Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

September 6, 2015

VIEW FROM OUR TERRACE

Piha alkaa olla valmis vastaanottamaan kaikki taivaalta liikenevät syyssateet. Kuluvalla viikolla istutimme tien viereen tuija-aidan (Hongkongista löytyi erä oikein kelpo yksilöitä tarjouksesta) ja kylvimme nurmikon.

P.S. Se puska osoittautui pallohortensiaksi.

This is the view from our terrace to the garden. Garden is ready to receive all the autumn rains. On this week we planted thuja fence and seeded grass.
SHARE:

14 comments

 1. Suosittelen, että laitatte jokaisen puskan ja kiven ympärille suodatinkangasta ja makunne mukaan haketta tms. ruohonleikkaus helpottuu huomattavasti ja jos ei ole Intoa saksilla käydä lyhentämässä ne jääneet heinä ja ruohotöyhtöt ;)
  puskan ja pensaat myös kasvavat paremmin kun niiden juurien päällä ei kasva energiaa vievää nurmikkoa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaikki vinkit ovat kyllä kultaakin kalliimpia. Kiitos! Noudatamme varmasti suositustasi, sillä en usko, että kumpikaan meistä innostuu kerta toisensa jälkeen saksimaan noita kivien- tai puskanympäryksiä :)

   Delete
 2. Te olette kyllä kovasti ahkeroineet ja tosi kivalta näyttää. Kivet on kyllä ihania ja tuijat. Meillä tuijat vain menestyvät varjossa :( tahtovat mennä keväällä ruskeaksi, vaikka joskus suojanutkin kevät auringolta...tai sitten kasvattajassa vika :( Meillä jäi koko kesänä piha hommat tehtyä ko oli surkeat kelit ja sisäremontti vei ajan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kelit eivät kyllä tänä kesänä oikein suosineet pihapuuhia. Ja sitten iski vielä elokuussa aikamoiset hellekelit. Jätimmekin suosilla kaikki istutushommat nyt syksylle.
   P.S. Olemme tavailleet kaikenmaailman tuijanhoito-oppaita. Toivottavasti nuo selviäsivät. Istutumme myös varjoon varatuijia, jos tuosta aidasta jotkut nyypähtävät, niin on uutta laittaa tilalle :)

   Delete
 3. Replies
  1. Minulla oli visio "pelkästä" betonista, mutta kyllähän nuo kivetkin tyyliin sopivat. Ainakin tyyli on "pehmeämpi" ja luonnollisempi :D

   Delete
 4. Piha näyttää niin ihanslta, toivoisin kovasti lisää inspiroivia kuvia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen yrittänyt kuvailla pihaa vaikka mistä kulmasta, mutta inspiroivien kuvien ottaminen on osoittautunut minulle suureksi haasteeksi :) Mutta ihana kuulla, että pihajutut kiinnostavat. Yritän siis täyttää toiveen parhaan kykyni mukaan!

   Delete
 5. Muutama vuosi sitten noudatin ekan kommentoijan vinkkiä suodatinkankasta ja hakkeesta. Kokemukseni eivät olleet rohkaisevia. Rikkakasvit eivät olleet moinaansakaan estelyistä, hakkeesta oli tosi hankalaa repiä rikkoja pois lähti mukana aina sitä hakettakin.
  Alkukesästä "Avointen puutarhojen päivillä" meidän paikallinen kaupunkipuutarhuri oli sitä mieltä, että varsinkin se hake on vaan rahat-pois-amatööreiltä-hommaa. Suositteli tilalle mieluummiin soraa, tai pikkukiviä.
  Mä purin omppupuitteni juurilta ne viritykset nyt syyskesällä. Laitoin syyslannotteet, lisäsin multaa ja peitin alustat nyrkinkokoisilla kivillä. Siistiä, pidättää kostetutta, kerää lämpöä ja helpompi niistä väleistä poistaa rikat. Kuten aloittajakin totesi, kukin tyylillään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Piha varmasti jo itsessään opettaa tekijäänsä ja yrityksen ja erehdyksen kanssa muovautuu aikojen saatossa juuri omaan pihapiiriin ja tyyliin sopivaksi. Kuten totesitkin kaikenlaiset vinkit, neuvot ja kokemukset ovat erittäin tervetulleita ja näitä voi sitten noudattaa kuka mitenkin, omalla tyylillään. Meillä on testissä nyt vähän kaikenlaista: haketta tuijien ja pensaiden alla, pieniä ja vähän isompia kiviä sekä soraa ja kivituhkaa :)

   Delete
 6. Laitoitteko pikkukivien alle suodatinkankaan? Itselläni on yksi osa pihasta kivillä ja saan olla tuon tuosta kiskomassa heiniä, vaikka edelliset omistajat olivat laittaneet kankaan alle. Pihasuunnittelija ei suositellut ollenkaan kivipihaa juuri tämän ongelman takia. Vaikka kivien alla olisi kangas, tuo tuuli koko ajan uutta kasvustoa kivien väliin kasvamaan. Suunnittelija suositteli laittamaan jos välttämättä haluan kivipihaa kivien väliin betoni pinnoitetta(?). Onko sinulla tästä kokemusta?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muutaman vuoden takaisella puutarhakurssilla hortonimi totesi saman asian: kaikista työläin on kivipiha. Meillä on tuossa kuvassa vasemmalla näkyvän kivityhka ja kivialueen alla suodatinkangas, mutta kuten sanoit, eipä tuo estä uuden kasvuston kehittymistä mitenkään täydellisesti. Betonipinnoitteesta kivien välissä minulla ei ole kokemusta muuta kuin pihallemme tekemämme "nuotiopaikan" osalta. Aiheesta olisi mielenkiintoista kuulla kokemuksia, mikäli joltakulta suinkin vain löytyy?

   Delete
 7. Kivipiha ei ole niin huoleton kuin luulisi, mutta sieltä ei mikään ikinä kuole pois kuivuuttaan, märkyyttään, myyrien takia yms. Tuuli ja linnut kuljettelevat kaikenlaista.
  Suodatinkankaat on hyviä erottelemaan erilaisia maa-aineskerroksia toisistaan. Juurikankaat puolestaan hillitsee versomalla leviämistä.
  Betoni kivien väleissä on aika kliinistä ja halkeilee helposti. Sopivan hienojakoinen kivituhka kivien väleissä on mun mielestäni toimivampi vaihtoehto.

  ReplyDelete
 8. Moikka!
  Saanko kysyä mistä hankitte kiviä ja vertailitteko hintoja? Terv Tiina

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig