Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

August 29, 2016

KAAPISTA ULOSKaapista ulos on toteutettu yhteistyössä Iittalan ja Suomen Blogimedian kanssa.

Mielestäni kauniin ei tarvitse olla kallista. Uskon myös vahvasti sellaiseen kulutusfilosofiaan, että harkitaan, tuunataan ja jos jotain ostetaan, ostetaan sellaisia tuotteita, joiden uskoo kestävän aikaa. Astiat kuuluvat minulla vahvasti ensimmäiseen ja jälkimmäiseen ryhmään: ostetaan tarpeeseen ja ensisijaisesti klassikoita. Astiakaapeistamme löytyykin hyvin perisuomalaiseen tapaan lähes ainoastaan Iittalaa. Sarja on täydentynyt ensimmäisestä omasta kodista aina tähän päivään kahdenkymmenen vuoden ajan.

Miten sitten astiat sopivat tuohon ostofilosofiani keskimmäiseen osaan, tuunaukseen. Iittala haastoi minut ideoimaan, miten klassikkotuotteita voi käyttää kotona uusilla, inspiroivilla tavoilla. Vaikka astiat ovatkin ensisijaisesti astioita, ei tällaiseen tehtävään tarvitse tätä tyttöä kahta kertaa patistaa! Yhtenä kauniina kesäisenä päivänä kaivoin kaapista kaikki Iittalamme ja katselin kattaus ja säilytyspurkkeja täysin uusin silmin. Lopputuloksena kuvasarja, joka toivottavasti inspiroi myös teitä.


Oiva Toikan Kastehelmi edustaa minulle tuttua muotoilua jo lapsuudesta. Pidän siitä, että kaikki sarjan tuotteet tuntuvat herkästä ulkomuodostaan huolimatta erittäin jämäköiltä. Jopa suorastaan painavilta ja sekös lisää lasitavaran käyttöikää huomattavasti. Nämä astiat eivät kovin kolhuista säikähdä!

Kastehelmi-purkit toimivat säilyttämisen ohella mielestäni kauniisti myös kukkaruukkuina. Edukseen kasvit pääsevät ruukuissaan, kun näpertelee purkeille amppelin macrame-tyyliin. Meillä keinuu nyt kotona Kastehelmi-purkeissa aika joukko pieniä viherkasvin alkuja. Valon osuessa nuo purkin pinnalla olevat helmet kimaltelevat sydäntä särkevän kauniisti. Kyllä siinä silmä lepää ja kukkien kelpaa.
Minulla on tapana aina "purkaa" kaikki kotiin kantamani kukkakimput. Tämä ei johdu siitä, etteikö ammattitaidolla rakennetut ja sidotut kimput olisi mielestäni kauniita. Meillä ei vain ole suurille kimpuille sopivia vaaseja. Useimmiten erilaiset kukkakimput kulkeutuvat kotiin kuvausten jälkeen, jolloin kimput ovat jo valmiiksi vähän kärsineitä. Uudet imupinnat vain kukkiin ja kukat erilaisiin laseihin. Tällöin kimpusta riittää iloa pidemmäksi aikaa ja yhden ison kimpun sijaan kotona voi olla kukkia vähän joka nurkalla. Näitä kuvia varten piipahdin myös Kierrätyskeskuksessa, jossa oli lavallinen kauniita kukkakimppuja euron kappale. Voi mikä ilo ja onni! Kukat on jaettu erikorkuisiin juomalaseihin. Sekalaisessa seurakunnassa on niin minimalistisen klassista Kartiota, leikkisää Kastehelmeä sekä herkkää Essenceä ja arkisempaa Ainoa.
Iittalan klassikot edustavat ajatonta muotoilua, joka on parhaimmillaan jokapäiväisessä käytössä. Jokapäiväinen käyttö meillä tarkoittaa niin arkea kuin juhlaa. Vaasien lailla tästä taloudesta ei myöskään löydy erikseen pyhäastioita ja pöytähopeita. Iiitalan valkoiset Teemat, kauniit Essence-viinilasit yhdistettynä klassisiin Scandia-aterimiin ja kauniiseen kattaukseen luovat hetkestä kuin hetkestä juhlan. Kartio-kaadin on meillä jokapäiväisessä käytössä ihan perinteisenä vesikannuna. Tosin sillä kastellaan myös kukat ja maljakon puutteessa se toimii myös pidempivartisten kukkien vaasina.

Raksa-ajoilta jäänyt raudoitusverkko on toiminut jos jonkinlaisten asetelmien näyttämönä. Viimeksi kesäjuhlien yhteydessä tarjoilupöydällä yhdessä Essence-olutlasien kanssa herkkänä kukka-asetelmana ja katseenvangitsijana.

Käyttöastioiden ollessa nimensä mukaan kovassa käytössä, tulee niihin aikojen saatossa kolhuja. Koska tuntuisi hassulta heittää kolhiintuneita astioita menemään olen ottanut niitä muissa tarkoituksissa uusiokäyttöön. Persoonallisia kuluneista astioista saa esimerkiksi marmoroimalla. Tällöin ikään kuin arvoton astia saa todella helposti uuden elämän. Meillä löytyy marmoroidut mukit hammaspesumukeina sekä pari erikokoista lautasta lipaston päällä avainpurkkeina.

P.S. Marmoroinnista tulossa lisää juttua vielä tämän kuun lopussa.
SHARE:

10 comments

 1. Wau, miten kauniita kuvia <3 <3 Aivan ihania!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaunis kiitos :) Se on jännä miten jotain juttua tehdessä itsekin innostuu niin ettei meinaa nahoissaan pysyä. Tämä oli juuri sellainen <3

   Delete
 2. Meillä on hyvin samanlainen astiasto ja samalla ideologialla koottu. Mutta löytyy myös Ikeaa ja Sarvista. Ihanat kuvat. Tuo marmorointi näyttää hyvältä, mutta miten ihmeessä sen saa tehtyä niin että se kestää noissa astioissa joissa on lasitus jo valmiina?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Teema on mielestäni siitä ihana sarja, että samaan kattaukseen voi hyvinkin sekoitella hyvinkin erityylisiä astioita. Yksinkertainen muotoilu antaa tilaa monenlaisille variaatioille :) Laitan blogiin pian lisäjuttua marmoroinnista. Hyvin kestää, kunhan ei käytä astioita enää ruokatarjoiluun!

   Delete
 3. Niin kauniita kuvia ja upeita tuunattuja Iittala-tuotteita. Kastehelmi-amppelissa on varsin hurmaava viherkasvi. Marmoroidut Teemat näyttävät kyllä sellaisille, että voisin itsekin tuunata niitä. =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Näitä kuvia oli todella ihana ja inspiroiva tehdä :)

   Delete
 4. Ihania kuvia taas kerran ja kiva idea laittaa rautakehikkoon asetelma, kaunista! Kivan näköiset tuli noista Iittalan Teema astioista. Meillä kanssa valkoista teemaa ja Iittalan eri sarjan kirkkaita astioita. Niihin helppo tuoda väriä serveteillä, kukilla yms. ja ovat ajattomia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juurikin Iittalan astioiden ajattomuus viehättää minuakin. Myös sellaiset eripariset kattaukset näyttävät todella kauniilta :)

   Delete
 5. Todellakin inspiroivia kuvia. Kauniiden lasien käyttäminen kukille on meilläkin tuttua, mutta kateellisena katson kyllä sinun ajattomia astioita.

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig