Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

April 12, 2015

DIY PAPER POT


Ostin joskus vuosia sitten Hyötykasviyhdistyksen myyjäisistä siemenpusseja. Joka kevät minun on pitänyt kokeilla viherpeukalotaitojani, mutta kesä on yleensä kääntynyt jo elokuun puolelle ennen kuin muistan tarttua toimeen. Eilinen auringonpaiste muistutti minua kuitenkin tällä kertaa juuri oikeaan aikaan lähestyvästä kasvukaudesta ja eipä muuta kuin tuumasta toimeen.

Edulliset kasvatusruukut valmistuvat muutamassa minuutissa. Tarvitset vain sanomalehteä (käytin näissä jemmaan laittamaani pakkausmateriaalinpalasta) sekä muotin. Hyvän kokoisia ruukkuja pyöräyttää esimerkiksi säilykepurkin avulla.

Leikkaa paperi tölkin korkuisiksi pitkiksi suikaleiksi ja pyöritä suikale tölkin ympärille niin, että paperi jää noin viitisen senttiä tölkin reunan yli. Taittele tölkin pohjaa avuksi käyttäen paperi ruukun pohjaksi ja poista muotti.

Laita paperiruukut alustalle, jossa on reunat ja täytä ruukut mullalla. Siementen kylvämisen jälkeen kaada astian pohjalle vielä reilusti vettä ja jää odottamaan kasvua.
SHARE:

8 comments

 1. Kiitos tästä vinkistä, josko mäkin saisin vihdoin tänä keväänä jotain tohon ikkunalaudalle kasvamaan. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulla on sellainen ruusuinen kuva sellaisesta upeasta yrttitarhasta, jota hellin ja hoivaan koko kasvukauden. Mutta ehkä tuo ikkunalautaviljely voisikin olla juuri se, mistä myös minun kannattaisi aloittaa :)

   Delete
 2. Voi miten somat pussukat! Toivottavasti sieltä alkaa jotain nousta pinnallekin lähiviikkoina :) Minä en tänä keväänä esikasvata mitään. Suoraan ulos vaan kasvatuslaatikkoon, luulen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo kasvun odottelu onkin sitten ihan oma juttunsa. Tämä ei mitenkään ole minun lajini, mutta toivottavasti nuo siemenparat saavat hellässä hoidossani edes jonkinlaisen mahdollisuuden :D Huomasin noista ostamistani siemenpusseista, että osan voi tosiaan ihan ronskisti kylvää suoraan pihamaalle ja nämä jäivätkin odottelemaan hieman lämpimämpiä kelejä..

   Delete
 3. Kiva vinkki ja ihanat kuvat! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kasvatuspurkeista (kai sellaisiakin on olemassa?) ei raaskisi millään maksaa. Olen oikeasti pitkään pohtinut, että missä ihmeen purkissa noita taimenalkuja oikein tehtailisi :D

   Delete
  2. Nämä diy-purkit ovat varmasti hienommatkin kuin "viralliset" kasvatuskipot :)

   Delete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig