Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

January 21, 2015

WRITE ABOUT WHAT YOU ALREADY KNOW

Kuten jo aikaisemmin kirjoitin, raksablogin tarina alkaa olla lopussa. Ennen kuin kukaan kerkiää taas "säikähtämään", haluan samaan hengenvetoon lisätä, että tarina ei suinkaan ole loppu vaan tästä se vasta alkaa.

Jokin aika sitten raksakimpassa kaipailtiin kovasti blogeja, "joissa mietitään enemmän rakennusfysiikkaa ja talotekniikkaa, kuin pintamateriaaleja ja muuta sisustusta". Minun täytyy myöntää, etten tiedä hölkäsen pöläystä rakennusfysiikasta, mutta arkkitehtuurista, designista ja pintamateriaalien valinnasta sitäkin enemmän. Tämä suutari on siis pysytellyt aika tiukasti koko "rakennusblogin" historian lestissään ja kirjoittanut aiheista, jotka tuntee parhaiten. Siinä sivussa olemme ihmetelleet talon nousemista ja vuoroin kehuneet ja vuoroin moittineet ammattimiesten uurastusta talomme eteen. Kun runko ja tekniikka olivat valmiita, tartuimme myös itse mäskiin sekä telaan ja aloimme harjoitella. Ja kyllähän siitä ihan kelpo tönö syntyi.

Tästä pääsemme takaisin siihen lopun alkuun. Minusta on jotenkin kutkuttavan jännittävää olla siinä tilanteessa, että talo alkaa viimeinkin olla muotoutunut puitteiltaan sellaiseksi, kun sen suunnittelimme. Seuraava vaihe on se, että huoneet alkavat saada hieman lihaa valkoisten luidensa ympärille. Kerroksia, jotka syntyvät vasta, kun tilassa on jo ehditty hieman elämään ja olemaan.

Tämä on hyvin hidas prosessi, joka ei todennäköisesti koskaan ole ihan valmis. Kuinka on, kiinnostaako teitä seurata tämän projektin etenemistä?

I have to confess: I don't know anything about building technical matters, but even more so in design, architecture and surface materials. And that's ok. Someone wise man said that write about what you already know. 

The project will continue. Are you in?
SHARE:

57 comments

 1. Kiinnostaa!!! I'm in.

  ReplyDelete
 2. Ai että kiinnostaako? No todellakin! En malta odottaa, että näytät täällä kaikkia huippuhienoja diy- ja sisustusideoitasi :) Jatka samaa rataa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kääk! Täältä saattaa kyllä välillä tupsahtaa jotain ei niin hienoakin, mutta ihaa, että luottoa löytyy <3

   Delete
 3. Kyllä kiinnostaa!! ^_^ Lisää vaan, mutta kiinnostaa myös tuo arkkitehtuuri ja designit edelleen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eipä pudoteta noita kahta viimeksi mainitsemaasi pois mistään hinnasta! Saattaapa sekaan mahtua joskus muutama villikorttikin. Miten mukava kuulla, että aiheet kiinnostavat <3

   Delete
 4. Replies
  1. Mikäs siinä niin kauan, kuin homma vain rullaa :)

   Delete
 5. Todellakin! Teillä on niin kertakaikkisen upea koti... En malta odottaa :)

  ReplyDelete
 6. Ehdottomasti kiinnostaa!
  Mukavaa, kun jaksat kirjottaa, kuvailla ja jakaa, jatka ihmeessä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tätä on ihan huippumukava tehdä :) Kiitos!

   Delete
 7. Ehdottomasti! Teillä on kaunis koti ja hyvä maku. Jatkoa odotellessa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aiheita löytyy enemmän kuin päivässä riittää tunteja. Jatkoa siis luvassa :)

   Delete
 8. Sittenhän sen vasta näkee, kuinka kaikki käytännössä toimii, vai toimiiko (siis just niinkuin oli toivonut).
  Jos ihan joka ikinen juttu on mennyt nappiin, niin wohoo; voipi tuulettaa.
  Yleensä edes joku juttu voisi olla toisin.
  Aikaa myöten kertonet onnistumisprosentin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Käytäntö tosiaan osoittaa todeksi kaiken suunnitellun. Kaikki ei ole mennyt ihan kerralla nappiin ja jotain on jäänyt vähän kaihertamaankin. Tästä varmasti lisää tuonnenpana!

   Kuitenkin sitä on positiivisella mielellä. Homma on saatu vedettyä välillä jouhevammin ja toisinaan vähän tahmeammin melkein jo maalin asti :)

   Delete
 9. Takuulla!

  ReplyDelete
 10. Tottakai! Itse aloitin ekan "raksablogini" vasta siinä vaiheessa kun oltiin jo muutettu taloon. Eli kerroin siitä prosessista kun talosta tuli koti (tästä myös blogin nimi) ja talon viimeistelystä. Nyt toisen talon kohdalla blogi alkoi jo rakennusaikana, ja olen myös pohtinut, että onko tälläisen työmaa-aikaisen blogin jotenkin luontevaa päättyä siihen kun talo valmistuu? Mutta useinhan juuri siinä kohdassa alkaa se kiinnostavampi/eri tavalla kiinnostava vaihe, eli se talon muodostuminen kodiksi. Eli jatka ihmeessä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muutaman kerran raksaamisen aikana kävi niin, että blogin pitäminen tuntui todella vaikealta. Aika ei riittänyt mihinkään ja väsymys painoi. Lisäksi ei aina jaksanut jauhaa loputtomasti materiaalivalinnoista eikä väliaikaisen kodin sisustus juuri muuttunut. Harrastelijana pidättäydyin myös kirjoittelemasta kovin teknisiä juttuja.

   Nyt kun blogi on jo melkein kaksi vuotias, on ollut mukava huomata, miten se onkin matkan varrella kehittynyt ja muotoutunut omanlaisekseen. Ja miten huikeita tyyppejä siellä ruudun toisella puolella juttua seuraa ja kommentoi!

   Kiitos Lyde myös kahdesta ihanasta blogistasi! Täällä seuraillaan tiiviisti :)

   Delete
 11. todellakin,todellakin!!!

  ReplyDelete
 12. Todellakin! Sun blogi on yksi parhaista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä on ihan huippuhienoa kuulla! Kiitos, kun teit minut niin iloiseksi!

   Delete
 13. Rakennusfysiikan ja talotekniikan kaipuu liittyy varmaankin siihen, että ne ovat miehisiä aloja. sen sijaan suurin osa raksablogien kirjoittajista on naisia. Niinpä miesten kirjoittamat raksablogit ovat tietenkin paitsi hyviä, niin aika suosittuja - varmasti ne mieslukijat löytävät niistä haluamiaan teemoja.

  Lisää miehiä siis bloggailemaan! En nyt väitä etteikö nainen voi ymmärtää talotekniikkaa, mutta onhan se edelleen miehinen alue.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Koko raksaprojektin ajan kaikenmaailman tietäjiä ja neuvojia on ollut ojat väärällään. Sen oman projektiimme relevantin tiedon suodattaminen on ollut ihan oma projektinsa.

   Olemme seurailleet muutamaa erittäin mielenkiintoista miehen kirjoittamaa rakennusblogia ja totta, lähestymistapa on hyvin erillainen. En sitten tiedä, kuinka asiantuntijoita nämä herrat ovat olleet rakennusfysiikan ja talotekniikan suhteen :)

   Delete
 14. Vielä kysytkin, todellakin kiinnostaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näitä juttuja on mielettömän mukava tehdä ja vielä mukavampaa, kun siellä on tuollaisia seuraajia <3

   Delete
 15. Nythän tää vasta mielenkiintoiseksi tuleekin! Teillä on kaunein koti, johon olen blogeissa törmännyt! Onnea uuteen kotiin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No wau! Aika paljon sanottu ja otan tuon kohteliaisuuden kyllä mykistyneenä ja ilolla vastaan. Lämmin kiitos <3

   Delete
 16. No onneksi et ole rakennusfysiikasta tms. kirjoittanut, hohhoijaa. :)

  Mukana pysytään ehdottomasti ja tämä taitaa olla ainut blogi jonka jokaisen postauksen luen vaikka olis kuinka kiire. Innolla jään odottamaan tulevaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, se homma olisi kyllä loppunut kuin kananlento - heti alkuunsa ja kauhean häpeän kera :D

   Ihana olet <3

   Delete
 17. Älä vaan lopeta. Itselleni parasta antia on ollut se, kuinka mahtavia ideoita olette keksineet pienellä budjetilla ilman että tyyli kärsii. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hienoa, että pienen budjetin jutut kiinnostavat. Useimmalla ihmisellä taitaa raha olla aika tiukassa ja on ihan huippu hauskaa keksiä ratkaisuja, jotka eivät rasita kukkaroa. Se että vinkeistä on hyötyä vielä muillekin, tekee hommasta tuplasti hauskempaa :)

   Delete
 18. Kyllä kyllä!
  Olet blogeinesi suosikkilistalla ja jään kuulolle ("näölle" ☺️).
  Ollaan juuri muuttamassa uusvanhaan kotiin ja ideoita kaipaillaan!

  Jessy

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana kuulla ;) Onnea myös uuteen kotiin <3

   Delete
 19. Haha, ettäs edes kysyt. ;) Tietty!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tulee ihan hömelö olo, kun lukee teidän kommentteja. Miten voikaan tulla ihminen onnelliseksi, kun tajuaa, että siellä ruudun toisella puolella on oikeasti joukko tuollaisia ihmisiä seuraamassa tällaisen tavallisen tallukan turinoita sisustamisesta (ja "rakentamisesta").

   Delete
 20. Kyllä, mukana ollaan vaikka harvemmin kommentoinkin! :)

  Heli

  ReplyDelete
  Replies
  1. On aina ihana saada tieto siitä, että siellä seuraillaan. Lämmin kiitos kommentista <3

   Delete
 21. Ai että kiinnostaako, kuule kiinnostaa!! Lähes päivittäin käyn lukemassa ja ei ole kuin 2 muuta blogia joihin olen samallalailla koukussa ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuon otan kyllä todella suurena kunniana! Kiitos <3

   Delete
 22. Vaikka meidän tyylit eroaakin toisistaan, niin mä nautin mielettömästi sun kodin kuvista ja ideoistasi! Kiitos siis, mukana jatkossakin! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lämmin kiitos. Ja voin kuule vilpittömästi sanoa, että samoin!

   Delete
 23. Ehdottomasti kiinnostaa! Siulla (tai siis teillä) on niin hyvä maku, kotinne on uniikki ja täynnä kivoja ideoita ja kuvat vielä täydellisiä. What more can you wish for? :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, miten iloinen olen sanoistasi! Kiitos <3

   Delete
 24. Kyllä ehdottomasti, mukana ollaan! <3 -Jutta

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig