Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

September 5, 2015

#MAKUSALAISUUS


Oman pihan myötä olemme jopa itsemme yllätykseksi vähän höpsähtäneet näihin puutarhajuttuihin. Taitoa ei edelleenkään löydy, mutta ehkäpä into korvaa osan tuosta puutteesta? Vietimme bloggaajaporukalla Rajamäen ja GreenCaren kutsumana Salaisen puutarhan sadonkorjuujuhlaa ja kokkailimme Helsinki Food Companyn asiantuntevassa ohjauksessa neljän ruokalajin illallisen, jonka nautimme elokuisessa hämyssä Annalan puutarhan kasvihuoneessa. Mikä paikka ja ihan raitiovaunumatkan päässä ydinkeskustasta Hämeentiellä.

Nuo mukaamme saamat reseptit olivat sen verran yksinkertaisia, että ajattelimme uskaltaa kokeilla samaa menua myös kotona. Tiedoksi vain kaverit. Pian tupsahtaa kutsu etikalla ryyditettyihin illalliskemuihin. Sitä ennen keittelemme vielä muutaman satsin kesäkurpitsa/kurkkurelishiä, joka on nostanut raksahodarimme (mihinkäs sitä vanha koira karvoistaan pääsisi) taas ihan uudelle asteelle. Kasvatuslaarissa asustelevat kurkkumme takaavat, että tuota herkkua riittää vielä joksikin aikaa.

Kesäkurpitsa/Kurkkurelish 
(n. 7,5 dl valmista relishiä)

500 g kesäkurpitsaa/kurkkua 

1 iso salottisipuli 
1 valkosipulinkynsi

Mausteliemi: 

1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa (tai maustettuja versioita) 
1 dl vettä 
2 rkl suolaa 
2 dl sokeria 
5 kok. valkopippuria murskattuna 
kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna

Raasta kesäkurpitsa/kurkku ja kuori ja hienonna sipulit. Mittaa kattilaan mausteliemen ainekset lehtipersiljaa lukuun ottamatta. Kiehauta liemi, siirrä pois liedeltä ja lisää joukkoon kesäkurpitsa/kurkkuraaste, sipulit ja lehtipersilja. Anna maustua 15 minuuttia. Purkita, sulje ja säilytä viileässä.
SHARE:

No comments

Post a Comment

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig