Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

September 21, 2015

UNELMIENI SEINÄVALAISIN

Joistain asioista haaveilee pitkään. Vaikka suurin osa haaveistani ei niinkään liity materiaan, löytyy minulta tältä saralta yksi erittäin heikko kohta. Nimittäin designvalaisimet. Kokoelmani on karttunut pikkuhiljaa vuosien saatossa ja melkein jokaisesta huoneestamme löytyy tätä nykyä useampikin designvalaisimeksi luokiteltava yksilö. Designhuonekalut jäävät hintansa puolesta useimmiten vain päiväuniksi ja sitä myöten tavoittamattomiin, mutta valaisinten hinta harvemmin kipuaa kovin korkeasti yli kipurajan. Varsinkin, jos malttaa odottaa hyviä tarjouksia.

Tällainen tarjous sattui vastaan Finnish Design Shopin sivuilla, jossa Louis Poulsenin AJ:t olivat kampanjatarjouksessa. Ei niitä tämänkään jälkeen ihan ilmaisiksi voi kutsua, mutta sain itseni yllättävän helposti vakuutettua siitä, että kyllähän tämä sijoitus kannatti. Ja siinä ne nyt ovat. Unelmieni seinävalaisimet ja monien vuosien haaveilun ja materialististen päiväunieni kohde.

Huvittavinta näissä minun valaisinfantasioissani on se, että aina löytyy uusi kohde, josta haaveilla. Onneksi tämä ei kuitenkaan himmennä sitä iloa, jota jokainen kotoamme löytyvä valaisin minulle päivittäin tuottaa. Toiset törsää kenkiin ja toiset elektroniikkaan. Mihin sinä törsäät?

Louis Poulsen AJ | Finnish Design Shop
Pellavatyynyliinat | Finlayson
Maailman synty -tyynyt | Saana ja Olli
Sänky | BoConsept
SHARE:

20 comments

 1. Hei, pisti taas (hyvällä tavalla:) silmään nuo ledipaneelinne katossa. Valitsitteko niihin 3000k vai 4200K ja miltä värilämpötila on kotona tuntunut? Kiitos jo etukäteen vastauksesta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Päärakennuksessamme on yleisvalaistus 4200K ja saunarakennuksessa 3000K. Tuo 4200K toistaa todella kauniisti sävyt luonnollisina ja tuntuu muutenkin omaan silmään hyvältä. Iltaisin emme yleensä pidä päällä koko paraativalaistusta vaan yksittäisiä pistevaloja (pöytä, seinä jne.) jotka ovat sävyltään tuota 4200K lämpimämpiä.

   Delete
 2. Kyllä täälläkin on lamput ja tuolit heikkous. Meille on kans tulossa Aj-valaisimet. Haaveillut vain noista, mutta sopiva kampanja houkutteli kans Vepsäläisellä :) tilamaan. En ole höyrähtänyt kenkiin tai muuhun...paitsi kunnon käsilaukku olisi kiva joskus saada...nyt vain noita halppis laukkuja. Monesti enemmän satsaa kotia ko omaan ulkonäköön. Ihanasti sopii kyllä valaisimet makuuhuoneeseen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Myönnän myös satsaavani enemmän kotiin kuin omaan ulkonäkööni. Vaatteita, kenkiä, laukkuja ja kosmetiikkaa ostan muutaman kerran vuodessa "pakon" edessä ja yleensä nettikaupoista. En viihdy kovin hyvin ostoksilla ja varsinkin vaateostokset tuntuvat aikamoiselta pakkopullalta.. Mutta paheiden määrä on varmasti vakio ja nuo valaisimet ja tuolit ovat todellakin heikko kohtani :)

   Delete
 3. En laita rahojani meikkeihin, matkoihin tai vaatteisiin, vaan kotiini, eli kodin kunnostamiseen ja sisustamiseen. Se on ehkä aina ollut ensisijainen kohde johon rahani törsään, mutta omasta mielestänihän se on pelkkää sijoitusta :D Kaikkeen muuhun rahan laittaminen tuntuu tuhlaukselta. Se on muuten jännä homma, miksi todella asia tuntuu näin, mitä vanhemmaksi tulee. Se, mikä ei jää palvelemaan vuosiksi, tuntuu turhalta hankinnalta.

  Ostan vaatteita todella harvoin, mutta sitten haluankin investoida merkkeihin, jotka maksaa paljon, mutta kestääkin sitten ihan eri tavalla kuin halpisvaatteet.

  Designvalaisimet ovat itsellenikin heikko kohta ja tuntuu, että ihania valaisimia olisi vaikka ja kuinka paljon!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen täysin samoilla linjoilla kanssasi kuluttamisen suhteen. Omalta kohdaltani lisäisin tuohon listaan ainoastaan rahan törsäämisen myös budjettimatkusteluun rinkka selässä. Nämä reissut ovat minulle sellainen hyvinvointisijoitus itseeni :)

   Delete
 4. Auts, sama repsahdus kävi myös mulle ;) Minäkään en siis törsää elektroniikkaan...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih! Kampanja on selkeästi löytänyt kohderyhmänsä. Meiltä puuttuu vieläkin tietokone, dvd-laite (käytetäänkö sellaisia vielä nykyisin) ja molemmat kännykät ovat seitsemän vuotta vanhoja. Kyllähän tällä kuluttamisella rahaa säästyy muutamaan designvalaisimeen :)

   Delete
 5. Tuolit ovat oma heikko kohtani. Ja ylipäänsä kyllä kaikki kotiin liittyvä. Koitan sitten nipistää muualta enemmän. Ja niinhän se pitää ollakin, kaikkea ei voi saada - joten jokainen tuhlaa euronsa just siihen, mistä itselle tulee paras mieli :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uskon, että jokaisella on joku heikko kohtansa tupakasta luksusveneisiin (olipas tökeröt esimerkit) ja kaikkea siltä väliltä, mitä ikinä maailmaan mahtuukaan omien varallisuuksien ja "tarpeiden" mukaan. Se, että pitää koti- ja sisustusaiheista blogia kertoo aika lailla kaiken omista kiinnostukseni kohteista ja toisille tämä on taatusti aivan turhaa hömppää :D

   Delete
 6. On se huikea klassikko. Ihanat kuvat taas!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Vilja <3 Pidän sisustuksista, joihin on lisätty muutamalla klassikolla ripaus ylellisyyttä. Kaiken ei kuitenkaan tarvitse olla kallista näyttääkseen hyvältä vaan joukossa voi olla kaikkea kirppareista Ikeaan. Kokonaisilme näyttää kuitenkin makuni mukaiselta ja laadukkaalta :)

   Delete
 7. Minä haluisin tuon samaisen jalkalamppuna!! On vaan niiiin suolainen hinta ettei pysty....!! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ole muuten edes uskaltanut katsoa tuon jalkalampun hintaa.. Minulla on haaveena erään toisen valmistajan jalkalamppu, mutta tämä jää nyt tyystin tulevaisuuteen.

   Delete
 8. Minun monen vuoden haave on Secto Designin Octo-valaisin. Pitkään odotettu FDS:n ysmy on huomenna, ja kävin (taas) netissä katsomassa ko valaisimia. Järkytyin, sillä niiden hinta on noussut roimasti! Nyt unelma on entistäkin kauempana! Viime vuonna ysmyssä oli niitä, mutta en ollut ajoissa ja valaisin jäi minulta saamatta. Saa nähdä miten mun huomenna käy.. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noissa Sectoissa on todella kaunis muotokieli. Hinta on kyllä tosiaan kova, mutta voinee jo sanoa, että Sectot ovat vakiinnuttaneet paikkansa klassikkoina. Miten muuten kävi? Saitko valaisimen FSD:n ysmystä?

   Delete
  2. Ilman jäin, sillä siellä ei ollut valkoista ollenkaan tälläkertaa.. :/

   Delete
 9. Hei. Minulla on haaste sinulle blogissani :) Toivottavasti ehdit osallistumaan. Ihanaa syksyä sinne!!!

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig