Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

May 24, 2015

DIY TERSSIKALUSTEET: PART 2


Voi mikä ihana toimelias sunnuntai. Aurinkokin tervehti meitä mukavasti pilven lomasta ja sain viimein nappastua muutaman detskun päiväpunkan rakenteesta ja petauksesta.

Saimme Byggmaxilta puutarha-aiheisen nikkarointihaasteen, jonka tarkoituksena oli toteuttaa 400 eurolla Byggmaxin tuotteilla jotain omalle pihalle tai terassille sopivaa. Koska pihamaamme noin yleisesti ottaen on edelleen erittäin rujossa kunnossa, päätimme askarrella tulevaa kesää silmällä pitäen jotain sopivaa terassillemme. Lopputuloksena syntyi 90 x 200 cm säilytyslaatikko kautta päiväpunkka sekä 100 x 200 cm lankkupöytä.

Päiväpunkan kehikko tehtiin 50 x 50 runkopuusta. Kehikkoon ruuvattiin pontattua lattialautaa ja reunat siistittiin puurimoilla. Laatikon pohja vuorattiin laudalla. Tämän jälkeen teimme yksinkertaisen kannen, jossa lattalaudat kiinnitettiin tukevasti yhteen ruuvaamalla ne kiinni kahteen rimaan. Jotta kantta olisi mahdollisimman helppo käsitellä kiinnitimme siihen vielä saranat sekä laidat, jotka myös pitävät patjan tukevasti paikallaan. Kannen saranat ruuvattiin laatikkoon ja päiväpunkka oli maalausta vaille valmis. Käsittelimme toistaiseksi koko lotjan pariin otteeseen puukyllästeellä. Myöhemmin arkku saattanee saada kylkiinsä jonkun sävyn, mutta ennen kuin pääsen itseni kanssa asiasta yksimielisyyteen mennään tällä.

Kaikki materiaalit ja tarvikkeet Byggmax:
- Pontattu lattialauta
- Runkopuu 50 x 50 sahattu 

- Runkopuu 47 x 100 sahattu 
- Runkopuu 22 x 100 sahattu 
- Saranoita 1502 Habo sinkitty 
- Ruostumattomia yleisruuveja 
- Puukylläste väritön
SHARE:

21 comments

 1. Oi miten kaunis penkki. Näppäriä olette :9 Mielestäni penkki ei kaipaa enempää käsittelyä, kaunis juuri tuolaisena.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Taidat olla oikeassa tuon penkin suhteen. Täytyy tutkailla kuinka tuo vanhenee ajansaatossa ja "käsitellä" vasta sitten, jos tarve vaatii :)

   Delete
 2. Ihanat värit tekstiileissä <3 Saanko udella mistä olet kokonaisuuden poiminut? Ja puunväri sopii oikein hyvin penkille. Ihana blogi sinulla, tykkään! t. Virpi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tekstiilikokonaisuuden poimin matkaani ikeasta. Valkoiset tyynyt on ulkokäyttöön tarkoitettuja ja muut verhoilukankaalla päällysettyjä sohvatyynyjä.

   Todella mukava kuulla, että pidät blogista <3

   Delete
 3. Kaunis, kyllä kelpaa ottaa tirsat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuossa on tosiaan mukava pötkötellä. Toivottavasti sitä kuitenkin herää suht ajoissa päiväunilta, ettei vietä ihan koko yötäkin ulkosalla :D

   Delete
 4. Kiva nähdä tämä nyt valmiina, on kyllä tosi hyvän ja näppärän näköinen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lotjasta tuli tosiaan oikein näppärä. Nuo tekstiilit sujahtavat kätevästi laatikkoon sateelta suojaan ja mahtuupa tuonne uumeniin kaikkea muutakin tarpeellista pihatarviketta.

   Delete
 5. Kivan näköinen kyllä tuli. En ole koskaan kauheasti sinisestä tykännyt, oikeastaan ns.farkun sinisestä ja turkoosisesta. Sininen näyttää kyllä ihanalta kuvassa harmaan, valkoisen ja puun värin kanssa :) Onnistunut valinta !!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo sininen raikasti yllävästi kokonaisuutta. Alunperin ajattelimme mennä (taas) ihan harmaalla linjalla, mutta sitten matkaan sujahti sattumalta myös muutama farkunsininen yksilö :)

   Delete
 6. Todella kaunis ja toimivan oloinen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Vaikka laatikosta tulikin aika hevi kokonaisuus, ajattelimme ettei säilytystilaa ole koskaan tarpeeksi :)

   Delete
 7. Ihana, meillekin parvekkeelle joku tämäntapainen on suunnitelmissa tehdä, vielä pyöritellään ideoita mielessä remontin ajan. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Parvekekalusteena tällainen säilytyspenkki toimii varmasti täydellisesti. Tilaa oleskella ja saa vielä kaupanpäälle säilytystilaa. Tsemppiä remppailuun!

   Delete
 8. Siitä tuli ihan täydellinen :) Hyvä te!

  ReplyDelete
 9. Todella kaunis lopputulos! Ihana tuo sininen sävy tekstiileissä ja yhdistettynä muiden värien kanssa. Mikä patja teillä on tuossa? Katsoinko oikein vai onko siinä päällä Ikean päiväpeitto? Ompelitko sen patjan suojaksi vai onko vain kääräisty siihen? Kyselen nyt vähän tarkemmin, kun omaan pergolaan pitäisi vastaavanlaista suunnitella ja tämä näyttää todella hyvälle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Patja on myös Ikeasta, samoin kuin päiväpeitto ;) Tarkoitus olisi ommella tuosta harmaasta verhoilukankaasta patjansuojus, mutta se projekti on vielä aika vaiheessa.

   Delete
 10. AnonymousMay 27, 2015

  Todella onnistunut kokonaisuus. Tuollainen sopisi myös meidän terassille, joten kiitos vinkistä! Nyt kun vielä saisi jonkun tekemään sellaisen. Vai voisiko teiltä tilata ;) ?? Minäkin kiinnitin huomiota siihen, miten kauniisti puu, valkoinen ja tuo farkunsininen sopii yhteen, wau! Niin raikasta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tilaukseen vaan ;) Nämä meidän projektit syntyvät huomattavasti nopeampaa tahtia kuin urakoitsijamme puuhat. Meillä on vieläkin talo kesken ja olemme harrastaneet taas kuukauden päivät yksinpuhelua urakoitsijan suuntaan. Ei teillä sattuisi enää pyörimään Piipposen väkeä?

   Delete
 11. Ihastuin tähän teidän ihanan inspiroivaan day bediin välittömästi ja tarkoituksenamme olisi nikkaroida vastaava sänky omalle terassillemme :) Voisitko kertoa tarkemmin puutavaran menekistä niin se helpottaisi puutavaran hankintaa?

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig