Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

August 11, 2015

OUTDOORS | PIHA VALMISTUU

Terveiset kivenpyörittäjien kylästä. Enpä olisi ikinä uskonut, että talonrakentamisen jälkeen koittaa toinen savotta. Nimittäin pihan rakentaminen. Jostain syystä mielikuvani pihoista perustui lähinnä Asuntomessujen tarjoamaan mielikuvaan. Kun talo on valmis, ikään kuin taikaiskusta syntyy siinä ohessa myös piha, jossa kaikki kivetykset on puunattu, pienet sievät puut pönöttävät tuettuina rivissä ja robotti-ruohonleikkuri rallattelee nurmikolla. Juu ei. Ei käynyt myöskään se sama tonttujoukko, jonka huomasin yhden päivän aikana tehneen ihmeitä naapuriin rakentuneen rivitalon pihoissa sutaisemassa samalla meidän sorakuoppaamme uuteen uskoon.

Kaikilla on omat kiireensä ja stressiaiheensa, joten en jauha aiheesta sen enempää. Tyydyn vain toteamaan, että voi kuinka voikaan ihminen tulla onnelliseksi ruohon kasvamista katsellessa. Pihamme pohjatyöt alkavat olla kunnossa ja nyt pääsemme vihdoin seuraavaan (ja huomattavasti mielenkiintoisempaan) aiheeseen, nimittäin puiden ja muun kasvillisuuden valitsemiseen ja istuttamiseen. En miltei malta odotella ensi kevättä ja kaiken mahdollisen vihreän ilmestymistä ikkunoiden taakse. Sitä ennen kuitenkin aion istuskella kaiken liikenevän ajan terassilla ja iloita joka ikisestä taloa reunustavasta pienestä pyöreästä rantakivestä. Olipa aikamoinen homma!

P.S. Tällä viikolla pärähtää käyntiin parikin arvontaa, jotka ainakin itseltä meinaavat viedä jalat alta. Luvassa elämyksiä ja ihan huikeaa designia. Ensimmäinen pyörähtää käyntiin Instagramissa ihan näillä näppäimillä.
SHARE:

25 comments

 1. Ihanalta näyttää! :) Minä olen niin hullaantunut pyöreisiin pikkupuihin, joissa on kapea runko. Niitä on monessa lajikkeessa ja nyt viimeimpänä hankintana ostimme pallovaahteran.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nuo pyöreät pikkupuut miellyttävät myös minua kovin. Harmi, että suurinosa ei ole oikein talvenkestävää laatua. Ainakaan ne, joihin olen itse törmännyt. Miten tuo pallovaahtera. Kestääköhän se mahdollisesti suomen pakkasia?

   Delete
 2. Piha ei taida koskaan tulla valmiiksi...ja hyvä niin. Mitä ihmettä sitä sitten tekee jos kaikki tulisi valmiiksi, heh :D

  Hyvältä näyttää kivet! Mukavaa viikkoa <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olisi kyllä todella tylsää vain istua ja pyöritellä peukaloita. Pieni puuhastelu silloin tällöin pitää mielen virkeänä ja mikäs sen mukavampaa, kuin tonkia tuota plänttiä ja ihastella kaikkea kasvavaa. Olemme oikeasti pihan pohjien rakentumisen myötä innostuneet tosissamme puutarha-asioista :)

   Delete
 3. Täälläkin on painettu koko kesä pihahommia kädet rakoilla ja paikat kipeinä, hyvä että pääsee aamuisin sängystä ylös :D Eikä ne hommat kyllä lopu, vaikka yhden saa valmiiksi. Ihanalta näyttää teillä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, kuulostaa kyllä niin tutulta. Muutamana aamuna on saanut oikein tosissaan yrittää oikaista vartensa pystysuoraan muotoon. Tietää kyllä tehneensä :D Ja kyllä, niitä hommia tosiaan riittää sekä sisällä että ulkona. Pikkuhiljaa..

   Delete
 4. Hyvältä näyttää. Itselläni on ajatuksissa toteuttaa moderniversio pergolasta. Teidän näyttää hyvältä. Voisitko ottaa kuvia pihan perältä niin saisin paremman käsityksen teidän ratkaisusta?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuvailin viikonloppuna myös vähän laajempia otoksia talosta ja pergolasta. Yritän ehtiä julkaisemaan kuvat pikapuoliin!

   Delete
  2. Kiva kiitos!

   Delete
 5. uskomattoman hienolta näyttää! samaa tonttujoukkoa odotettiin meilläkin luvattoman pitkään :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei meilläkään se odottelu juuri auttanut. Ne tontut taitavat liikkua ainoastaan sopivalla summalla euroja :)

   Delete
 6. Todella tyylikkäältä ja pelkistetyltä näyttää. Pidän! Ja mitä, onko teillä viikunapuussa viikuna? No johan! Itse olen hädin tuskin saanut pidettyä omani hengissä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Piti käydä ihan tarkistamassa tuo viikunatilanne ja tosiaan, siellä oli toistakymmentä viikunaa. Tämä ei tosin millää muotoa ole minun ansioitani. Mies on ilmiömäinen viherpeukalo :)

   Delete
 7. Piha ei ole koskaan valmis. Täällä työstetty 5 vuotta pihaa. Mutta uskomattoman upea piha.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näinhän se tosiaan on. Vähän sama on sisustuksenkin kanssa. Se kerrostuu ja jopa muuttuu ajansaatossa ja se, jos mikä on ihan parasta. Tuota meidän pihaa ei oikeastaan vielä edes kehtaa pihaksi kutsua. Kyseessä on vasta aihio. Innolla odotan, miltä täälläkin näyttää sitten viiden vuoden kuluttua :)

   Delete
 8. Samanlainen savotta sitä odotti meitäkin asuntomessuille rakentajia.;) pihan rakentamiseen jäi lopulta aikaa kaksi viikkoa ennen messujen alkua kaiken muun hässäkän ohessa ja voi kuinka sitä tonttujoukkkoa olisi kaivattukkaan..:)

  Nauttikaa pihahommista, pihastanne tulee varmasti yhtä upea kun talostanne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pystyn aavistamaan vain hitusen siitä ponnistuksesta, jota asuntomessurakentaja joutuu puristamaan tiukkojen aikataulujen puristuksessa. Enkä pysty edes käsittämään, mikä urakka on saatella piha valmiiksi parissa viikossa kaiken muun hässäkän ohessa. Arvostan kyllä suuresti!

   Delete
 9. Kauniilta näyttää :) Ihmettelinki, että mihin oot kadonnut ko et oo blogia päivittänyt...nyt valkeni :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lomakuu hujahti ohitse kyllä sellaista vauhtia, että ei pysty vieläkään käsittämään, mitä oikein tapahtui :D Nyt tekisi oikeasti mieli kadota hetkeksi jonnekin tavoittamattomiin, mutta kun arki pyörähtää käyntiin, ei siinä oikein ole tilaa katoamistempuille. Onneksi tämä blogi toimii ihanana vastapainona arkisille aherruksille, joten täällä taas ollaan liimattuna :)

   Delete
 10. Hei! millä tuo saunarakennus on käsitelty?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saunarakennus on käsitelty Teknoksen Woodex Aqua Solidilla, sävy 7310
   http://mustaovi.blogspot.fi/2014/10/perfect-black_14.html

   Delete
 11. oi huokaus miten upeaa!

  ReplyDelete
 12. Näyttää ihanalta!! Mielenkiinnolla odotan lisää piha-aiheisia postauksia :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Viikonloppuna tuli kuvailtua pihalla vähän enemmänkin. Juttuja siis luvassa :)

   Delete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig