Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

February 29, 2016

INTRODUCE | WALK-IN CLOSET


Viikonloppuna kuvailin kotiamme vähän joka kulmasta. Kuvaillessani tajusin, kuinka vähän oikeastaan olen kodistamme kuvia julkaissut ja jos olen, niin kuvakulma on ollut lähestulkoon aina sama. Olen odotellut, että talomme ja ennen kaikkea sisustus olisi valmis, mutta kommenttejanne luettuani tajusin, ettei täällä tarvitse aina niin viimeisteltyä ja täydellisesti stailattua olla. Inspiroitua voi vähän tyhjemmistäkin tiloista ja tällä sisustusvauhdilla valmista tulee tuskin koskaan.

Ensimmäisenä esittelyssä on vaatehuoneemme, joka sijaitsee talomme yläkerrassa makuuhuoneen ja kylpyhuoneen yhteydessä. Samaan tilaan on myös järjestetty yläkerran pyykkihuolto ja tämä järjestely on toiminut jopa odotettuakin paremmin. Käytetyt vaatteet sujahtavat liukuovien takana oleviin pyykkikoreihin pois näkyvistä eikä puhdasta pyykkiä tarvitse kuljetella tilasta toiseen. Vaatekaappeja meillä on yhteensä vaatehuoneessa viitisen metriä ja vastakkaisella seinustalla vielä pari lipastoa. Hyvin mahtuu!

Joku joskus kommentoi pyykkikoneen ja kuivausrummun sijaintia makuuhuoneen viereisessä huoneessa, mutta nämä nykyajan koneet on aika hiljaisia eikä meillä pestä pyykkiä muulloin kuin päiväsaikaan. Ja päiväunia voi väsyn yllättäessä nukkua talon muissakin huoneissa. Tosin tämä on muutenkin aika harvinaista herkkua. Onneksi siis on yöt.

Vaatehuone on ollut yksi talomme parhaiten suunnitelluista tiloista ja nuo Ikean Paxit hinta-laatusuhteeltaan ihan yksi parhaimmista kiintokaluste investoinneista. Tila on juuri omaan makuuni: käytännöllinen ja kaunis.
SHARE:

20 comments

 1. Meillä samanlainen vh+khh yhdistelmä. Meillä koneet kaapin takana ja vaatteet avosäilytyksenä, myöskin pax-järjestelmässä. Yhdistelmä toimii loistavasti, kun pyykkejä ei tarvitse kannella pitkiä matkoja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hauska kuulla käyttökokemuksia vastaavanlaisesta järjestelystä. Mikäli vain suinkin mahdollista, suosittelisin kaikille aina pyykkihuoltoa mahdollisimman lähellä vaatekaappeja, mutta usein tämä lienee aika mahdoton toteuttaa käytännössä. Paitsi silloin kun voi itse vaikuttaa jo pohjaratkaisuun.

   Delete
 2. Mistä kaunis kori ovenpielessä?

  ReplyDelete
 3. Mistä nuo kynttilänjalat ovat?

  ReplyDelete
 4. Ihan valmiiltaha jo näyttää! Ja kauniilta :) Meilläkin pyykkitupa makkarin vieressä, eikä kuulu yhtään häiriöääniä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tilasta tosiaan puuttuu enää yksi kynnys ja kylpyhuoneen ovi. Voiton puolella ollaan :)

   Delete
 5. Tuollainen ratkaisu olisi kyllä kätevä! Meillä pestään pyykit kaksi kerrosta makuuhuonetta alempana ja sekä likaisia että puhtaita lojuu välillä kolmessa eri kerroksessa... Sanonkin aina, etteivät saksalaiset ja asunnon toimivuus sovi edes samaan lauseeseen. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh! Voin kyllä oikein hyvin kuvitella tuon vaaterumban. Jännä juttu muuten, että saksalainen tehokkuus ei ulotu asunnon toimivuuden suunnitteluun asti :D

   Delete
 6. Aivan ihanan näköistä. Juuri tällaisen tilan näkemistä kaipasinkin. Mun makuun täydellinen!

  ReplyDelete
 7. Aah, tällaisesta tilasta haaveilen seuraavaan kotiimme. Nyt pyykkihuolto (=kodinhoitohuone) on alimmassa kerroksessa ja makkari ylimmässä, joten tavaraa joudutaan roudaamaan ikeakasseissa. Teidän ratkaisu näyttää niin kauniilta, toimivalta ja harmoniselta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ikean kassit taipuvat kyllä moneen :) Ihan rehellisyyden nimissä on tunnustettava, että kyllä meilläkin täällä lojuu välillä puhtaat pyykit pesukoneen päällä luvattoman pitkään. Vaikka välimatka kaappeihin on lyhyt, ei vaatteet jostain syystä kulkeudu niihin itsestään.

   Delete
 8. Täydellisiltähän ne näyttää nämäkin tilat :)

  ReplyDelete
 9. Meille olin jo suunnitellut vastaavan ratkaisun, koska olen aina ihmetellyt, että miksi ihmeessä pyykkihuolto ja säilytys ovat aina eri paikoissa, eihän siinä ole mitään järkeä. Olisin kuitenkin joutunut uhraamaan yhden ylimääräisen huoneen tätä järjestelyä varten ja vieraille ei olisi ollut huonetta. Kompromissi oli se, että huoneesta tehdään vaatehuone, jonka vieressä on pieni kylpyhuone, josta pesukone löytyy. Vaatehuoneessa on lattiatilaa noin 140 cm ja siihen mahtuu tarpeen tullen vieraspatja. Meillä vieraat saavat siis nukkua vaatehuoneeksi muutetussa 7 m2 huoneessa! :D Alkuperäisessä vaate-ja kodinhoitohuoneessa en olisi kehdannut vieraita nukuttaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuulostaa todella hyvältä suunnitelmalta varsinkin, jos vieraita ei punkkaa vaatehuoneessa ihan joka yö. Meillä ainakin niin harvakseltaan kukaan yöpyy, että tuollainen ratkaisu sopisi oikein hyvin!

   Delete
 10. Moikka!

  Näin alkavana omakotitalon rakentajana blogissasi on paljon vinkkejä ja ideoita, kiitos niistä? Ihastuin tuohon vaaleahkoon puulattiaan, mistähän mahtaa olla peräisin?
  -Elmo

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mäntylankut ovat Bauhausista: http://mustaovi.blogspot.fi/2014/07/danish-floor.html

   Delete

Blogger Template Created by pipdig