Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

April 20, 2016

MINIMALISTIN SÄILYTYSRATKAISUT | STORE WITH STYLE


Kotiamme luonnehditaan useimmiten valkoiseksi ja minimalistiseksi. Minä käyttäisin mieluiten sanaa keskeneräinen, mutta eiköhän tällaisen sielultaan minimalistisen ihmisen koti tule aina pysymään aika minimalistisena? Ainakin minut hyvin tuntevat niin väittävät..

Minimalistinen koti ei välttämättä tarkoita sitä, että kaikki turha tavara on haihdutettu taivaan tuuliin äkillisen Konmari-puuskaan vallassa. En tosin ole edes uskaltanut lukaista kyseistä opusta siinä pelossa, että viimeinenkin pari kylpypyyhkeitä lähtee vahingossa kiertoon. Tai miten kävisi Rodokselta raahaamilleni kävyille ja kiville tai miehen pyyhekumikokoelmalle kahdeksankymmentä luvulta? Kaikenlaista kummallista tavaraa siis löytyy tästäkin huushollista, mutta ei niin kovin siivousintoilijan, mutta sitäkin kovemman järjestelijän tavaroille täytyy löytyä oikea paikka, jotta homma pysyy edes jotenkuten kasassa ja niin no, miellyttävän minimalistisena myös.

Kun pääsi suunnittelemaan oman kodin ihan alusta asti, oli suhteellisen helppo määrittää kaikille tavaroille valmiiksi paikka. Meillä onkin metreittäin erilaista kaappitilaa, joka nielee sisuksiinsa lähes kaiken omaisuutemme. Aina tällaista mahdollisuutta ei kuitenkaan ole tai kuten meidän työhuoneessa, jossa on avohyllyt, täytyy tavarat saada jollain tavalla järjestykseen sekä esteettisistä että ennen kaikkea käytännöllisistä syistä. Hyvänä ratkaisuna tähän ovat erikokoiset tyylikkäät korit*, joissa tavarat ovat järjestyksessä ja kätevästi käden ulottuvilla.

Noihin kuvissa näkyviin blogiyhteistyön kautta saatuihin Orthexin SmartStore Basket -koreihin on sujahtanut näppärästi kaikki irtosälä, mitä tuollaisessa askartelyhyllykössä pyörii. Koreja on saatavilla kolmessa eri koossa harmaana tai valkoisena, bambu- tai muovisella kannella. Tuotteet valmistetaan Ruotsissa elintarvikehyväksytystä muovista ja muotoilusta vastaa suomalainen muotoilutoimisto Pentagon Design. Nämä ovat sellaisia tarkanmarkan käytännöllisiä ja laadukkaita markettilöytöjä, pohjoismaista designia reilusti alle kympillä. Työhuoneen hylly järjestyi valkokantisilla koreilla ja pipot, käsineet ja huivit viikkasimme odottamaan ensi syksyä bambukantisiin koreihin. Vielä kun löytäisin johonkin todella hyvään paikkaan varastoimani mustan vesiliukoisen tussin, raapustelisin korien päihin vielä selvennyksen sisällyksestä..

Kuten jo alussa mainitsin, en ole mikään kovin ahkera siivoaja. Paras vinkkini kodin siistinä pysymiseen on, että määrittelee jokaiselle tavaralle oman paikkansa. Vielä kun päivän päätteeksi palauttaaa kaikki käyttämänsä tavarat omille paikoilleen, löytyisi tavarat hieman helpommin kuin se kadonneiden tavaroiden maahan karannut tussi. Tämä vinkki ei myöskään välttämättä pure lapsiperheeseen tai perheeseen, jossa on kaksi innokasta noutajaa.. Tällöin toiseksi paras vinkkini on ystävältäni saatu siivouskikka: jos haluat puhtaan näköistä ja et ehdi mitään muuta, kiillota keittiön hana. Toimii muuten näin kaiken nuhjuisen näköiseksi saavassa kevätauringossa yllättävän hyvin.

*Minimalistin säilytysratkaisut on toteutettu yhteistyössä Orthex Finlandin ja Suomen Blogimedian kanssa.

Edullisia SmartStore Basket -koreja myy muun muassa Anttilat, Kodin1, Citymarket ja Prismat.
SHARE:

5 comments

 1. Oi, että ...bongasin tuolta hyllyltä tuon puunvärisen pienen rasian, joka avautuu silleen jännästi. Mullon samanlainen! Sain mummolta lapsena sellaisen ja olen varjellut sitä tarkoin. Nytkin se kököttää makkarin hyllyllä. Lapsena siihen oli mukava kerätä pikkuaarteita.

  Ai niin, Orthexit näytävät kivoilta myös :) Mukavaa päivää!

  P.S. See you on Saturday...

  ReplyDelete
 2. Taas niin kaunista, ettei mitään rajaa! Huoh! <3

  ReplyDelete
 3. Kivalta näyttää jällen kerran :).Omia säilytysratkaisuja ei kehtaa edes kuvata. Saunatupa näytti kivalta, ihanan seesteiseltä.

  ReplyDelete
 4. Juu, nyt en ala <3 ... saanko tulla teille vierailulle pidennetylle viikonlopulle? Voisit harkita sellaista kotisi open house esittelypäivää ... =D

  ReplyDelete
 5. Ah, ihanan selkeän näköistä! Samoja koreja hankin itsekkin vasta ja lisää täytyy vielä ostaa, kun niin kauniita ovat.

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig