Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

August 16, 2015

GROW YOUR OWN FOOD | VILJELE LAVAKAULUKSESSA

Sunnuntaiaamu hujahti kyykkiessä kyynärpäitä myöten mullassa. Suurta iloa aiheuttaneet, Ikeasta ostetut kurkuntaimet ovat alun laiminlyödystä hoidosta huolimatta jaksaneet puskea kurkkua koko kesän kiitettävällä tahdilla. Taimet unohtuivat terassin kuvaussession jälkeen turhan pitkäksi aikaa ruukkuihin ja pääsivät nuupahtamaan niin pahasti, että olin jo valmis lukemaan mokomille lopullisen tuomion. Kun kurkut olivat lähdössä viimeiselle matkalleen kohti kompostia, taloutemme viherpeukalo anoi antamaan niille vielä yhden mahdollisuuden.

Koska pihamme soralla ei ole kasvanut edes rikkaruho, kokeilimme tänä keväänä ensimmäistä kertaa GreenCaren GroBiootti -kasvumaata. Tiedättekö sellaisen pussukan, jossa on mullat ja kaikki muu tarvittava valmiiksi. Pussukkaan tehtiin reiät taimille ja taimet lykättiin suoraan pussukkaan kasvamaan. Ja kasvoihan ne. Siinä kurkkujen kyljessä viheriöi myös minttua ja lavakauluksista kyhätyssä puutarhassa läjäpäin muita yrttejä. Kokeilimme myös villinä leviävää vadelmaa sekä karhunvatukkaa ja sokeriherneitä. Nam!

Sunnuntai-iltapäivän kruunasi terassilla auringonpaisteessa nautittu lounas, jonka kyhäsimme kasaan osaksi kasvimaan antimista. Kurkut ja minttu pääsivät tsatsikiin ja aikaisemmin lauantaina pyöräyttämämme pitaleivat sekä kanat ja halloumit grilliin. Tällaisista aineksista ei voi muuta kuin syntyä mitä erinomaisin päivä.

P.S. Kinuskikissan blogista kopioitu Pitaleipä-resepti on vakiintunut nopeasti yhdeksi tämän keittiön luottoklassikoista.
SHARE:

No comments

Post a Comment

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig