Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

June 7, 2015

SMALL THINGS MATTER

Raksalla hommia roiskitaan todella suurella siveltimellä tai pikemminkin muotoillaan kirveellä. Mikään ei ikinä ole niin justiinsa ja kelpo työnjäljeksi riittää se, että yleisilme on siisti. Ihmiselle, joka ihan työkseen tarkistaa, että linjat ovat varmasti suorassa, tämän asian hyväksyminen on ollut välillä aika vaikeaa.

Kun yhdistetään kirveellä veistetyt yksityiskohdat ja omat vajavaiset rakennustaidot, joudutaan tilanteeseen, jossa silmiä häiritseviä epäkohtia ratkaistaan välillä suhteellisen luovalla ja ehkä jopa hivenen periksiantamattomalla tavalla.

Otetaan esimerkiksi porraskuilun käsijohdin.

Emme löytäneet mistään toiveidemme mukaista käsijohdinta. Rautakaupan versioista mikään ei miellyttänyt ja mittatilattuna mokomat hökötykset saivat kukkaromme kirkumaan kauhusta. Tällaisessa pattitilanteessa tarvitaan hieman tuumausaikaa sekä yhden onnenkantamoisen siivittämä  ankanmarssi läpi ryteikköjen. Lopputuloksena oli tuossa ensimmäisessä kuvassa näkyvä tee-se-itse-käsijohdin, jonka kustannukset jäivät siihen satasen pintaan.

Tuossa ensimmäisessä versiossa alumiiniputken päät jäivät kuitenkin inhottavasti näkyviin. Lisäksi putkeen piilotetun, portaikon valaisimena toimivan lednauhan muuntaja näkyi ikävästi. Pähkäilimme jos jonkinlaisia patenttiratkaisuja, mutta mikään ei tuntunut toimivan. Jätimme asian lopulta sikseen ja keskityimme ratkomaan "muutamaa" muuta rakentamiseen liittyvää oikeaa ongelmaa.

Kun annoimme asian olla, loksahtelivat (tässä tapauksessa) palaset lopulta ihan vahingossa paikoilleen. Tiesimme, että noihin putkiin on saatavilla erilaisia tulppia, mutta tukkurilta tilatessa näitä olisi pitänyt ostaa 100 kappaleen erä. Yhteen johtimeen tässä olisi ollut vähän turhan monta ylimääräistä. Tällä viikolla Etrassa asioidessa tulpat muistuivat kuitenkin mieleen ja pitkään hyllyjä koluttuaan myyjä löysi kuin löysikin kaksi, täydellisesti juuri tuohon putkeen loksahtavaa muovin palaa. 

Yllättävästi silmä oli tottunut noihin tummiin putken päihin (kuten aika moneen muuhunkin vähän sinnepäin olevaan asiaan talossa). Silti täytyy tunnustaa, että joskus tuollaiset todella mitättömän pienet asiat saavat olon tuntumaan hetkittäin hyvinkin keveältä kaikkien niiden elämän isompien asioiden rinnalla.

We have been looking for a long time small plugs to the straircase railing. Finally it looks a finalized.
SHARE:

9 comments

 1. Replies
  1. Voi kun joku tulisi tekemään muutaman muunkin taikatempun talossa ;)

   Delete
 2. Hieno kaide. Pienissä jutuissa on suuruuden salaisuus,
  Ihana lukea muistakin yksityiskohtien hifistelijöistä.
  Remontin yhteydessä kirosin monesti sitä ettei simppeleitä/tyylikkäitä ratkaisuja löytynyt tai jos löytyi maksoivat hunajaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaikki simppeli (ja omasta mielestä) tyylikäs tosiaan maksaa aina tuplahinnan verrattuna vähän krumeluurimpiin versioihin. Tämä on aiheuttanut tarkanmarkan rakentajalle pulman jos toisenkin :)

   Delete
 3. I feel you, niin tiedän tuo tunteen. Hiljaa hyvä tulee :) Onnea samalla Blogimediaan liittymisestä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Piia! Milloinkohan sitä pääsee oikeasti eroon statuksesta "rakentaja". Koko kulunut vuosi on kyllä ollut aikamoista odottelua. Edelleen odotamme, että urakoitsija vaivautuisi tekemään työnsä loppuun, jotta saisimme talon vihdoin ja viimein oikeasti säältä suojaan :D

   Delete
 4. I feel you too! Ja mietippä missä suossa me taisteltiin vuonna 2009 ja 2010, kun omaa saman tyylistä talomme rakennettiin. Musta tuntuu, että ns. modernityyli teki tuolloin vasta tuloaan ja missään ei ollut omaan hintaluokkaan sopivaa tuotetta tarjolla. Miehelläni onkin jo sanonta, että pakkoko se on kaikki itse tehdä tai tunata 😀

  Ja hei miten te nyt lopulta sen kaidevalon asensitte? Meillä oottelee ledinauha edelleen kaapissa. Oma valokatkaisija sille onneksi laitettiin jo raksavaiheessa....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Me olemme myös aika rehvakkaasti ottaneet sen asenteen, että itse tehden saa juuri sellaista kuin haluaa ja juuri sillä tarkkuudella kuin tarvitsee :D Eihän se aina ole ihan putkeen mennyt, mutta mieluummin korjailee itse omia jälkiään, kun niin sanotun "ammattimiehen" kaiken maailman sähläyksiä ja sotkuja..

   Asensimme lopulta valon käsijohtimen taaksen. Kokeillessamme lednauhaa kaiteen alapuolelle, se näkyi todella rumasti yläkerrasta katsottuna.

   Delete
 5. Hih, ensin sitä tuskailee millintarkkojen, joustamattomien suunnitelmiensa kanssa, kun kukaan ei osaa toteuttaa niitä sillä tavalla kun haluaisi, eikä varsinkaan siihen hintaan, kuin haluaisi. Kun on pakko luovuttaa ja antaa periksi muutamasta vaikeimmasta, unohtuu tuska yllättäen parissa viikossa. Kuukaudessa silmä ja mieli ovat jo tottuneet. Mutta voi että, mitä aika saattaakaan tehdä, kun viimein antaa periksi. Tuoda juuri sen puuttuvan palasen. Kiitos Maja, yritän muistaa tämän ensi kerran, kun tämä remontti iskee nenään. Olisinpa lukenut tämän jo eilen. Olisin pärjännyt niin paljon paremmin isännöitsijän kanssa asioidessa. Ja rautakaupassa. ;) Just näin. Keep calm and wait for it. ❤️

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig