Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

January 11, 2015

WOOD OR CONCRETE?

Projekti Verkarannan Jutta pohti perjantaina Instassa yhtä lempiaiheistani: puuta vai betonia? Materiaalivalinnat ovat ehdottomasti sellainen aihe,  josta jaksaisin jaaritella loputtomiin ja tästäkös sain taas jutunjuurta varsinkin tuolla Jutan instatilillä.

Olemme käyttäneet uudessa talossamme aika rankalla kädellä sekä betonia että puuta. Alakerrassa on betonilattia sekä betoniseinä  ja yläkerrassa puulattia. Lisäksi koko sauna kattoa ja pesuhuonetta myöten on vuorattu kuusilaudalla samoin kuin pukuhuoneen lattiakin. Pesuhuoneen lattia taas tulee betonista. Mielestäni nämä kaksi materiaalia tukevat toisiaan todella kauniisti, mutta mitä mieltä sinä olet?

Puuta vai betonia?

We have used both concrete and wood in our new house. Downstairs we have a concrete floor and a concrete wall and at upstairs we have a wooden floor. In addition the whole sauna and bathroom as well as the dressing room has made of wood . Bathroom floor will be concrete. In my opinion these two material is a perfect match, but what do you think?

Which would you choose: wood or concrete?
SHARE:

18 comments

 1. Uuuu! Ja niin. On vaikea kysymys. Luulen, että päädytään mikrosementtiin lattiassa. Sitten se toki tarkoittaa puupintaa enemmän muussa sisustuksessa. Jää vielä nähtäväksi mitä ja missä. Huomenaamuna lähden katsomaan erilaisia pintoja paikanpäälle liikkeeseen. Täytyy vielä antaa tilaa muillekin vaihtoehdoille huomiseen saakka. Jaiks. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jutta saa mukaansa toisen Jutan makutuomariksi :) Toivottavasti löytyy hyvä!

   Delete
  2. Isoja päätöksiä! Vaikkei maailman tärkeimpiä niin merkittäviä kuitenkin :) Minä yritin ujuttaa enemmän puuta alakerran sisustukseen, mutta tämä oli lähes ainut asia, jossa meidän perheessä meni mielipiteet ristiin. Niinpä vuorasin koko saunamökin puulla :D Jään mielenkiinnolla odottamaan, mikä tulee olemaan lopullinen päätöksenne <3

   Delete
  3. Ja hyvä Jutat. Siellä onkin vauhdissa kaksi niin erinomaisella tyylitajulla varustettua naista, että lopputulos ei voi olla muuta kuin huikea!

   Delete
 2. Betoni! Olisi kiva kuulla käyttökokemuksianne betonilattiasta. Meillä on betonicilla toteutettu kodinhoitohuoneen lattia, johon jää pysyviä tahroja mm. huuhteluaineesta ja vauvaöljystä. Ei niin käytännöllistä siis ja mietityttää uskaltaisiko betonilattian valita esim. keittiöön.
  Mutta aivan ihania valintoja teillä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, montako lakkakerrosta ja ennen kaikkea mikä lakkaa teillä on tuon Betonicin pinnoitteen päällä? Oletteko olleet lattiantekijöihin yhteydessä? Kuulostaa kyllä todella ikävältä, että lattiaan jää pysyviä tarhroja mainitsemistasi aineista!

   Meillä lattiassa on pari kerrosta teollisuuslakkaa, joka muodostaa niin kovan pinnan mikrosementin päälle, että ainoastaan terävien esineiden aiheuttamat kolhut saavat pintaan reiän. Tämä ei onneksi niin haittaa, koska lattiaa pystyy huoltamaan ihan kotikonstein: kolhukohdan kevyt hionta ja päälle ohut kerros mikrosementtiä ja lakka päälle.

   Lattiamme on Designbetonin elämyslattia+ joka soveltuu myös märkätiloihin.

   Delete
 3. Betoni on omaankin makuun, mutta iän myötä olen alkanut tykästymään myös puuhun ja sen sävyyn. Molemmat siis mielestäni oikein hyviä valintoja. :)

  Heli

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin myönnän tuon puun hiipineen kuin varkain omaankin makuuni :) Pidän näiden kahden materiaalin erilaisesta tunnelmasta. Alakerrassa meillä ei käytännönsyistä voisi kuvitellakaan pehmeää puulattiaa. Saunaosaston kokopuinen maailma taas toimii täydellisenä vastapainona talon betonisuudelle: puu rauhoittaa.

   Delete
 4. Please write more in english, LOVE your house!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you so much for you kind feedback! I try to write a short summary in English after every post (button: "read more"). But sometimes, when I type building-related stories, I do not know even the Finnish vocabulary :D

   I'm so excited that my house and my blog inspires foreign readers, so I promise to write more in english! Even if my English is sometimes a bit clumsy..

   Delete
 5. Betoniseinä on erityisen hieno. Onko se ihan valamisen jäljiltä vai joku pinnoitus?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Betoniseinä on ihan ehta betonielementti. http://mustaovi.blogspot.fi/2013/11/pain-seinia.html

   Delete
 6. Olen ihan samaa mieltä kanssasi. Meillä suunnitellaan uutta kotia ja paljon on myös meille tulossa puuta, sekä hieman betonia :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uuden suunnittelu on rakentamisen ja remontin parhaita hetkiä. Mikäli suunnitelmiinne kuuluu puuta ja ripaus betonia, uskoisin pitäväni kovasti lopputuloksestanne!

   Delete
 7. Bytt til norsk
  Love your house and find wood and concrete fits nicely together. We have concrete on the floor in the bathroom and love it. Can not wait to follow you on! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeg snakker ikke flytende norsk ;)
   I really love the combination of wood and concrete. I bet your bathroom looks super <3

   Delete
 8. Sorry , switch to Norwegian was a text that came by a mistake , sorry! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh' don't be sorry. I'm so happy for your comment as a whole! And who nows, maybe I'll suprise all and write a post in norwegian some day :)

   Delete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig