Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

September 17, 2017

MILLAINEN VALAISIN OLOHUONEESEEN

Olemme aloittaneet koko perheen voimin uuden harrastuksen. Raahaudumme joka sunnuntai aamu kello kahdeksan uimahalliin ja polskimme puolituntia lämmitetyssä terapia-altaassa. Toistaiseksi aikaiset sunnuntait eivät ole juurikaan haitanneet. Viikonpäivät ovat menettäneet totaalisesti merkityksensä, kun ei suunnittele seuraavaan päivän työtehtäviä, odota viikonlopun rientoja tai joululomaa. Kalenterin ainut säännöllinen merkintä noiden viikoittaisten polskuttelujen lisäksi on kerran kuukaudessa puhelimeen pärähtävä muistutus siitä, milloin HSY tyhjentää seuraavan kerran pihalla pönöttävän roskasäiliön.

Tänä aamuna ei tarvinnut kalenteria katsella muistuttaakseen itseään siitä, että syksy on tullut. Pikku hiljaa päivät ovat alkaneet lyhentyä. Aamulla oli jo lähes säkkipimeää ja piti ihan muutamaan otteeseen vilkaista kelloa, jotta uskoi, että kyllä se vain on noustava. Kotimme yleisvalaistus on erittäin tehokas ja toimiva, mutta heti herättyään ei mielellään täräytä kaikkia lumeneita kerralla päälle. Valaistus on mielestäni silloin onnistunut, kun erilaisiin tilanteisiin on käytössä oikeanlainen valo ja valon lähde: hyvä yleisvalo siivoukseen ja muihin askareisiin sekä kaunis ja pehmeä tunnelmavalo rentoutumiseen ja aamuisin siihen pieneen hetkeen, ennen kuin muutaman kahvikupin voimin on taas valmis aloittamaan päivän puuhat.

Olen pidemmän aikaa kaivannut olohuoneen nurkkaan lattiavalaisinta. Tänään aamuhämärässä hiippaillessani tämä muistui jälleen mieleeni. Erilaisia valaisimia selaillessani törmäsin näihin Bo LKV:lle tekemiini kalustuksiin ja kuviin sekö kuvissa näkyviin kotimaisiin Innoluxin valaisimiin. Pidän erityisesti Pasila-sarjan muotoilusta ja tuo sarjan jalkavalaisin voisi sopia meille täydellisesti, jos se vain olisi korkeampi. Tuosta Pasilasta saa myös hyvin Flos-henkisen riippuvalaisimen, kun yhdistää useamman valaisimen näyttäväksi ryhmäksi kattoon roikkumaan.

Kotimaisista valaisinvalmistajista myös Himmeeltä löytyy yksi suosikkini.  Filly-lattiavalaisimen betonista valettu jalka yhdistettynä massiivitammiseen varsiosaan puhuttelee minua materiaalien puolesta erityisen paljon. Myös tuo valaisin on kuitenkin auttamatta liian matala olohuoneeseemme. Toiveideni mukainen lattiavalaisin saisi olla ainakin pari metriä korkea, väriltään musta ja mielellään kotimainen. Tuleeko teillä mieleen yhtäkään, joka sopisi edes löyhästi näihin kriteereihin?
SHARE:

2 comments

  1. Lundian soihtu, korkeus on jonkun 180, mutta mielestäni vaatii tilaa ympärilleen. Minusta se on kaunis valaisin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lundian soihtu on kyllä kerrassaan upea! Lämmin kiitos vinkistä <3

      Delete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig