Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

July 1, 2015

IHAN PUSKISTA

Piha alkaa muistuttamaan viidakkoa. Tai niiltä osin, missä se suinkin on mahdollista. Pihamaa muistuttaa myös sorakuoppaa, jossa voi sateen sattuessa pistää vaikkapa mutapainiksi. Mutapainia täällä ei olla harrastettu, mutta viidakkoa on käännetty ja tongittu senkin edestä. Olemme pähkäilleet, mitkä rehut voisi mahdollisesti pelastaa jatkoa ajatellen ja mitkä saavat tuomion rikkaruoho.

Tuo pöydälle harventamani kimppu kuuluu sarjaan mysteeri. Isolehtiseen puskaan tupsahti muistaakseni myöhemmin kesällä suuret valkoiset kukat. Tänä vuonna tuo puska on kasvanut kohisten ja kasvaessaan nielaissut allensa meidän juhannusruusun, jonka ajattelimme jo aiemmin pelastaa jättiläispuskan hampaista. Jättiläispuska itse odottelee vielä kohtaloaan.

Aika paljon kotihommat keskittyvät siis tällä hetkellä tuonne pihamaalle. Talokin pysyy siistinä, kun vietämme suurimman osan valveillaoloajasta ulkosalla. Tosin eilen grillinhakureissulla tarttui matkaan myös muutama kehys, joissa on nyt lasin tilalla muovi (robotti-imuri saakoon potkia näitä huoletta pois tieltään). Kehyksiin sujautin Silke Bonden printit, joiden sinisen ja harmaan sävymaailmaan ja rauhalliseen vesivärimäiseen viivanvetoon olen tällä hetkellä erityisen ihastunut.

Julisteet | Silke Bonde, Cove ja Leaf Me | The Poster Club
Kehykset | Ikea 
Betonivalaisin | Kube

P.S. Onko siellä ruudun toisella puolella mahdollisesti pihajutuista kiinnostuneita? Täällä touhutaan suurella innolla ja täydellä ymmärtämättömyydellä tuon ulko-ovelta aukeavan pläntin parissa. Ehkäpä näistä toilailuista irtoaisi ihan jutuiksikin asti vaikka vinkit taitanevat jäädä asteelle "älä ainakaan tee näin".
SHARE:

16 comments

 1. Pihajuttuja kehiin vaan!! Täällä juuri pihasuunnittelu meneillään joten kaikki vinkit ja ideat otetaan innolla vastaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pihajuttuja tulossa! Tämä aihepiiri menee kuitenkin hivenen ohi meidän "erikoisosaamisen", joten vinkkeihin kannattanee suhtautua lievällä varauksella :D

   Delete
 2. Pihajutut kiinnostavat kovin! Meilläkin pihaa puuhataan oho-hups-menetelmällä :) Meinasin heittää, että tuo puska on pallohortensia tai lumipalloheisi, mutta metsään voi mennä molemmat :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oho-hups-menetelmällä mennään täälläkin. Ehkäpä pihan kanssa se on "sallitumpaa" kuin kodin suhteen. Ei ole niin kauhean vaarallista, jos kaikki rehut eivät menesty toivotulla tavalla, mutta esimerkiksi kylppärin suhteen oho-hups voisi olla aika katastrofaalinen menetelmä :D

   Delete
 3. Pihajutut kiinnostavat kovasti, hauska päästä seuraamaan miten tehdään piha alusta alkaen.

  Maljakkoon nappaamasi oksat taitavat kuulua lehmukselle :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuon sorakuopan kuvaaminen on aika haasteellista (tai siis lähinnä siinä ei ole mitään kuvattavaa), mutta tuo ennen-jälkeen on tosiaan mielenkiintoinen lähestymistapa. Pitää siis kaivaa kamera esiin, jotta saa kuvattua toteutuksen alusta alkaen :)

   Delete
 4. Pihajutut kiinnostaa täälläkin. Meille tosin on tilattu sorakuorma, olisi ihan tervetullutta pelkän nurmikon joukkoon.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meille pitäisi tuota soraa myös ajaa, jotta saadaan piha korotettua oikeaan korkoon. Tällä hetkellä esimerkiksi autotalliin ajosta saa vain haaveilla. Saa nähdä jääkö tontin takaosa nurmikolle vai kehitelläänkö myös jotain kiviviritelmiä :)

   Delete
 5. Pihalla täälläkin touhutaan, joten kerro vain mitä te olette saaneet aikaiseksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toistaiseksi olemme saaneet aikaiseksi pari laatikkoa sekä kivialueen (ne murikat, joita yksi kaunis päivä pyörittelimme).

   Delete
 6. AnonymousJuly 03, 2015

  Ehdottomasti! Meilläkkn pihahommat menneillään, joten hyvät vinkit ja ideat otetaan mielelään vastaan! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ideoita on vaikka millä mitalla :) Tuo toteutuspuoli pihan kanssa on huomattavasti haasteellisempi..

   Delete
 7. AnonymousJuly 03, 2015

  Hei, sellaista kyselisin, että onko teillä pinnoitettu jotenkin tuo ulkoterassin sementtilattia? Täällä pähkäilemme miten toimia oman terassin betonilattian kanssa. Haluan, että se näyttää betoniselta, mutta betonipöly pitäisi saada kuriiin. Mitä tehdä?! Ihana blogi sulla! Bongasin myös uudesta Asun lehdestä. :)

  T

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ulkoterassi on pinnoitettu Ardexilla (A 46). Ilman lakkausta tosin tuosta lähtee myös jonkin verran pölyä, mikäli terassilla tassuttelee paljain jaloin tai sukkasillaan. Hih, hauskaa, että huomasit kuvan Asun-lehdessä :)

   Delete
 8. Kyllä kiitos pihajutuille. Siellähän tässä möyritään koko ajan. :)

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig