Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

September 19, 2016

SEINÄÄN UPOTETTU TAKKA

Takkapuut on pilkottu ja pinottu. Vaikka kovasti koetin rimpuilla vastaan, on se myönnettävä. Syksy on saapunut. Hämärtyviin iltoihin auttaa kummasti elävä tuli. Kun kesällä painelee pää kolmantena jalkana pitkin niittyjä, voi hämärtyvien iltojen myötä hyvällä omatunnolla käpertyä sohvannurkkaan tuijottamaan tulta.

Talomme takka on kirjaimellisesti kotimme sydän. Takka näkyy heti ensimmäisenä astuttaessa ulko-ovesta sisään. Lisäksi takkaa voi yhtä lailla tuijotella keittiössä häärättäessä tai pöydän ympärillä ruokaillessa.

Seinään upotetun takan saimme toteutettua niin, ettei takkasydän ja hormisto vie tilaa takana olevasta huoneesta vaan sijaitsevat "hukkatilassa" portaiden alla. Takan pelti ja nuohousluukku ovat "piilossa" alakerran toisessa makuuhuoneessa seinän toisella puolella.
SHARE:

14 comments

 1. Teidän takka on kyllä kaunis! Meilläkin laitettiin takka ikäänkuin se olisi osa seinää keittiön ja olohuoneen kulmassa, mutta omaan silmään kiertoilmatakan ritilät on pieni kauneusvirhe. Teillä ei niitäkään ole, eli lienee varaava versio? Kohta alkaakin olla taas sopivat kelit poltella tulia :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä on myös kiertoilmatakka ja ritilät ovat tuossa halkopinonpuoleisessa seinässä. Tuon betoniseinän yritimme pitää mahdollisimman "puhtaana" :)

   Delete
 2. Näin on meilläkin toteutettu takka, ja samassa hormissa menee vielä saunankiuas. Aivan sairaan loistava toteutus molemmilla ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Todella hyvää suunnittelua saada tulisijat samaan hormiin. Täytyy siis yhtyä sanoihisi: loistava toteutus!

   Delete
 3. Niin nättiä että itkettää! Ihana idea ja vähän erilainen takka, tuollaisia ei tule joka kodissa vastaan. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Me alunperin vähän emmimme, että laitammeko tupaan takkaa ollenkaan, mutta kun portaiden alle jäi sopivat tila, teimme pikaiset piirrustukset tuosta seinästä ja siitä tuli kotimme ehkä yksi vaikuttavimmista elementeistä :)

   Delete
 4. Tuo teidän takka on kyllä ihana! Ja hienosti toteutettu. :)

  ReplyDelete
 5. Eikä, miten upea!! Teillä on niin kaunis koti, ja virkistävällä tavalla erilainen. <3

  ReplyDelete
 6. Te olette löytäneet mainion paikan takalle! Miten takka on käytännössä toiminut? Kuumeneeko esim. takana oleva huone koskaan liikaa takkaa lämmittäessä? Meidän uuteen taloon on tulossa myös seinään upotettava takka, koska tavallinen ei oikein sinne istu. Minkä kokoinen teillä mahtaa olla tuo takan luukku? Näyttää aika sopusuhtaiselta tilaan nähden.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Takka on kiertoilmatakka ja näin ollen ei varaa itseensä eikä ympärillä oleviin elementteihin lämpöä. Takana oleva huone ei lämpene sen enempää kuin muutkaan tilat takkaa lämmittäessä. Takan luukku on noin 28 tuumaa. Pyörittelimme pitkään tuota luukun kokoa, mutta tosiaan tämän vaihtoehto tuntui seinään ja tilaan nähden sopusuhtaiselta (ja edulliselta).

   Delete
 7. Hei muistako tai löytyisikö jostain tietoa mikä takka teillä on? ��

  ReplyDelete
  Replies
  1. Takkasydän on ostettu Takkamaailmasta.

   Delete

| Kiitos kun jätit viestin!
| Tack för din kommentar!
| Thanks for your comments!

Blogger Template Created by pipdig