Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

June 2, 2015

KOKEMUKSIA BETONILATTIASTA

Mikäli blogin tilastoja tutkii, nousee betonilattia yleisimmäksi hakusanaksi, jolla blogiin tupsahdetaan Googlen kautta. Aikaisemmissa betonilattioita käsittelevissä postauksissa on käyty keskustelua niin lattioiden puolesta kuin vastaan.

On mielenkiintoista, kuinka lattia voikaan herättää niin voimakkaita reaktioita. Toisten mielestä se on ah, niin täydellinen ja toiset taas piilottaisivat kaikki betonilattiat syvimpään kellariin.

Olemme nyt vuodenpäivät kuluttaneet omaa, mikrosementillä pinnoitettua betonilattiaamme. Päädyimme betonilattiaan puhtaasti omien henkilökohtaisten mieltymystemme takia. Tämä on siis pitkälti makuasia. Saumaton ja listaton lattia on lisäksi ainakin omassa käytössämme ollut mukavan vaivaton. Tosin robotti-imurimme tykkää silloin tällöin jättää puumerkkinsä valkoisiin seiniin, mutta tämähän on vain positiivista. Tiedämme, että siivous on suoritettu juuri siellä missä pitääkin.

Halusimme suuresta tilasta myös mahdollisimman eleettömän (ja värittömän), jolloin kotiin saa vaihtelevuutta edullisesti piensisustusta päivittämällä. Tosin meidän minimalistisessa kodissamme nuo pienesineet ovat toistaiseksi piiloutuneet kaappeihin. Mutta eihän sitä koskaan tiedä. Uskon eleettömän tilan kuitenkin kestävän paremmin aikaa kuin reilu kymmenen vuotta sitten valitsemani merbaun värinen laminaattilattia (tämä lienee kuitenkin myös niitä makuasioita).

Kuten mihin tahansa lattiaan, myös mikrosementillä päällystettyyn lattiaan saattaa tulla myös naarmuja ja kolhuja. Nämä pystyy paikkaamaan hiomalla vaurioituneen kohdan ja laittamalla päälle ohuen kerroksen mikrosementtiä ja lakan.

Talvella lattia on mukavan lämmin (vesikiertoinen lattialämmitys) ja kesällä sopivan viileä.

Tässä osoitteessa lattiavalinta meni omia tarpeitamme ajatellen nappii. Täytyy kuitenkin myöntää, että ihan mukava sillä yläkerran ja saunatuvan lipeäkäsitellyllä puulattiallakin on tepastella.
SHARE:

5 comments

 1. Minusta on makea tämä teän betoni lattia. Meillä on tarkoitus nyt kesällä tai viimeistään aloittaa kuisti, eteisen ja wc tilojen remontointi. Ekana miettinyt lattioksi mahdollisimman isoa laattaa, että saumoja olisi vähemmän...just puhtaana pidon kannalta. Nyt olen jopa kallistumassa tähän betonilattiaan. Just keräillyt kuvia wc-tilaan postaukseeni ja yksi kuvao likin tästä betonilattiasta. Inhoan kaikkia saumoja ja haluan ehdottomasti helppohoitosen lattian. Oliko lattia helppo tehä? Miten puhdistus?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kunhan pohjat on hyvin tehty, mikrosementin liippaaminen saunarakennukseen oli mielestäni erittäin helppo, mutta työläs homma. Meitä jopa vähän harmittaa, ettei rohjettu tehdä talon lattiaa itse :) Puhtaanapito on kyllä todella vaivatonta. Eteisessä kannattaa tosin huomioida, että kenkien mukana tulevat kivensirut voivat naarmuttaa mikrosementillä pinnoitettua lattiaa.

   Delete
 2. AnonymousJune 04, 2015

  Tuo teidän lattia on ihan mielettömän kiva. Itsellä rakennusprojekti meneillään ja pääni puhki miettinyt lattiamateriaaleja. Vaihtoehtoina betonilaattia ja mosaiikkiparketti. Vielä ei mitään ole päätetty. Kysyisinki, et mitä eroa on tuolla teidän alakerran betonilattialla versus saunan mikrosementtilattiaan? Onko väri eroa? Onko lattiaan tullut tahroja yms. keittiön kohdalle? Meillä kaksi lasta, niin olisi kiva saada myös kauniita ja samalla käytännöllisiä valintoja tehtyä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Värieroja alakerran ja saunatuvan lattiassa ei juurikaan ole. Alakerran lattia on tosin ehkä hieman "eläväpintaisempi". Saunarakennuksessa emme ole öljyjä lutranneet, mutta SBL:n mikrosementtiin saattaa jäädä hetkeksi tummempi rinkula, jos esimerkiksi pohjastaan kostea ämpäri on jäänyt lattialle yöksi. Nämä tummentumat ovat kyllä "haihtuneet" ainakin tähän mennessä. Talon lattian teki Lattiamies ja tahroja ei keittiön tai kodinhoitohuoneen lattiaan ole jäänyt vielä mistään.

   Delete
 3. AnonymousJune 22, 2015

  Can you tell me where that carpet is from?

  ReplyDelete

Kiitos kun jätit viestin!
Tack för din kommentar!
Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig