Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

September 1, 2016

KOTI PUKEUTUU RUSKEAAN + ARVONTA


Koti pukeutuu ruskeaan on toteutettu yhteistyössä Habitaren ja Suomen Blogimedian kanssa.

Syyskuun myötä pyörähti arki käyntiin oikein todenteolla. Ja mikäs siinä. Arki tuo tullessaan koko joukon mitä mielenkiintoisempia tapahtumia. Tänään alkoi esimerkiksi Helsinki Design Week, joka valtaa kaupungin yli 250 muotoilutapahtumalla.

Ensi viikko onkin sitten pyhitetty keskiviikosta alkaen Habitarelle. Ehkäpä messujen mielenkiintoisinta antia on kierrellä ja katsella, millä lailla eri yritykset ovat ottaneet tämän syksyn trendit haltuun messuosastoilla. Uskoisin, että messuilla näkyy vahvasti murretut, tummat sävyt yhdistettynä puuterimaiseen vaaleanpunaiseen, tumma puu sekä erilaiset viherkasvit. Astioissa nähdään paljon rouheita pintoja ja terrakottaa. Tumman siniseen törmää myös varmasti usealla osastolla. Pastellit alkavat kuitenkin väistyä vahvojen värien tieltä. Keski-Euroopassa onkin jo palattu takaisin pääväreihin: punaiseen, siniseen ja keltaiseen.

Mikäli haluaa olla eturivissä näkemässä tulevaisuuden sisustus- ja muotoilutrendejä, kannattaa suunnata Habitaren Signals -vainunäyttelyyn. Trendianalyytikko Susanna Björklundin kanssa yhteistyössä tuotettu näyttely on osa Habitaren designaluetta, ahead!ia. Björklundin mukaan syksyn trendeissä näkyvät herkkyys, värikkyys, yksityiskohdat, rikkaat pinnat ja särmä. Neutraalien sävyjen sijaan lattioissa leikitellään rohkeasti väreillä ja kuoseilla. Lattiailoittelun ohella Björklund sanoo kuitenkin, että tämän hetken isoin trendi on olla oma itsensä ja luottaa omaan makuunsa. Tämä on helpottava uutinen kaikille sisustuksesta kiinnostuneille. Ehkäpä olisikin aika viimein lopettaa vastakkainasettelu valkoisen ja värikkään kodin välillä ja todeta, että kumpikin voi olla ihan yhtä täydellinen ja persoonallinen. Makuja on vain monenlaisia. Ajan ilmiö on, että trendejä tuntuu olevan loputtomasti ja uudet trendit leviävät nopeammin kuin koskaan, erityisesti sosiaalisen median kautta. Sisustustrendeihin peilatessa tämä tarkoittaa, ettei ole olemassa enää kaiken kattavia tyylisuuntia, joita pitäisi seurata, jos haluaa olla ajan hermolla, Susanna Björklund sanoo. Habitare näyttää tarjoavan tänä vuonna erityisen kattavan paketin eri tyylisuunnista, sisustuksesta, muotoilusta ja designista kiinnostuneille. "Ovet auki" -teema puhuu kollektiivisen kodin puolesta, johon kutsutaan vieraita ja vietetään yhteistä aikaa. Tarjolla on pihoja, joissa asioita tehdään yhdessä ja kulmauksia, joihin pysähdytään keskustelemaan. Eri aikakaudet, kerrokset ja tyylit saavat näkyä.

Sisustustarjontaan alkaa myös pikkuhiljaa palaamaan tumma puu, joka näyttääkin yllättävän modernilta yhdistettynä raikkaan valkoiseen, trendikkäisiin viherkasveihin ja "pastelliaikakauden jäänteisiin", vuoden 2016 trendiväreihin vaaleanpunaiseen ja vaaleansiniseen. Koteihin alkaa mustavalkoisen sisustuksen oheen tulla pikkuhiljaa myös enemmän niin sanottua lämpöä erilaisten rouheiden tekstiilien ja kansanperinteestä ammentavien kuosien myötä. Voisiko skandinaavinen minimalismi höystettynä tummanpuhuvaan ja värikkääseen folkloreen olla se suomalaisten juttu, mitä muissa maissa ahnaasti kopioidaan?

Habitare-tunnelmissa olisi kiva kuulla, mitä sinä erityisesti odotat tämän vuoden Habitare-messuilta? Puhutteleeko syksyn trendit sinua vai uskotko (tai toivotko), että jokin muu trendi nousee vahvasti esiin? Palkintona arvotaan kaksi pakettia Habitare-lippuja. Arvontaan voit osallistua jättämällä kommentin tämän tekstin loppuun. Arvonta alkaa nyt ja päättyy su. 4.9.2016.

EDIT: Arvonta on päättynyt ja voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Lämmin kiitos kaikille kommenteista. Nähdään Habitaressa!

P.S. Habitaren päiväohjelma on julkaistu. Torstaina 8.9. olisi tarjolla sisustusbloggaajien parhaaat. Mukana keskustelussa kotimaisista bloggaajista Diagnoosi Sisustusmania, Muotoseikka ja Musta ovi sekä kansainvälisinä tähtinä TrendstefanItalianbarkVosgesparisPassionshake sekä Exminimalist

Lokal Butter Box | Lokal Helsinki
Tuohikuppi | Lokal Helsinki
Nathalie Lahdenmäki Linum Bowl + Cake plate | Lokal Helsinki
Jatta Lavi Terracotta Cup + Pitcher + Spoon | Lokal Helsinki
Saija Halko vase | Lokal Helsinki
Bo-Åke Ljungars Alder Tray + Box | Lokal Helsinki

Tuohi Clutch | Lokal Helsinki
Reeta Ek Tikkurila Print | Lokal Helsinki

Klaus Haapaniemi Tyynyliina | Lokal Helsinki
Nikari December XL Chair | Lokal Helsinki
SHARE:

34 comments

 1. Minua kiinnostaa Habitaressa lastenhuoneiden sisustus, koska kaksi henkinen perheemme kasvaa joulukuussa :)

  ReplyDelete
 2. Habitarelta odotan toki kauden trendejä, mutta ylipäätään inspiraatiota herätteleviä, kutkuttavia ideoita. Myös bloggaajien keskustelu kiinnostaa!

  ReplyDelete
 3. En odota mitään erityistä, yleensä menen sinne vain inspiroitumaan 😀
  -Kirsi-

  ReplyDelete
 4. Toivoisin pieniä persoonallisia yrityksiä Habitareen ympäri Suomen, en niinkään isoja ketjuliikkeitä, niinhin kun pääsee muutenkin helposti käymään.

  ReplyDelete
 5. Lyhyesti: uusia tuulia ja inspistä :)

  kirsi

  ReplyDelete
 6. Habitaresta odotan aina (enkä ole joutunut pettymään) uusia ideoita, sisustuslehtitarjouksia ja erityisesti kaikkea kaunista, jota messuilta löytyy paljon. Silmän- ja sielunruokaa.

  ReplyDelete
 7. Ensimmäistä kertaa menossa Habitareen, joten ennen kaikkea inspiraatiota sinne olen menossa hakemaan! Mutta sisustuksen uusimmat trrnditkään eivät ole pahitteeksi ;)

  ReplyDelete
 8. Aivan ihana tuo taulu! Ja hauska nähdä tuota normaalisti niin vaaleaa tilaa tummemmaksi stailattuna, näyttää jotenkin tosi säväyttävältä vaikka jotenkin yleensä tummat pinnat ja erityisesti tumma puu ei aina ihan hirveästi puhuttele etenkään hallitsevana elementtinä. Eiköhän sitä ala pikku hiljaa itsekin lämpeämään ;) Habitareen olisi mahtava päästä piipahtamaan, en ole aikaisemmin koskaan käynyt vaan lähinnä seurannut kuvavirtaa somen kautta. Inspistä tarvis ainakin maalisävyihin ja kontrasteihin, uusi asunto (sisustaminen!!) häämöttää lähitulevaisuudessa :)

  ReplyDelete
 9. Uusia ideoita. paperitypy ät hotmail.com

  ReplyDelete
 10. Rentoa vapaapäivää kauniiden asioiden parissa. Mukaansa tempaavaa, kuplivaa inspiraatiota ja oivalluksia.

  ReplyDelete
 11. Ihania sävyjä! Odotan messuilta inspiraatiota. Sitä fiilistä, kun innostuu, rakastuu ja liitelee ilmassa. Toivottavasti messuosastoihin on siis panostettu. En kestä enää yhtään niitä ankeita ja kalpeita otoksia.

  ReplyDelete
 12. Odotan yhteistä aikaa sisustusystävän kanssa. Hän on juuri ollut sairaana ja tämä varmasti piristäisi häntä.

  Ihania kuvia jälleen! Aurinkoa viikonloppuusi!

  ReplyDelete
 13. Uudet tuulet ovat aina tervetulleita ja on kiva inspiroitua kaikesta näkemästä. Aika harvoin vaan on mitään todella uutta, mutta inspiksiä on tullut moneilta messuilta.

  ReplyDelete
 14. Huonekaluja vois lähtee katselee. juha.jarvinen@netti.fi

  ReplyDelete
 15. Syystrendit :)

  ReplyDelete
 16. Inspiraatiota ja kaunista katseltavaa yksin rauhassa kierrellen ja nauttien kaikilla aisteilla!
  elina.saajakari@gmail.com

  ReplyDelete
 17. Odotan uutta sisustusinspiraatiota syksyyn :-) !

  Ennnim@gmail.com

  ReplyDelete
 18. Odotan Habitarelta mukavaa ja virkistävää vapaapäivää kauniiden huonekalujen ja sisustustuotteiden äärellä. Ehkä pieni satunnaisostos voisi piristää syksyä
  Tuikkutiella@gmail.com

  ReplyDelete
 19. Odotan rauhaisaa sisustusrikasta päivää uusien sisustustuulien sekä trendien parissa. Taloon tarvitaan vielä kaikenlaista....
  sipsi@iki.fi

  ReplyDelete
 20. Odotan messuilta jotain todella kekseliästä ja uutta! siilitytsi(at)gmail.com

  ReplyDelete
 21. Odotan saavani uusia ideoita ja viettää visuaalisesti rentouttavaa päivää.

  ReplyDelete
 22. Rakentamisen jälkeisen väsymyksen vuoksi en ole ajatellutkaan koko habitareA taikka sisustusta, koti on super minimalistinen, mutta nyt muutaman kuukauden tauon jälkeen tuntuu että olisi aika viedä kotia eteenpäin ja täyttää tyhjiä tiloja. Mieli olisi siis avoin lähes kaikelle, eteinen, olohuone, makkari kaipaa "jotain". Kaikista eniten toivoisin vinkkejä siistiin kuntoilunurkkaukseen ja miten naamioida kotikuntosali osaksi sisustusta.

  ReplyDelete
 23. Odotan silmäniloa ja ihmetyksiäkin:)

  ReplyDelete
 24. Lastenhuoneita ja valaisimia menen katselemaan.
  Pia.siljala@windowslive.com

  ReplyDelete
 25. Odotan todella kovasti ideoita etenkin kodin valaistukseen pimeänä vuodenaikana!
  minuhno@gmail.com

  ReplyDelete
 26. Lastenhuoneiden sisustus kiinnostaa erityisesti tällä hetkellä ja erilaiset säilytysratkaisut :)
  n.komulainen@gmail.com

  ReplyDelete
 27. Habitaren uudet tuulet kiinnostavat muun muassa.

  ReplyDelete
 28. Uutta inspiraatiota uuden kodin sisustamiseen. j.alarova@gmail.com

  ReplyDelete
 29. Huonekaluja ja valaisimia katselemaan
  maija.veckman at gmail.com

  ReplyDelete
 30. Minä odotan oivaltavia säilytysratkaisuja ja ideoita lastenhuoneeseen
  arhippainen@luukku.com

  ReplyDelete
 31. Odotan uusia, raikkaita ideoita ja nuorten suunnittelijoiden tekosia. Inspiroitumista!

  ReplyDelete
 32. Jaana M// Uusia ideoita etsisin, kun olen muuttamassa sisustustyyliä kotona kokonaan.
  makija365 at gmail.com

  ReplyDelete
 33. Uusia ideoita hakisin, kun olen uusimassa kotini sisustustyyliä :)

  ReplyDelete
 34. Mä oon jo pitkään (ja pikkuhiljaa) yrittänyt saada omaa sisustusta just sellaiseen skandi-folklore-marokko -tyyliseksi, nyt on kiva kun ei enää tarvitse kategorisoitua hipiksi sen takia että tykkää muustakin kuin tosta puhtaasta minimalismista :D hippi-sana saa mut näkemään punaista..

  ReplyDelete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig