Quartz -kvartsikomposiittia ja paksuudeltaan 20 mm. Olisimme halunneet 12 mm tasot, mutta keittolieden kohdalla niin ohut taso olisi voinut taipua käytössä. Nyt olemme todella tyytyväisiä noihin 20 mm tasoihin: näyttävät sopivan ajattomilta ja klassisilta :)

   Delete
 5. Hei, mikä tuo ihana lamppu keittiössänne on? Aivan ihana koti´teillä muutenkin.. I Love it! :)

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig