Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

April 2, 2015

PIHASAUNA
Erillisrakennuksessa olevaa saunaa on rakennettu pitkään ja hartaasti. Alun perin tämän projektin ei ollutkaan tarkoitus edes vielä valmistua, mutta saimme edistettyä saunarakennusta kaiken muun raksailun ohella, jolloin se valmistui ikään kuin puolivahingossa. Ja hyvä niin. Mikäs sen mukavampaa kuin hilpaista terassin poikki kylpemään.

Saunan seinät ja katto on tehty kauttaaltaan kuusilaudasta. Laudoituksen takana pesuhuoneen puolella on vesieriste ja kymmenen sentin koolaukset. Saunan puolella koolausten takana on Sauna-Satu -eristelevyt. 

Seinät saivat pintaansa niin monta käsittelykerrosta, että jossain vaiheessa meinasi jo tosissaan usko loppua projektin valmistumiseen. Ensimmäiseksi sipaisimme pintaan kaksi kerrosta Tremaxia. Tremaxin tarkoitus on säilyttää puu kellastumattomana. Tämän jälkeen öljysimme laudat useaan otteeseen Auro-kovapohjusteella. Viimeiseksi seinät saivat vielä pintaansa Sauna-Supin. Lauteet käsittelimme parafiiniöljyllä. 

Ennen ensimmäistä saunomiskertaa lämmitimme saunan muutamaan otteeseen, jotta kaikki käsittelyaineissa olevat kemikaalit haihtuisivat varmasti pois. Ennen käsittelyjä kannattaa myös tarkistaa tuotteiden soveltuvuus omaan kohteeseen jälleenmyyjältä. Omaan projektiimme saimme erittäin asiantuntevaa neuvontaa ja palvelua kotimaiselta perheyritykseltä Pajutexilta ja suosittelemmekin mitä lämpimimmin kääntymään Pajutexin puoleen, mikäli tarvitsette mitä tahansa tietoa puunsuojauksesta.

Tremax ja Auro | Pajutex 
Kuusilauta | OP-puu
Suihkulautanen | Oras Optima (272080)
Piilo-asennusosa suihkulle |  Oras (7117)
Pintaosa | Oras optima (7187)
Kiuas | Harvia  
SHARE:

22 comments

 1. Kaunis on saunakin, mutta mitäpä muuta sitä teiltä odottaisikaan ♥

  ReplyDelete
 2. No vau! Varsinkin tuo suihkun puoli on tosi yllättävä ja kaunis!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä oli pitkään haaveena suuren suuri kattoon asennettava sadesuihku. Monen tuhannen hinta kuitenkin löi kapuloita toteutusrattaisiin. Onneksi mies löysi lopulta nuo Oraksen lautaset. Hintaa tuli saman verran kuin päärakennuksen Hsnsgroheille ja tyyli oli juuri oikea :)

   Delete
 3. Nyt ei voi muuta kuin toistaa Johannan sanat <3 Hyviä löylyjä!

  ReplyDelete
 4. Kaunista ja jotenkin niin suomalaisen näköistä, hyvällä tavalla siis :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sain saunarakennuksessa mellastaa puun kanssa ihan sieluni kyllyydestä. Lopputuloksesta tuli juuri sopivan lämminhenkinen ja juuri niin, sopivan suomalainen :)

   Delete
 5. Kovan työn olette tehneet, mutta kyllä on kannattanut. Upean näköistä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tässä alkaa pian työt loppua olikin ensimmäinen ajatukseni saunan valmistuttua. Tämä jäi tosin aika lyhyeksi kuvitelmiksi, kun katsahdin ulko-ovesta pihamaalle ja ymmärsin, että siinähän se vasta savotta onkin :D

   Delete
 6. Upea kokonaisuus! Olinkin juuri viikolla yhteydessä Pajutexiin. Heillä on hyvä asiantuntemus ja palveluasenne :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saimme Pajutexilta myös ihan huippuhyvät ohjeet ulkokalusteiden huoltoon. Enpä ole edes ennen tullut ajatelleeksi, miten suuri eri on luonnonmukaisilla ja synteettisillä tuotteilla muutenkin kuin pelkästään ympäristön kannalta (tämä on aihe, josta jaksaisin intoills loputtomiin ;)

   Delete
 7. Valoisa, moderni ja silti niin perinteinen. Oivallinen ja kaunis sauna! Hyvä te!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saunarakennuksesta tuli oikein oiva, pääsemme mukavasti mökkitunnelmaan ihan vain parin sekunnin matkalla ;)

   Delete
 8. Ihastelin isoa eteisen peiliänne, mainitsit että se on ollut aiemmassa kodissanne mutta en löytänyt merkkiä - onko ihan jonkun kaupan tarjonnasta?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Peili on ihan ehtaa Ikeaa, Hovet nimeltään. Uskoisin sen olevan vielä Ikean valikoimissa.

   Delete
 9. Muistuttaa vähän Hyvinkään asuntomessutalon Majan saunaa, mutta silti ihan omansa. Kaunis, sielukas ja hienosti toteutettu. Hyvä te ja onnea uudelle saunalle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Piia! Kyllä tuosta saunasta esikuvansa tunnistaa ;) Olimme pitkään haaveilleet Avanto Arkkitehtien Kyly-saunamaisesta toteutuksesta ja tietääkseni samainen sauna innoitti myös Majan väkeä. Kiitos siis myös heille inspiraatiosta toteutukseen.

   Delete
 10. Niin yksinkertainen, niin kaunis. Hienoa!

  ReplyDelete
 11. Hei!

  Mitkä ovat löylyhuoneenne mitat?
  Täällä mietin tarvittavaa kokoa...

  -Jutta-

  ReplyDelete
 12. AnonymousJune 20, 2017

  Hei, mitkä ovat kokemukset nyt reilu 2 vuoden jälkeen? Onko puun sävy ja pinta pysynyt hyvänä?

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig