Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

August 21, 2016

KODIN TOIMIVIN RATKAISU | HOME TOUR

Viikon pihalla olon jälkeen on aika palata juurilleen sisustuksen ja muotoilun pariin. Meillä on ollut sisustusbloggaajien kesken joka kuukausi vaihtuva sisustusteema, josta jokainen postaa omasta näkökulmastaan. Tämänkertaisen haasteen meille antoi Essi Esmeralda’s-blogista.

Elokuun teemaksi Essi valitsi aiheen "toimiva sisustus". Vaikka sisustamisessa esteettisyys onkin tärkeä asia, toimiva sisustus on muutakin kuin kauniita värejä ja esineitä. Millaisia toiminnallisia oivalluksia olet tehnyt? Mikä on paras toiminnallinen ratkaisu sisustuksessa? Me olemme olleet nykyisen talomme suhteen siinä onnellisessa asemassa, että olemme saaneet suunnitella koko talomme juuri tämän hetkisiä tarpeitamme varten ensimmäisestä ruutupaperille piirretystä viivasta asti.

Voin siis täysin rehellisesti sanoa, että kotimme toimivin ratkaisu on talon pohja ja siihen jo ennen rakentamista tarkasti suunnitellut arkea helpottavat toiminnot millilleen mittojen mukaan tehtyjä kiintokalusteita myöten. Jotta tämä ei kuitenkaan jäisi näin pintapuoliseksi, saanen esitellä teille toimivimmat ratkaisut talokierroksen muodossa. Tervetuloa!

Ihan ensimmäiseksi saavumme luonnollisesti talomme eteiseen. Noin viiden neliön kokoinen eteinen aukeaa yhdeltä seinältä kokonaan talomme tupaan. Lasinen ulko-ovi ja oven vieressä kattoon asti kohoava ikkuna tuovat eteiseen valtavan määrän luonnonvaloa. Eteisen yksi seinä on varattu kokonaan itse tekemällemme liukuovikaapistolle, joka nielee sisäänsä kaikki kausi vaatteet ja asusteet. Yksi toimiva ratkaisu on myös kaapiston alla oleva led-valo, joka aktivoituu päälle liiketunnistimella. Koskaan ei tarvitse tulla sisään pimeään taloon.

Eteisen yksi seinä on kokonaan auki tupaan. Tupa on ehdottomasti talomme sydän suurine keittiöineen, ruokapöytineen ja takkoineen. En niinkään miellä, että meillä olisi avokeittiö. Koko tila on mielestäni keittiötä, jossa nyt vaan sattuu olemaan muitakin toimintoja, kuin ruoanlaittopiste. Tämä on tila, jossa vietämme kotona valveilla ollessamme eniten aikaa. Vaikuttava tila betonielementteineen, joka on varmaan kotimme tunnistettavin yksityiskohta.''

Keittiöstä on kulku myös talon pohjoispuolella sijaitsevaan kodinhoitohuoneeseen, joka toimii myös meillä niin sanottuna kuraeteisenä. Lienee sanomattakin selvää, että tämän toimivampaa tilaa ei koirataloudessa voisi olla. 

Erittäin toimivaksi ratkaisuksi on myös osoittautunut yläkerran makuuhuoneen takana sijaitseva vaatehuone, jossa myös tapahtuu perheemme pyykkihuolto. Käytetyt vaatteet sujahtavat liukuovien takana oleviin pyykkikoreihin pois näkyvistä eikä puhdasta pyykkiä tarvitse kuljetella tilasta toiseen. Vaatekaappeja meillä on yhteensä vaatehuoneessa viitisen metriä ja vastakkaisella seinustalla vielä pari lipastoa. 

Viimeisenä toimivana ratkaisuna haluaisin vielä mainita erillisen saunarakennuksen. Kyllähän tuollaisessa pihasaunassa on ihan oma charminsa ja onhan se ihan äärettömän käytännöllinen. Lisäksi rohkenimme hieman hullutella tuon saunan kanssa yhdistelemällä reilusti betonia ja puuta. Tunnelmasta tuli todella moderni, mutta kuitenkin kaikella tapaa perinteisen suomalainen. Ensi viikolla olisi tarkoitus mennä vielä syvemmälle käsitteeseen suomalainen työ ja muotoilu.

P.S. Tekstissä tummemmalla näkyvien linkkien kautta voit katsoa tarkemmin esiteltyjä tiloja ja niistä kirjoitettuja asioita. 

Kaikki tässä jutussa olevat kuvat ovat aikaisemmin julkaistu Asun-lehden numerossa  3/16. Kuvat Pauliina Salonen ja kuvausjärjestelyt Piia Kalliomäki.

Muiden bloggaajien toimivia ratkaisuja:

SHARE:

14 comments

 1. Teidän koti on vaan niin ihana.
  Tuo eteisen LED valo, joka syttyy kotiin tullessa kuulostaa tosi kivalta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos! Liiketunnistimella syttyvä eteisen led-valo oli kyllä miehen yksi parhaista oivalluksista. Muutenkin koko talon valaistus on todella onnistunut :) Nyt jos jotain vielä tekisi toisin, kytkisi myös kylppäreiden allastasojen alla olevat valot liiketunnistimeen..

   Delete
 2. Eteisen syttyvä led on kyllä idea, jonka voisi johonkin käyttöön vohkia. Teidän koti on kyllä hieno kokonaisuus.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuten tuossa edellisessä kommentissa juuri vastailin, wc olisi toinen paikka, jossa liikkeestä syttyvä valo olisi kätevä. Tätä kotia on ollut ihana suunnitella ja rakentaa. Pikku hiljaa ja pala palalta. Harkiten :)

   Delete
 3. On taas niin kaunista, että meinaa järki lähtee :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No vautsi vai ja kiitos! P.S. Olipas järjettömän ihana kommentti :D

   Delete
 4. Missä tilassa kuivaatte pyykin? Kaikkea kun ei voi rumpuun laittaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pyykki kuivuu sekä alakerran- että yläkerran kodinhoitohuoneessa riippuen siitä kummassa pyykki on pesty (alakerrassa lähinnä kurakamppeet ja koirien pyyhkeet tms. ja yläkerrassa kuivaustangolla vaatteet, joita ei voi rummuttaa).

   Delete
 5. Kaunista! Mikä huone takan toisella puolella on ja onko makuuhuoneenne yläkerrassa? Mistä menevät portaat? Ette ole varmaan koskaan julkaisseet pohjapiirrosta?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Takan toisellapuolella on portaat ja kaksi pienempää huonetta (tällä hetkellä vierashuone ja tv-huone). Yläkerrassa on myös kaksi huonetta (makuuhuone ja työhuone). Talomme pohjapiirrustukset:

   http://mustaovi.blogspot.fi/2013/03/suunnitelmat-julki.html

   http://mustaovi.blogspot.fi/2013/03/suunnitelmat-julki-vol-2.html

   Delete
 6. Teidän kotia katsellessa mulle tulee aina tarve rakentaa oma talo. Ja mä oon aiemmin aina ollut vanhojen talojen ystävä. Tää on vaan niin hieno !! <3

  ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig